Vadelma-valkosuklaa kuppikakutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-valkosuklaa kuppikakut

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vadelma-valkosuklaa kuppikakut kruunaavat kahvipöydän.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
75 g
 
voita tai leivontamargariinia
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai
1 dl
 
maitoa
tai
100 g (n. 2 dl)
 
tai

Kuorrutus

100 g
 
tai
75 g (n. 1 3/4 dl)
 
Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
tai
1 rs (180 g)
 
tai

Koristeeksi

 
nonparelleja ja koristekuvioita
tai

Lisäksi

8
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat. (Jos vadelmat ovat isoja, rouhi ne veitsellä pienemmiksi.) Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää sulatettu suklaa. Soseuta kohmeiset vadelmat sauvasekoittimella ja lisää suklaaseoksen joukkoon. Pursota kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele nonparelleilla, halutessasi. Kuppikakut voit myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Vinkki! Voit halutessasi maustaa kuorrutteen raastetulla appelsiininkuorella (1 tl).