Ystävänpäivän juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Muista ystävää herkullisella vadelmajuustokakulla. Koristele ystävänpäivän juustokakun pinta vadelmasydämillä.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
50 g | voita tai |
Vaaleanpunainen täyte | |
1 ps (200 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
5 | liivatelehteä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Vadelmasose | |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 rkl | vettä tai |
1/4 dl | sokeria tai |
1/2 | liivatelehteä tai |
Valkoinen täyte | |
2 prk (à 150 g) | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 rkl | maitoa tai |
2 | liivatelehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 881 kJ / 211 kcal |
Rasva | 13 g |
Hiilihydraatit | 18 g |
Proteiini | 5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja painele tiiviiksi lusikalla. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vaaleanpunainen täyte: Pane liivatelehdet (5 kpl) kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna täytteen vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään notkistetut tuorejuustot, rahka, jäähtyneet vadelmat sekä sokerit.
Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin.
Vadelmasose: Pane puolikas liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Mittaa vadelmat (n. 2 dl), vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on löysää. Paseeraa vadelmat pienen siivilän läpi, painele vadelmamassaa lusikalla siivilää vasten. Jäljelle jää noin 3/4 dl siivilöityä vadelmaa.
Valkoinen täyte: Pane liivatelehdet (2 kpl) kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Sekoita ranskankermojen joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet (2 kpl). Kaada liivateseos ranskankerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan hieman hyytyneen vaaleanpunaisen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Kuumenna paseerattu vadelma ja sekoita siihen hyvin puristeltu liivatelehti (1/2 kpl). Tiputtele kakun pinnalle pieniä pisteitä paseeratusta vadelmasta. Vedä cocktailtikun avulla kevyesti viilto kunkin pisteen läpi niin, että siitä muodostuu sydän. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta