Vadelmajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Helppo vadelmajuustokakku on ihanan raikkaan makuinen, mutta kuitenkin täyteläisen kermainen. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.
Ainekset
12 annosta
1/2 pkt (á 350 g) | vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino) tai |
50 g | tai |
Täyte | |
---|---|
1 ps (200 g) | tai |
5 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 rs (à 180 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Koristeeksi | |
tuoreita vadelmia tai | |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 959 kJ / 229 kcal |
Rasva | 16,3 g |
josta tyydyttynyttä | 10,4 g |
Hiilihydraatit | 17,9 g |
josta sokereita | 14,1 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuustot, vadelmasose ja sokeri.
Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Fazer Domino Original vaniljanmakuinen täytekeksi 175gHinta 2,55/kpl14,57/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
- Plussa-etu −30 %Oreo double filled täytekeksi 157g vaniljaPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl9,55/kgIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (13,69/kg)
- Plussa-etu −30 %Oreo original täytekeksi 154g vaniljaPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl9,74/kgIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (13,96/kg)
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 3,09/kpl24,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(434 arviota)
- yli 60 min4,4(319 arviota)
- yli 60 min4,0(106 arviota)
- yli 60 min4,3(83 arviota)
- yli 60 min4,0(150 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min3,9(282 arviota)
- yli 60 min4,0(226 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (533 arviota)
- Leipuri9 kuukautta sittenPuuttumatta ehkä kakun onnistumiseen, korjauskehotuksena vain niin tässä on tekstimuotoinen ohje ja videolla näkyvä ohje ristiriidassa, tekstissä käsketään laittaa kermavaahto viimeisenä, videolla (ja omasta mielestäni) kermavaahto lisätään ennen liivatetta. Liivateseos vasta viimeisenä joukkoon ni hyvä tulee!
- Snadi10 kuukautta sittenHelppo resepti, jopa minäkin onnistuin! Itse sovelsin ja tein kakun kotoonta jo valmiiksi löytyvistä aineista joten vispikerman virkaa suoritti vadelmarahka, joka korvas myös täytteeseen menevät vadelmat. Jäisiä vadelmia löyty juuri sen verran, josta pystyi tehdä soseen ja kiilteen kakun päälle. Pakko myöntää kriittisenä ihmisenä, et tällä kertaa tuli hyvä kakku:) Pakko myös joskus kokeilla ihan ohjeen mukaan taikka vaihtaa vadelmat johonkin muuhun marjaan/hedelmään.😋
- 😋10 kuukautta sittenIhan hyvä
- Hillevi1 vuosi sittenOlen tehnyt tällä reseptillä tänä vuonna 5 kakkua synttäreille,eri marjoilla muunneltuna. Joka kerta kakku saanut kovasti kehuja. En ole ikinä ennen leiponut juustokakkuja, mukavan helppo ohje ja hyvän makuinen!
- LeipuriT1 vuosi sittenMaistuva kakku, jonka tekisin mieluusti juhliin, mutta tuo sinertävä väri on tullut monta kertaa myös minulla. Voiko sitä koittaa ehkäistä jotenkin?
- Santtu1 vuosi sittenMiksi ei laiteta sitä, minkäkokoiseen vuokaan on ohje tehty, aika olennainen asia!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAnneli, kakun voi hyvin pakastaa. Ja tuoreita ulkomaisia marjoja voi käyttää halutessaan kuumentamatta. *Ruokavirasto on antanut suosituksen, että kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulisi kuumentaa 5 minuuttia 90 asteessa tai keittämällä 2 minuuttia. Suositus koskee siis ulkomaisia pakastemarjoja, ei tuoreita.
- Anneli3 vuotta sittenVoiko tuoreita ulkolaisia vadelmia käyttää kuumentamattomin ja voiko valmiin kakun pakastaa?
