• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mokka-lakkakakku

Mokka-lakkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 305 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta

Kakkupohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1 1/2tlleivinjauhetta

Kostutus

Täyte

Kuorrutus

    • 1/2dlPirkka kevytkermaa
    • 100gtaloussuklaata

Reunoille

Koristeeksi

    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.
  2. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostutusta varten kiehauta vesi ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Jäähdytä. Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja cappuccinojauhe.
  3. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt pullasudilla. Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja tuorejuustoseoksesta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.
  4. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle.
  5. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla sekä cappuccinojauheella. Pursota kermavaahto reunoille. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4