• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Prinsessakakku

Prinsessakakku on ruotsalainen marsipaanilla kuorrutettu klassikkokakku. Makea herkku on täytetty vadelmahillolla ja vaniljavaahdolla.
Prinsessakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 311 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4munaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 4dlvispikermaa
    • 1rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1 1/2tlraastettua sitruunankuorta
    • n. 2dlvadelmahilloa

Kostutus

    • 1dlvedellä laimennettua sitruunanmehua

Kuorrutus

    • 300gmantelimassaa
    • vihreää karamelliväriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päällimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.
  3. Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee kauniin pyöreä. Levitä kermavaahtoa myös päällimmäisen kakkulevyn keskelle niin, että se jää kohottamaan kakun keskiosaa.
  4. Pehmennä mantelimassaa käsissä vaivaten. Liuota hippunen karamelliväriä puoleen teelusikalliseen vettä. Lisää väriseosta mantelimassaan tipoittain, kunnes mantelimassa on haluamasi värinen. Vaivaa väri massaan huolellisesti, jotta väristä tulee tasainen.
  5. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se pyöreäksi lautasen (Ø noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimella kakun päälle ja painele mantelimassa tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tarvittaessa tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Koristele esimerkiksi aidolla valkoisella ruusulla. (Kääri ruusun varsi folioon,etteivät kakku ja ruusu kosketa toisiaan.)

Ravintosisältö per 100 g

  • 311 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia5,3 g
  • Hiilihydraatteja34,4 g
  • Rasvaa16,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4