• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vadelmajuustokakku

Tämäkin resepti vain n. 0,95€/annos*.
Vadelmajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 366 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Koristeeksi

    • 100gFazer taloussuklaata
    • tuoreita vadelmia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
  2. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
  5. Suklaakoristeiden valmistus: Paloittele suklaa. Sulata suklaata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Lusikoi sula suklaa vahvaan pakastepussiin. Anna jäähtyä hetki. Aseta leivinpaperi leikkuulaudan tai tarjottimen päälle. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota haluamanlaisiasi suklaakuvioita leivinpaperille. Nosta kuviot alustoineen jääkaappiin kovettumaan. Ota suklaakoristeet jääkaapista vasta koristeluhetkellä, voit kuitenkin valmistaa ne edellisenä päivänä. (Koristeet eivät kestä pitkää säilytystä jääkaapissa.)
  6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele kakun reunat suklaakoristeilla ja pinta tuoreilla vadelmilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 366 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia6,25 g
  • Hiilihydraatteja27,9 g
  • Rasvaa25,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 61 arvostelua
  • Carita7.8.2017

    Hei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?

  • K-Kuluttajapalvelu7.8.2017

    Carita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!

  • Emppu19.4.2017

    Hyvä ja helppo!

  • Patri3ia28.11.2016

    Tämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)