PrinsessakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Prinsessakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Prinsessakakku on ruotsalainen marsipaanilla kuorrutettu klassikkokakku. Makea herkku on täytetty vadelmahillolla ja vaniljavaahdolla.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    munaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    n. 2 dl
     
    vadelmahilloa
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    sitruunanmehua laimennettuna
    tai

    Kuorrutus

    300 g
     
    mantelimassaa
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 110 kJ / 265 kcal
    Rasva
    14,2 g
    josta tyydyttynyttä
    6,2 g
    Hiilihydraatit
    28,5 g
    josta sokereita
    21,7 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päällimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.

    Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee kauniin pyöreä. Levitä kermavaahtoa myös päällimmäisen kakkulevyn keskelle niin, että se jää kohottamaan kakun keskiosaa.

    Pehmennä mantelimassaa käsissä vaivaten. Liuota hippunen karamelliväriä puoleen teelusikalliseen vettä. Lisää väriseosta mantelimassaan tipoittain, kunnes mantelimassa on haluamasi värinen. Vaivaa väri massaan huolellisesti, jotta väristä tulee tasainen.

    Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se pyöreäksi lautasen (Ø noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimella kakun päälle ja painele mantelimassa tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tarvittaessa tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Koristele esimerkiksi aidolla valkoisella ruusulla. (Kääri ruusun varsi folioon,etteivät kakku ja ruusu kosketa toisiaan.)

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/l
    • Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      Hinta 2,89/kpl
      96,33/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (55 arviota)