VadelmajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Helppo vadelmajuustokakku on ihanan raikkaan makuinen, mutta kuitenkin täyteläisen kermainen. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

    Ainekset

    12 annosta
    1/2 pkt (á 350 g)
     
    tai
    50 g
     
    tai

    Täyte

    1 ps (200 g)
     
    tai
    5
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    3 rs (à 180 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    tuoreita vadelmia
    tai
     
    syötäviä kukkia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    985 kJ / 236 kcal
    Rasva
    16,3 g
    josta tyydyttynyttä
    11,2 g
    Hiilihydraatit
    19,1 g
    josta sokereita
    13,9 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.

    Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.

    Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita keskenään tuorejuustot, vadelmasose ja sokeri.

    Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.

    Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
      Hinta 3,49/kpl
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Syötäviä kukkia (sarviorvokki) 10kpl Suomi
      Hinta 2,99/kpl
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Hinta 4,99/kpl
      28,51/kg
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,75/kpl
      28,75/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (449 arviota)

    • Hillevi
      1 kuukausi sitten
      Olen tehnyt tällä reseptillä tänä vuonna 5 kakkua synttäreille,eri marjoilla muunneltuna. Joka kerta kakku saanut kovasti kehuja. En ole ikinä ennen leiponut juustokakkuja, mukavan helppo ohje ja hyvän makuinen!
    • LeipuriT
      3 kuukautta sitten
      Maistuva kakku, jonka tekisin mieluusti juhliin, mutta tuo sinertävä väri on tullut monta kertaa myös minulla. Voiko sitä koittaa ehkäistä jotenkin?
    • Santtu
      6 kuukautta sitten
      Miksi ei laiteta sitä, minkäkokoiseen vuokaan on ohje tehty, aika olennainen asia!
    • Ensileipoja
      2 vuotta sitten
      Epäsäännöllinen ohje: gramma määrät voisi olla selkeemmin jota ei tarvitse juoksee kolme kertaa kauppaan hakemaan lisää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Anneli, kakun voi hyvin pakastaa. Ja tuoreita ulkomaisia marjoja voi käyttää halutessaan kuumentamatta. *Ruokavirasto on antanut suosituksen, että kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulisi kuumentaa 5 minuuttia 90 asteessa tai keittämällä 2 minuuttia. Suositus koskee siis ulkomaisia pakastemarjoja, ei tuoreita.
    • Anneli
      2 vuotta sitten
      Voiko tuoreita ulkolaisia vadelmia käyttää kuumentamattomin ja voiko valmiin kakun pakastaa?
    • kissa
      2 vuotta sitten
      Olisi pitänyt lukea kommentit ensin, otin kolmen vaniljatuorejuuston sijasta ONNEKSI kaksi vaniljaa ja yhden sitruunan, ja lisäsin vielä lopuksi vähän sitruunamehua. Muuten olisi tullut ihan äklömakea. Toivottavasti maistuu raikkaammalta valmiina... Jos kokeilen uudestaan, kokeilen vanhalla ohjeella.
    • Pettynyt
      3 vuotta sitten
      Ihan kauhea pettymys, kun reseptiä oli muutettu! Vanhalla reseptillä tuli ihanan raikas, ei liian makea kakku, jossa ei maistunut häivähdyskään vaniljaa. Nyt pitkästä aikaa päätin tehdä tämän parhaan vadelmajuustokakun, mutta reseptillä siitä tulikin ällöttävän vaniljainen. Ihmettelin kyllä kylmähyllyllä, että tuliko tähän tosiaan vaniljatuorejuustoa, mutta ajattelin vain uskoa reseptiä, kun sillä oli ennenkin niin ihana raikas kakku tullut. Olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Harmittaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Zorro ja Hapettuiko?, sinertävä tai harmahtava väri on mahdollisesti peräisin vadelman luontaisesti sisältämästä väriaineesta. Värin sävy vaihtelee happamuuden mukaan. Välitämme palautteenne eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
    • Zorro
      3 vuotta sitten
      Sama kävi täällä, kakun reunaan tulu sinne tänne sinertäviä alueita. Mistähän on kyse?
    • Iso-äiti!
      3 vuotta sitten
      Hyvän näköinen , vaan en ole kokeillut !
    • Hapettuiko?
      3 vuotta sitten
      Mikähän kemiallinen reaktio juustokakulleni kävi, kun hyydyttyään yön yli jääkaapissa ja irrotettuani sen vuoasta, täytteen reunat olivat harmaantuneet? Vaniljatuorejuuston sijaan käytin kolme pakettia maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria 1,25 dl+1tl vaniljasokeria. Onneksi tein kakun itselle enkä vieraille. Vuoan sisäpinta on edelleen ehjä eikä siitä irtoa väriä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Ninnu ja Anksu, tiedustelitte mitä raaka-aineita kakkuun käytettiin ennen reseptin päivittämistä. Tässä alkuperäinen resepti. Vadelmajuustokakku 1 pkt (200 g) Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä 75 g Pirkka meijerivoita Täyte 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste) 5 liivatelehteä 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 1 prk (250 g) Pirkka mietoa rahkaa 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin. 2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vadelmasose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. 5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. 6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
    • Ninnu
      3 vuotta sitten
      Samaa mietin, mikä on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan määrä edellisessä versiossa reseptiä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Anksu, tässä linkki videoon, josta löytyy reseptin aiempi versio: https://www.youtube.com/watch?v=Erx_P3cRJ-w.
    • Anksu
      3 vuotta sitten
      Osaisiko joku kertoa missä suhteessa maustamatonta tuorejuustoa ja rahkaa oli edellisen version ohjeessa, johon edellinen kommentoija ”Kakkuilija” viittaa? Oliko rahka maustettua?
    • Kakkuilija
      3 vuotta sitten
      Ihmettelempä vain, että miksi reseptiä on muutettu sivustolla. Aiemmin ollut maustamaton tuorejuusto ja rahka täytteessä ja nyt ne korvattu 3 purkilla vaniljatuorejuustoa? Tästähän tulee täysin erilainen kakku ja silti aiemmat kommentit/arvostelut säästetty. Jatkan alkuperäisen ohjeen mukaan tekemistä, sillä siitä tulee todella hyvä kakku!
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kakkuilija, reseptiä on tosiaan päivitetty. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
    • Emppu
      5 vuotta sitten
      Yksi parhaista juustokakku ohjeista, testattu moneen otteeseen, maistuu kaikenikäisille. :)
    • Sallaku
      5 vuotta sitten
      Hei! Voiko kakkua pakastaa pari vuorokautta ennen tarjoamista?
    • Carita
      6 vuotta sitten
      Hei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Carita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!
    • Emppu
      6 vuotta sitten
      Hyvä ja helppo!
    • Patri3ia
      6 vuotta sitten
      Tämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)