PrinsessakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Prinsessakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Prinsessakakku on ruotsalainen marsipaanilla kuorrutettu klassikkokakku. Makea herkku on täytetty vadelmahillolla ja vaniljavaahdolla.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    munaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    n. 2 dl
     
    vadelmahilloa
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    sitruunanmehua laimennettuna
    tai

    Kuorrutus

    300 g
     
    mantelimassaa
    tai
     
    vihreää elintarvikeväriä
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päällimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.
    Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee kauniin pyöreä. Levitä kermavaahtoa myös päällimmäisen kakkulevyn keskelle niin, että se jää kohottamaan kakun keskiosaa.
    Pehmennä mantelimassaa käsissä vaivaten. Liuota hippunen karamelliväriä puoleen teelusikalliseen vettä. Lisää väriseosta mantelimassaan tipoittain, kunnes mantelimassa on haluamasi värinen. Vaivaa väri massaan huolellisesti, jotta väristä tulee tasainen.
    Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se pyöreäksi lautasen (Ø noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimella kakun päälle ja painele mantelimassa tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tarvittaessa tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Koristele esimerkiksi aidolla valkoisella ruusulla. (Kääri ruusun varsi folioon,etteivät kakku ja ruusu kosketa toisiaan.)

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
      2,85/kpl
      95,00/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Sallinen mantelimassa 150g
      Sallinen mantelimassa 150g
      2,89/kpl
      19,27/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      1,09/kpl
      2,18/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      1,19/kpl
      2,38/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      1,99/kpl
      3,98/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka vadelmahillo 400g
      Pirkka vadelmahillo 400g
      2,99/kpl
      7,48/kg
    • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      4,89/kpl
      12,54/kg
    • Pirkka vadelmahillo 700g
      Pirkka vadelmahillo 700g
      4,79/kpl
      6,84/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,15/kpl
      5,37/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (51 arviota)