Vadelma-valkosuklaa kuppikakut
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
75 g | voita tai leivontamargariinia tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
1 dl | maitoa tai |
100 g (n. 2 dl) | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
100 g | tai |
75 g (n. 1 3/4 dl) | Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste) tai |
1 rs (180 g) | tai |
Koristeeksi | |
nonparelleja ja koristekuvioita tai | |
Lisäksi | |
8 | tai |
Valmistus
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat. (Jos vadelmat ovat isoja, rouhi ne veitsellä pienemmiksi.) Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää sulatettu suklaa. Soseuta kohmeiset vadelmat sauvasekoittimella ja lisää suklaaseoksen joukkoon. Pursota kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele nonparelleilla, halutessasi. Kuppikakut voit myös pakastaa ilman kuorrutusta.
Vinkki! Voit halutessasi maustaa kuorrutteen raastetulla appelsiininkuorella (1 tl).