• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tukkirekkakakku

Tukkirekkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 224 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Torttupohja

    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1 1/2dlomenatäysmehua

Täyte

    • 2tlk(à 410 g)päärynänpuolikkaita sokeriliemessä
    • 2dlvadelmahilloa

Nupin kuorrutus

    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2-3tippaavihreää nestemäistä karamelliväriä

Lavan kuorrutus

    • 50gvoita
    • 100gtaloussuklaata

Koristelu

    • lakritsimattoa
    • Englannin lakritsikonvehteja
    • vaahtokaramelleja

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane uuni kuumenemaan. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin kulhon pohjaa myöten. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  2. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pois paistopaperi. Siirtele levyä niin, että se jäähtyy nopeasti tai siirrä levy leivinritilälle. Hienonna valutetut päärynät.
  3. Rakenna rekka suoraan isolle vadille tai pellille. Jaa torttulevy kolmeen osaan poikkisuunnassa. Lava tulee kahdesta osasta ja nuppi kolmannesta osasta. Jaa nuppilevy edelleen kolmeen osaan. Lyhennä lavan osia sen verran, että koko rekka mahtuu hyvin vadille. Käytä palat nupin muotoiluun.
  4. Pane vadille lavan alle leivinpaperikaistaleet. Asettele vadille nupin ja lavan pohjat. Kostuta ne omenamehulla pullasudin avulla. Levitä täytteeksi vadelmahilloa ja päärynää. Pane päälle toiset torttulevyt. Kostuta lava. Kostuta nupin loput kerrokset ja täytä. Kokoa nuppiosa valmiiksi. Siirrä kakku kylmään, jos suinkin mahdollista.
  5. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja värjää vihreällä karamellivärillä. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja taloussuklaa.
  6. Kuorruta lava suklaaseoksella ja nuppi kermavaahdolla. Paina suklaaseen pyöreät karamellit renkaiksi ja takavaloiksi. Kokoa tukkikuorma vaahtokaramelleista. Koristele nuppi lakritsimatosta leikatuilla nauhoilla ja karamelleilla. Poista leivinpaperisuikaleet varovaisesti, kun suklaakuorrutus on kovettunut.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 224 kcal936 kJ
  • Proteiinia3,19 g
  • Hiilihydraatteja30,8 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille