Vadelma-valkosuklaajuustokakku
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Vadelmasydän | |
---|---|
3 ps (à 200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
5 | liivatelehteä tai |
Pohja | |
300 g | kaurakeksejä tai |
125 g | tai |
Täyte | |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rs | tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
5 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Koristeluun | |
1 rkl | tai |
tuoreita vadelmia tai | |
sitruunamelissaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 367 kJ / 328 kcal |
Rasva | 19,5 g |
josta tyydyttynyttä | 11,5 g |
Hiilihydraatit | 33,2 g |
josta sokereita | 24,8 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Valmista ensin kakun vadelmasydän. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Laita pakastevadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä hienoksi. Siivilöi vadelmankivet tarkasti pois. Ota tässä vaiheessa talteen 1 rkl vadelmapyrettä koristelua varten. Jatka sydämen valmistamista. Mikäli seos ehtii jäähtyä, lämmitä sitä hieman. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kaada seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (⌀ 20 cm). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pakastimeen.
Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada puolet täytteestä vuokaan. Asettele päälle vadelmasydän ja kaada loput massasta päälle. Pudottele varovasti veitsen kärjellä juustomassan päälle vadelmapyretippoja ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla tippojen läpi vedellen. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Poista kakku vuoasta. Käy ensin reunat läpi varovasti ohuella veitsellä, jolloin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka kaurakeksi 220gHinta 2,09/kpl9,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,75/kpl28,75/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Vanajan kaurakeksi 350gHinta 2,59/kpl7,40/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etu −20 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
- Plussa-etu −14 %Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(452 arviota)
- yli 60 min4,3(79 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min3,9(134 arviota)
- yli 60 min3,8(497 arviota)
- yli 60 min4,0(132 arviota)
- yli 60 min4,0(107 arviota)
Arvostele resepti
- Leipurihiiva1 vuosi sittenVoiko pakastevadelmien sijasta käyttää esim vadelmasosetta tms? Kuinka paljon tällöin sokeria tarvitsee lisätä vai tarvitseeko?
- Riitta1 vuosi sittenTee vadelmasydän hyvissä ajoin ennen muuta valmistusta jotta se ehtii jähmettyä ja ehkä hieman jäätyä. Pehmeänä vaikea siirtää kakun päälle.
- Ami2 vuotta sittenSopiiko kaurakeksien tilalle Oreo tai Domino?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAmi, resepti on testattu kaurakekseillä. Oman maun mukaan voi toki hyvin vaihdella keksipohjaan tulevia keksejä. Mainitsemissasi kekseissä on täyte, joten jos sekoitat täytteenkin pohjaan, niin kannattaa seurata tarvitseeko rasvan määrää hieman vähentää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMoi, reseptiin tulee yhteensä 600g vadelmia.
- Moi2 vuotta sittenTarkoittaako à200g että pitää laittaa 600g vai vaan 200g vadelmia
- Paula2 vuotta sittenIhana maku. Ensi kerralla laitan vadelmasydämeen yhden liivatteen vähemmän. Nyt vähän kumia. Ja pienempi määrä vadelmaa riittää. Voisi kokeilla erilaisista marjoista ja vaikka tummasta suklaasta. Kiitos reseptistä!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOdessa, vadelmasydämen on hyvä olla hieman jäätynyt, jotta sen voi helposti asetella kakkuun.
- Odessa Hietala2 vuotta sittenPitääkö vadelmasydämen olla jäätynyt vai vähän pehmeä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKalle, reseptin toimivuutta ilman liivatetta ei ole valitettavasti testattu.
- Kalle3 vuotta sittenOnnistuuko kakku myös ilman liivatelehtiä?
- Pekka3 vuotta sittenHaluaisin pakastaa näitä ja tarjota sulatettuna juhlissa. Onnistuuko?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPekka, juustokakun voi ihan hyvin pakastaaa ja syödä vasta myöhemmin. Hyydytä juustokakku ensin jääkaapissa reseptissä neuvotun ajan mukaan. Tällaiseen kakkuu, johon ei tule kiillettä, voi pakastaa ilman vuokaa. Irrota hyytyneestä kakusta irtopohjavuoan reunus ja pakasta kakku vuoan pohjan päällä. Kun kakku on pakastimessa kokonaan jäätynyt, siirrä se pohjan päältä muovipussiin. Sulata juustokakku huolellisesti jääkaapissa, ja ota se sulamaan mieluiten jo edellisenä päivänä. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, sillä koristeet eivät kestä pakkasta kunnolla.
- Sanna5 vuotta sittenHyvä maku, etenkin valkoinen vaahto-osuus, mutta vadelmasydämeen olisi riittänyt vähempikin vadelmamäärä (nyt jyrää muut maut).