Tukkirekkakakku
Tukkirekkakakku on rekan muotoinen täytekakku. Hyvä torttupohja, kostutus, herkullinen täyte sekä onnistunut kuorrutus ja koristelu takaavat ilon.
8 annostayli 60 min224 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Torttupohja
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlkaakaojauhetta (tummaa)
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2dlomenatäysmehua
Täyte
- 2tlk(à 410 g)päärynänpuolikkaita sokeriliemessä
- 2dlvadelmahilloa
Nupin kuorrutus
- 1tlk(2 dl)vispikermaa
- 2rklsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2-3tippaavihreää nestemäistä karamelliväriä
Lavan kuorrutus
- 50gvoita
- 100gFazer taloussuklaata
Koristelu
- lakritsimattoa
- englanninlakritseja
- vaahtokaramelleja
Valmistus
yli 60 min- Pane uuni kuumenemaan. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin kulhon pohjaa myöten. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pois paistopaperi. Siirtele levyä niin, että se jäähtyy nopeasti tai siirrä levy leivinritilälle. Hienonna valutetut päärynät.
- Rakenna rekka suoraan isolle vadille tai pellille. Jaa torttulevy kolmeen osaan poikkisuunnassa. Lava tulee kahdesta osasta ja nuppi kolmannesta osasta. Jaa nuppilevy edelleen kolmeen osaan. Lyhennä lavan osia sen verran, että koko rekka mahtuu hyvin vadille. Käytä palat nupin muotoiluun.
- Pane vadille lavan alle leivinpaperikaistaleet. Asettele vadille nupin ja lavan pohjat. Kostuta ne omenamehulla pullasudin avulla. Levitä täytteeksi vadelmahilloa ja päärynää. Pane päälle toiset torttulevyt. Kostuta lava. Kostuta nupin loput kerrokset ja täytä. Kokoa nuppiosa valmiiksi. Siirrä kakku kylmään, jos suinkin mahdollista.
- Vaahdota kerma. Mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja värjää vihreällä karamellivärillä. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja taloussuklaa.
- Kuorruta lava suklaaseoksella ja nuppi kermavaahdolla. Paina suklaaseen pyöreät karamellit renkaiksi ja takavaloiksi. Kokoa tukkikuorma vaahtokaramelleista. Koristele nuppi lakritsimatosta leikatuilla nauhoilla ja karamelleilla. Poista leivinpaperisuikaleet varovaisesti, kun suklaakuorrutus on kovettunut.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 224 kcal936 kJ
- Proteiinia 3,19 g
- Hiilihydraatteja30,8 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi