• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vadelma-valkosuklaa kuppikakutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-valkosuklaa kuppikakut

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 295 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 75gleivontamargariinia
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlmaitoa
    • 100g(n. 2 dl)vadelmia (pakaste)

Kuorrutus

Koristeeksi

    • nonparelleja ja koristekuvioita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat. (Jos vadelmat ovat isoja, rouhi ne veitsellä pienemmiksi.) Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää sulatettu suklaa. Soseuta kohmeiset vadelmat sauvasekoittimella ja lisää suklaaseoksen joukkoon. Pursota kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  4. Koristele halutessasi nonparelleilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Kuppikakut voit myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 295 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua