Vadelma-valkosuklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Vadelma-valkosuklaajuustokakussa on juustokakussa herkullinen ja kaunis marjasydän.

  • 14 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

14 annosta

Vadelmasydän

Pohja

Täyte

Koristeluun

    • 1rklvadelmapyrettä (ks. vadelmasydämen ohje)
    • tuoreita vadelmia
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin kakun vadelmasydän. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Laita pakastevadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä hienoksi. Siivilöi vadelmankivet tarkasti pois. Ota tässä vaiheessa talteen 1 rkl vadelmapyrettä koristelua varten. Jatka sydämen valmistamista. Mikäli seos ehtii jäähtyä, lämmitä sitä hieman. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kaada seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (⌀ 20 cm). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pakastimeen.
  2. Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjalle.
  3. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  4. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Asettele päälle vadelmasydän ja kaada loput massasta päälle. Pudottele varovasti veitsen kärjellä juustomassan päälle vadelmapyretippoja ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla tippojen läpi vedellen. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Poista kakku vuoasta. Käy ensin reunat läpi varovasti ohuella veitsellä, jolloin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 106 arvostelua
  • Sanna22.6.2018

    Hyvä maku, etenkin valkoinen vaahto-osuus, mutta vadelmasydämeen olisi riittänyt vähempikin vadelmamäärä (nyt jyrää muut maut).