Vadelma-valkosuklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelma-valkosuklaajuustokakussa on juustokakussa herkullinen ja kaunis marjasydän.

    Ainekset

    14 annosta

    Vadelmasydän

    3 ps (à 200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    5
     
    liivatelehteä
    tai

    Pohja

    300 g
     
    kaurakeksejä
    tai
    125 g
     
    tai

    Täyte

    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rs
     
    tai
    2 levyä (à 100 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    5
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai

    Koristeluun

    1 rkl
     
    tai
     
    tuoreita vadelmia
    tai
     
    sitruunamelissaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 367 kJ / 328 kcal
    Rasva
    19,5 g
    josta tyydyttynyttä
    11,5 g
    Hiilihydraatit
    33,2 g
    josta sokereita
    24,8 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin kakun vadelmasydän. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Laita pakastevadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä hienoksi. Siivilöi vadelmankivet tarkasti pois. Ota tässä vaiheessa talteen 1 rkl vadelmapyrettä koristelua varten. Jatka sydämen valmistamista. Mikäli seos ehtii jäähtyä, lämmitä sitä hieman. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kaada seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (⌀ 20 cm). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pakastimeen.

    Valmista pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjalle.

    Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää muna-sokerivaahtoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lämmitä sitruunanmehu kiehuvaksi, liota joukkoon liivatteet ja kaada seos massaan hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

    Kaada puolet täytteestä vuokaan. Asettele päälle vadelmasydän ja kaada loput massasta päälle. Pudottele varovasti veitsen kärjellä juustomassan päälle vadelmapyretippoja ja marmoroi pinta esimerkiksi cocktailtikulla tippojen läpi vedellen. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

    Poista kakku vuoasta. Käy ensin reunat läpi varovasti ohuella veitsellä, jolloin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka kaurakeksi 220g
      Hinta 2,09/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
      Hinta 3,99/kpl
      31,92/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Hinta 4,99/kpl
      28,51/kg
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,75/kpl
      28,75/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Vanajan kaurakeksi 350g
      Hinta 2,59/kpl
      7,40/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,99/kpl
      9,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
    • Plussa-etu −14 %
      Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      10,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,69/kpl
      9,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (416 arviota)

    • Leipurihiiva
      1 vuosi sitten
      Voiko pakastevadelmien sijasta käyttää esim vadelmasosetta tms? Kuinka paljon tällöin sokeria tarvitsee lisätä vai tarvitseeko?
    • Riitta
      1 vuosi sitten
      Tee vadelmasydän hyvissä ajoin ennen muuta valmistusta jotta se ehtii jähmettyä ja ehkä hieman jäätyä. Pehmeänä vaikea siirtää kakun päälle.
    • Ami
      2 vuotta sitten
      Sopiiko kaurakeksien tilalle Oreo tai Domino?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Ami, resepti on testattu kaurakekseillä. Oman maun mukaan voi toki hyvin vaihdella keksipohjaan tulevia keksejä. Mainitsemissasi kekseissä on täyte, joten jos sekoitat täytteenkin pohjaan, niin kannattaa seurata tarvitseeko rasvan määrää hieman vähentää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Moi, reseptiin tulee yhteensä 600g vadelmia.
    • Moi
      2 vuotta sitten
      Tarkoittaako à200g että pitää laittaa 600g vai vaan 200g vadelmia
    • Paula
      2 vuotta sitten
      Ihana maku. Ensi kerralla laitan vadelmasydämeen yhden liivatteen vähemmän. Nyt vähän kumia. Ja pienempi määrä vadelmaa riittää. Voisi kokeilla erilaisista marjoista ja vaikka tummasta suklaasta. Kiitos reseptistä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Odessa, vadelmasydämen on hyvä olla hieman jäätynyt, jotta sen voi helposti asetella kakkuun.
    • Odessa Hietala
      2 vuotta sitten
      Pitääkö vadelmasydämen olla jäätynyt vai vähän pehmeä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kalle, reseptin toimivuutta ilman liivatetta ei ole valitettavasti testattu.
    • Kalle
      3 vuotta sitten
      Onnistuuko kakku myös ilman liivatelehtiä?
    • Pekka
      3 vuotta sitten
      Haluaisin pakastaa näitä ja tarjota sulatettuna juhlissa. Onnistuuko?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Pekka, juustokakun voi ihan hyvin pakastaaa ja syödä vasta myöhemmin. Hyydytä juustokakku ensin jääkaapissa reseptissä neuvotun ajan mukaan. Tällaiseen kakkuu, johon ei tule kiillettä, voi pakastaa ilman vuokaa. Irrota hyytyneestä kakusta irtopohjavuoan reunus ja pakasta kakku vuoan pohjan päällä. Kun kakku on pakastimessa kokonaan jäätynyt, siirrä se pohjan päältä muovipussiin. Sulata juustokakku huolellisesti jääkaapissa, ja ota se sulamaan mieluiten jo edellisenä päivänä. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, sillä koristeet eivät kestä pakkasta kunnolla.
    • Sanna
      5 vuotta sitten
      Hyvä maku, etenkin valkoinen vaahto-osuus, mutta vadelmasydämeen olisi riittänyt vähempikin vadelmamäärä (nyt jyrää muut maut).