- kissa4 vuotta sittenOlisi pitänyt lukea kommentit ensin, otin kolmen vaniljatuorejuuston sijasta ONNEKSI kaksi vaniljaa ja yhden sitruunan, ja lisäsin vielä lopuksi vähän sitruunamehua. Muuten olisi tullut ihan äklömakea. Toivottavasti maistuu raikkaammalta valmiina... Jos kokeilen uudestaan, kokeilen vanhalla ohjeella.
- Pettynyt4 vuotta sittenIhan kauhea pettymys, kun reseptiä oli muutettu! Vanhalla reseptillä tuli ihanan raikas, ei liian makea kakku, jossa ei maistunut häivähdyskään vaniljaa. Nyt pitkästä aikaa päätin tehdä tämän parhaan vadelmajuustokakun, mutta reseptillä siitä tulikin ällöttävän vaniljainen. Ihmettelin kyllä kylmähyllyllä, että tuliko tähän tosiaan vaniljatuorejuustoa, mutta ajattelin vain uskoa reseptiä, kun sillä oli ennenkin niin ihana raikas kakku tullut. Olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Harmittaa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenZorro ja Hapettuiko?, sinertävä tai harmahtava väri on mahdollisesti peräisin vadelman luontaisesti sisältämästä väriaineesta. Värin sävy vaihtelee happamuuden mukaan. Välitämme palautteenne eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
- Zorro4 vuotta sittenSama kävi täällä, kakun reunaan tulu sinne tänne sinertäviä alueita. Mistähän on kyse?
- Iso-äiti!4 vuotta sittenHyvän näköinen , vaan en ole kokeillut !
- Hapettuiko?5 vuotta sittenMikähän kemiallinen reaktio juustokakulleni kävi, kun hyydyttyään yön yli jääkaapissa ja irrotettuani sen vuoasta, täytteen reunat olivat harmaantuneet? Vaniljatuorejuuston sijaan käytin kolme pakettia maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria 1,25 dl+1tl vaniljasokeria. Onneksi tein kakun itselle enkä vieraille. Vuoan sisäpinta on edelleen ehjä eikä siitä irtoa väriä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenNinnu ja Anksu, tiedustelitte mitä raaka-aineita kakkuun käytettiin ennen reseptin päivittämistä. Tässä alkuperäinen resepti. Vadelmajuustokakku 1 pkt (200 g) Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä 75 g Pirkka meijerivoita Täyte 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste) 5 liivatelehteä 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 1 prk (250 g) Pirkka mietoa rahkaa 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin. 2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vadelmasose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. 5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. 6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
- Ninnu5 vuotta sittenSamaa mietin, mikä on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan määrä edellisessä versiossa reseptiä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAnksu, tässä linkki videoon, josta löytyy reseptin aiempi versio: https://www.youtube.com/watch?v=Erx_P3cRJ-w.
- Anksu5 vuotta sittenOsaisiko joku kertoa missä suhteessa maustamatonta tuorejuustoa ja rahkaa oli edellisen version ohjeessa, johon edellinen kommentoija ”Kakkuilija” viittaa? Oliko rahka maustettua?
- Kakkuilija5 vuotta sittenIhmettelempä vain, että miksi reseptiä on muutettu sivustolla. Aiemmin ollut maustamaton tuorejuusto ja rahka täytteessä ja nyt ne korvattu 3 purkilla vaniljatuorejuustoa? Tästähän tulee täysin erilainen kakku ja silti aiemmat kommentit/arvostelut säästetty. Jatkan alkuperäisen ohjeen mukaan tekemistä, sillä siitä tulee todella hyvä kakku!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKakkuilija, reseptiä on tosiaan päivitetty. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
- Emppu6 vuotta sittenYksi parhaista juustokakku ohjeista, testattu moneen otteeseen, maistuu kaikenikäisille. :)
- Sallaku6 vuotta sittenHei! Voiko kakkua pakastaa pari vuorokautta ennen tarjoamista?
- Carita7 vuotta sittenHei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenCarita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!
- Emppu7 vuotta sittenHyvä ja helppo!
- Patri3ia8 vuotta sittenTämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)