VadelmajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmajuustokakku

Helppo vadelmajuustokakku on ihanan raikkaan makuinen, mutta kuitenkin täyteläisen kermainen. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla. Noin 1,30 €/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 366 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Koristeeksi

    • tuoreita vadelmia
    • syötäviä kukkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
  2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään tuorejuustot, vadelmasose ja sokeri.
  5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
  6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 120g100 g

  • 366 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia 6,25 g
  • Hiilihydraatteja27,9 g
  • Rasvaa25,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Daniela vaniljanmakuinen täytekeksi 350g
    Pirkka Daniela vaniljanmakuinen täytekeksi 350g
    2,29/kpl6,54/kg
  • K-Menu Vaniljatäytekeksi 350g
    K-Menu Vaniljatäytekeksi 350g
    0,99/kpl2,83/kg
  • Oreo original täytekeksi 154g vanilja
    Oreo original täytekeksi 154g vanilja
    1,75/kpl11,36/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka meijerivoi  500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Pirkka vadelma 200 g pakaste
    1,79/kpl8,95/kg
  • K-Menu vadelma 500g pakaste
    K-Menu vadelma 500g pakaste
    3,49/kpl6,98/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    4,65/kpl23,25/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,99/kpl23,92/kg
  • Syötäviä kukkia (sarviorvokki) 10kpl Suomi
    Syötäviä kukkia (sarviorvokki) 10kpl Suomi
    2,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 248 arvostelua
  • Pettynyt8.5.2020

    Ihan kauhea pettymys, kun reseptiä oli muutettu! Vanhalla reseptillä tuli ihanan raikas, ei liian makea kakku, jossa ei maistunut häivähdyskään vaniljaa. Nyt pitkästä aikaa päätin tehdä tämän parhaan vadelmajuustokakun, mutta reseptillä siitä tulikin ällöttävän vaniljainen. Ihmettelin kyllä kylmähyllyllä, että tuliko tähän tosiaan vaniljatuorejuustoa, mutta ajattelin vain uskoa reseptiä, kun sillä oli ennenkin niin ihana raikas kakku tullut. Olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Harmittaa.

  • Zorro16.2.2020

    Sama kävi täällä, kakun reunaan tulu sinne tänne sinertäviä alueita. Mistähän on kyse?

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2020

    Zorro ja Hapettuiko?, sinertävä tai harmahtava väri on mahdollisesti peräisin vadelman luontaisesti sisältämästä väriaineesta. Värin sävy vaihtelee happamuuden mukaan. Välitämme palautteenne eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille tiedoksi.

  • Iso-äiti!14.2.2020

    Hyvän näköinen , vaan en ole kokeillut !

  • Hapettuiko?25.12.2019

    Mikähän kemiallinen reaktio juustokakulleni kävi, kun hyydyttyään yön yli jääkaapissa ja irrotettuani sen vuoasta, täytteen reunat olivat harmaantuneet? Vaniljatuorejuuston sijaan käytin kolme pakettia maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria 1,25 dl+1tl vaniljasokeria. Onneksi tein kakun itselle enkä vieraille. Vuoan sisäpinta on edelleen ehjä eikä siitä irtoa väriä.

  • Ninnu22.12.2019

    Samaa mietin, mikä on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan määrä edellisessä versiossa reseptiä?

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2019

    Ninnu ja Anksu, tiedustelitte mitä raaka-aineita kakkuun käytettiin ennen reseptin päivittämistä. Tässä alkuperäinen resepti. Vadelmajuustokakku 1 pkt (200 g) Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä 75 g Pirkka meijerivoita Täyte 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste) 5 liivatelehteä 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 1 prk (250 g) Pirkka mietoa rahkaa 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin. 2. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 3. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 4. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vadelmasose. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. 5. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. 6. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

  • Anksu12.12.2019

    Osaisiko joku kertoa missä suhteessa maustamatonta tuorejuustoa ja rahkaa oli edellisen version ohjeessa, johon edellinen kommentoija ”Kakkuilija” viittaa? Oliko rahka maustettua?

  • K-Kuluttajapalvelu12.12.2019

    Anksu, tässä linkki videoon, josta löytyy reseptin aiempi versio: https://www.youtube.com/watch?v=Erx_P3cRJ-w.

  • Kakkuilija7.10.2019

    Ihmettelempä vain, että miksi reseptiä on muutettu sivustolla. Aiemmin ollut maustamaton tuorejuusto ja rahka täytteessä ja nyt ne korvattu 3 purkilla vaniljatuorejuustoa? Tästähän tulee täysin erilainen kakku ja silti aiemmat kommentit/arvostelut säästetty. Jatkan alkuperäisen ohjeen mukaan tekemistä, sillä siitä tulee todella hyvä kakku!

  • K-Kuluttajapalvelu7.10.2019

    Kakkuilija, reseptiä on tosiaan päivitetty. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.

  • Emppu13.3.2018

    Yksi parhaista juustokakku ohjeista, testattu moneen otteeseen, maistuu kaikenikäisille. :)

  • Sallaku25.2.2018

    Hei! Voiko kakkua pakastaa pari vuorokautta ennen tarjoamista?

  • Carita7.8.2017

    Hei! Hieno kakku, mutta mitä voi laittaa liivaten tilaksi? Tai onko reseptivinkkejä mistä löytyisi samantapaisia kakkuja, mutta ilman liivatetta?

  • K-Kuluttajapalvelu7.8.2017

    Carita, harmillisesti agar-agaria tai muuta hyydyttävää ainetta ei tähän kakkuun ole liivatteen tilalle testattu. Reseptihausta löytyy mm. Vegaaninen juustokakku, Jäädytetty valkosuklaajuustokakku ja Jäädytetty suklaamoussekakku. Toivottavasti joku näistä olisi mieleesi!

  • Emppu19.4.2017

    Hyvä ja helppo!

  • Patri3ia28.11.2016

    Tämä on niin helppo ja nopea valmistaa! On myös herkullista! Suosittelen! :)