Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Vadelma-valkosuklaajuustokakussa on juustokakussa herkullinen ja kaunis marjasydän. Noin 1,25€/annos.
- 14 annosta
- yli 60 min
Ainekset
14 annosta
Vadelmasydän
- 3ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1dlsokeria
- 5liivatelehteä
Pohja
- 300gkaurakeksejä
- 125gPirkka voita
Täyte
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 2rklsitruunanmehua
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
Koristeluun
- 1rklvadelmapyrettä (ks. vadelmasydämen ohje)
- tuoreita vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin kakun vadelmasydän. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Laita pakastevadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä hienoksi. Siivilöi vadelmankivet tarkasti pois. Ota tässä vaiheessa talteen 1 rkl vadelmapyrettä koristelua varten. Jatka sydämen valmistamista. Mikäli seos ehtii jäähtyä, lämmitä sitä hieman. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kaada seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (⌀ 20 cm). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pakastimeen.
- Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjalle.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Kaada puolet täytteestä vuokaan. Asettele päälle vadelmasydän ja kaada loput massasta päälle. Pudottele varovasti veitsen kärjellä juustomassan päälle vadelmapyretippoja ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla tippojen läpi vedellen. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Poista kakku vuoasta. Käy ensin reunat läpi varovasti ohuella veitsellä, jolloin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kalle, reseptin toimivuutta ilman liivatetta ei ole valitettavasti testattu.
Onnistuuko kakku myös ilman liivatelehtiä?
Haluaisin pakastaa näitä ja tarjota sulatettuna juhlissa. Onnistuuko?
Pekka, juustokakun voi ihan hyvin pakastaaa ja syödä vasta myöhemmin. Hyydytä juustokakku ensin jääkaapissa reseptissä neuvotun ajan mukaan. Tällaiseen kakkuu, johon ei tule kiillettä, voi pakastaa ilman vuokaa. Irrota hyytyneestä kakusta irtopohjavuoan reunus ja pakasta kakku vuoan pohjan päällä. Kun kakku on pakastimessa kokonaan jäätynyt, siirrä se pohjan päältä muovipussiin. Sulata juustokakku huolellisesti jääkaapissa, ja ota se sulamaan mieluiten jo edellisenä päivänä. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, sillä koristeet eivät kestä pakkasta kunnolla.
Hyvä maku, etenkin valkoinen vaahto-osuus, mutta vadelmasydämeen olisi riittänyt vähempikin vadelmamäärä (nyt jyrää muut maut).