Vadelmajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1/2 pkt (á 350 g) | tai |
50 g | tai |
Täyte | |
---|---|
1 ps (200 g) | tai |
5 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 rs (à 180 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Koristeeksi | |
tuoreita vadelmia tai | |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 985 kJ / 236 kcal |
Rasva | 16,3 g |
josta tyydyttynyttä | 11,2 g |
Hiilihydraatit | 19,1 g |
josta sokereita | 13,9 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuustot, vadelmasose ja sokeri.
Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,49/kpl
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Syötäviä kukkia (sarviorvokki) 10kpl SuomiHinta 2,99/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,75/kpl28,75/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(272 arviota)
- yli 60 min4,6(415 arviota)
- yli 60 min4,0(113 arviota)
- yli 60 min3,9(270 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,0(218 arviota)
- yli 60 min4,0(127 arviota)
- yli 60 min3,8(12 arviota)
Arvostele resepti
- Hillevi1 kuukausi sittenOlen tehnyt tällä reseptillä tänä vuonna 5 kakkua synttäreille,eri marjoilla muunneltuna. Joka kerta kakku saanut kovasti kehuja. En ole ikinä ennen leiponut juustokakkuja, mukavan helppo ohje ja hyvän makuinen!
- LeipuriT3 kuukautta sittenMaistuva kakku, jonka tekisin mieluusti juhliin, mutta tuo sinertävä väri on tullut monta kertaa myös minulla. Voiko sitä koittaa ehkäistä jotenkin?
- Santtu6 kuukautta sittenMiksi ei laiteta sitä, minkäkokoiseen vuokaan on ohje tehty, aika olennainen asia!
- Ensileipoja2 vuotta sittenEpäsäännöllinen ohje: gramma määrät voisi olla selkeemmin jota ei tarvitse juoksee kolme kertaa kauppaan hakemaan lisää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnneli, kakun voi hyvin pakastaa. Ja tuoreita ulkomaisia marjoja voi käyttää halutessaan kuumentamatta. *Ruokavirasto on antanut suosituksen, että kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulisi kuumentaa 5 minuuttia 90 asteessa tai keittämällä 2 minuuttia. Suositus koskee siis ulkomaisia pakastemarjoja, ei tuoreita.
- Anneli2 vuotta sittenVoiko tuoreita ulkolaisia vadelmia käyttää kuumentamattomin ja voiko valmiin kakun pakastaa?
- kissa2 vuotta sittenOlisi pitänyt lukea kommentit ensin, otin kolmen vaniljatuorejuuston sijasta ONNEKSI kaksi vaniljaa ja yhden sitruunan, ja lisäsin vielä lopuksi vähän sitruunamehua. Muuten olisi tullut ihan äklömakea. Toivottavasti maistuu raikkaammalta valmiina... Jos kokeilen uudestaan, kokeilen vanhalla ohjeella.
- Pettynyt3 vuotta sittenIhan kauhea pettymys, kun reseptiä oli muutettu! Vanhalla reseptillä tuli ihanan raikas, ei liian makea kakku, jossa ei maistunut häivähdyskään vaniljaa. Nyt pitkästä aikaa päätin tehdä tämän parhaan vadelmajuustokakun, mutta reseptillä siitä tulikin ällöttävän vaniljainen. Ihmettelin kyllä kylmähyllyllä, että tuliko tähän tosiaan vaniljatuorejuustoa, mutta ajattelin vain uskoa reseptiä, kun sillä oli ennenkin niin ihana raikas kakku tullut. Olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Harmittaa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenZorro ja Hapettuiko?, sinertävä tai harmahtava väri on mahdollisesti peräisin vadelman luontaisesti sisältämästä väriaineesta. Värin sävy vaihtelee happamuuden mukaan. Välitämme palautteenne eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
- Zorro3 vuotta sittenSama kävi täällä, kakun reunaan tulu sinne tänne sinertäviä alueita. Mistähän on kyse?
- Iso-äiti!3 vuotta sittenHyvän näköinen , vaan en ole kokeillut !
- Hapettuiko?3 vuotta sittenMikähän kemiallinen reaktio juustokakulleni kävi, kun hyydyttyään yön yli jääkaapissa ja irrotettuani sen vuoasta, täytteen reunat olivat harmaantuneet? Vaniljatuorejuuston sijaan käytin kolme pakettia maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria 1,25 dl+1tl vaniljasokeria. Onneksi tein kakun itselle enkä vieraille. Vuoan sisäpinta on edelleen ehjä eikä siitä irtoa väriä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenNinnu ja Anksu, tiedustelitte mitä raaka-aineita kakkuun käytettiin ennen reseptin päivittämistä. Tässä alkuperäinen resepti. Vadelmajuustokakku 1 pkt (200 g) Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä 75 g Pirkka meijerivoita Täyte 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste) 5 liivatelehteä 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 1 prk (250 g) Pirkka mietoa rahkaa 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin. 2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vadelmasose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. 5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. 6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.
- Ninnu3 vuotta sittenSamaa mietin, mikä on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan määrä edellisessä versiossa reseptiä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAnksu, tässä linkki videoon, josta löytyy reseptin aiempi versio: https://www.youtube.com/watch?v=Erx_P3cRJ-w.
- Anksu3 vuotta sittenOsaisiko joku kertoa missä suhteessa maustamatonta tuorejuustoa ja rahkaa oli edellisen version ohjeessa, johon edellinen kommentoija ”Kakkuilija” viittaa? Oliko rahka maustettua?
- Kakkuilija3 vuotta sittenIhmettelempä vain, että miksi reseptiä on muutettu sivustolla. Aiemmin ollut maustamaton tuorejuusto ja rahka täytteessä ja nyt ne korvattu 3 purkilla vaniljatuorejuustoa? Tästähän tulee täysin erilainen kakku ja silti aiemmat kommentit/arvostelut säästetty. Jatkan alkuperäisen ohjeen mukaan tekemistä, sillä siitä tulee todella hyvä kakku!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKakkuilija, reseptiä on tosiaan päivitetty. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
- Emppu5 vuotta sittenYksi parhaista juustokakku ohjeista, testattu moneen otteeseen, maistuu kaikenikäisille. :)
- Sallaku5 vuotta sittenHei! Voiko kakkua pakastaa pari vuorokautta ennen tarjoamista?
- Carita6 vuotta sittenHei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenCarita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!
- Emppu6 vuotta sittenHyvä ja helppo!
- Patri3ia6 vuotta sittenTämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)