Vadelmajuustokakku
Helppo vadelmajuustokakku on ihanan raikkaan makuinen, mutta kuitenkin täyteläisen kermainen. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla. Noin 1,30 €/annos*
12 annostayli 60 min366 kcal / annos (120g)
Ainekset
12 annosta
- 1/2pkt(á 350 g)Pirkka Daniela vaniljatäytekeksejä
- 50gPirkka voita
Täyte
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1/2dlsokeria
Koristeeksi
- tuoreita vadelmia
- syötäviä kukkia
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
- Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
- Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään tuorejuustot, vadelmasose ja sokeri.
- Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 366 kcal1 530 kJ
- Proteiinia 6,25 g
- Hiilihydraatteja27,9 g
- Rasvaa25,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Epäsäännöllinen ohje: gramma määrät voisi olla selkeemmin jota ei tarvitse juoksee kolme kertaa kauppaan hakemaan lisää.
Anneli, kakun voi hyvin pakastaa. Ja tuoreita ulkomaisia marjoja voi käyttää halutessaan kuumentamatta. *Ruokavirasto on antanut suosituksen, että kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulisi kuumentaa 5 minuuttia 90 asteessa tai keittämällä 2 minuuttia. Suositus koskee siis ulkomaisia pakastemarjoja, ei tuoreita.
Olisi pitänyt lukea kommentit ensin, otin kolmen vaniljatuorejuuston sijasta ONNEKSI kaksi vaniljaa ja yhden sitruunan, ja lisäsin vielä lopuksi vähän sitruunamehua. Muuten olisi tullut ihan äklömakea. Toivottavasti maistuu raikkaammalta valmiina... Jos kokeilen uudestaan, kokeilen vanhalla ohjeella.
Sama kävi täällä, kakun reunaan tulu sinne tänne sinertäviä alueita. Mistähän on kyse?
Zorro ja Hapettuiko?, sinertävä tai harmahtava väri on mahdollisesti peräisin vadelman luontaisesti sisältämästä väriaineesta. Värin sävy vaihtelee happamuuden mukaan. Välitämme palautteenne eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
Hyvän näköinen , vaan en ole kokeillut !
Mikähän kemiallinen reaktio juustokakulleni kävi, kun hyydyttyään yön yli jääkaapissa ja irrotettuani sen vuoasta, täytteen reunat olivat harmaantuneet? Vaniljatuorejuuston sijaan käytin kolme pakettia maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria 1,25 dl+1tl vaniljasokeria. Onneksi tein kakun itselle enkä vieraille. Vuoan sisäpinta on edelleen ehjä eikä siitä irtoa väriä.
Samaa mietin, mikä on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan määrä edellisessä versiossa reseptiä?
Ninnu ja Anksu, tiedustelitte mitä raaka-aineita kakkuun käytettiin ennen reseptin päivittämistä. Tässä alkuperäinen resepti. Vadelmajuustokakku 1 pkt (200 g) Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä 75 g Pirkka meijerivoita Täyte 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste) 5 liivatelehteä 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 1 prk (250 g) Pirkka mietoa rahkaa 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin. 2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vadelmasose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. 5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. 6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
Osaisiko joku kertoa missä suhteessa maustamatonta tuorejuustoa ja rahkaa oli edellisen version ohjeessa, johon edellinen kommentoija ”Kakkuilija” viittaa? Oliko rahka maustettua?
Anksu, tässä linkki videoon, josta löytyy reseptin aiempi versio: https://www.youtube.com/watch?v=Erx_P3cRJ-w.
Ihmettelempä vain, että miksi reseptiä on muutettu sivustolla. Aiemmin ollut maustamaton tuorejuusto ja rahka täytteessä ja nyt ne korvattu 3 purkilla vaniljatuorejuustoa? Tästähän tulee täysin erilainen kakku ja silti aiemmat kommentit/arvostelut säästetty. Jatkan alkuperäisen ohjeen mukaan tekemistä, sillä siitä tulee todella hyvä kakku!
Kakkuilija, reseptiä on tosiaan päivitetty. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
Yksi parhaista juustokakku ohjeista, testattu moneen otteeseen, maistuu kaikenikäisille. :)
Hei! Voiko kakkua pakastaa pari vuorokautta ennen tarjoamista?
Hei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?
Carita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!
Hyvä ja helppo!
Tämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)