Välimeren munakoisopataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren munakoisopata

Helppo ja kevyt pataruoka syntyy munakoisosta ja muista kasviksista sekä suolaisuutta tuovista juustokuutioista. N. 2,20 €/annos.

  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 188 kcal / annos (300g)

Ainekset

3-4 annosta
    • n. 10 cmpala purjoa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1(n. 350 g)kesäkurpitsa
    • 1(n. 400 g)munakoiso
    • 1rklekstra-neitsytoliiviöljyä
    • 2tlpizzamaustetta
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tlk(385 g)Pirkka salaattijuustokuutioita
    • basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Suikaloi myös sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi.
  2. Kuullota purjoa ja sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja munakoiso. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja, valutettu salaattijuusto ja runsaasti basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 188 kcal786 kJ
  • Proteiinia8,82 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 47 arvostelua
  • Kotikokki5.11.2018

    Ihmetyttää, ettei näissä resepteissä kerrota, että munakoiso pitää aina itkettää ennen käyttöä eli ripotellaan suolaa paloille kevyesti, annetaan olla noin 15 minuuttia, puolisen tuntia, sitten pyyhitään pinnnalle pungertanut vesi pois. Voi myös esipaistaa sen jälkeen, jos haluaa. Näin munakoisosta saa pehmeämmän ja siitä lähtee turha kitkeryys pois. Munakoisoa pitää aina hauduttaa pitkään ja se ahmii mielellään oliiviöljyä. Pahvinen ja kuminen munakoiso on kauhistus. Valitettavasti niitä saa myös ravintoloissa, jos on huono kokki ja näin munakoiso saa turhaan huonoa mainetta. Sehän on kerrassaan mainio yksilö ja oikein käsiteltynä todella herkullista. Ja pehmeää.

  • Kokkaaja18.5.2017

    Reseptissä on mainittu valmistumis aika. Kannattaa katsoa. Itse kypsentäisin munakoisoa ensin mausteiden kanssa ja lisäisin nopeammin kypsyvän kesäkurpitsan n.15-20 min.kypsennyksen loppuvaihessa. Ei tule mössöä. Kannattaa maistella, ja laittaa tomaattimurskaa maun mukaan.

  • Pöperö31.3.2017

    Oikein hyvä resepti, paitsi että haudutusaika on vähintään 30min. Muuten jää munakoiso kovaksi ja huonon makuiseksi.

  • Supi1.3.2017

    Ihan kauheaa. Oksennus tulee kun tällästä moskaa syö. Tykkään munakoisosta, mutta tässä ne maistuu ihan hirveälle. Kumiselle, ällöttävälle. Tomaattimurskan maku puskee liikaa läpi.

  • Hupsuli21.8.2016

    Aivan upee resepti, laitoin pataan chilisalaattijuustoa ja antoi upeaa tulisuutta lisäksi makuja korostamaan. Tarjoilun pastan kera.

  • Aikku18.8.2016

    Erittäin hyvä, tyttökin tykkäsi, vaikka ei yleensä ole salaattijuustosta tykännyt.

  • Sini10.8.2016

    Hyvää, mutta munakoisoa olisi ilmeisesti pitänyt kypsentää pidempi aika. Isoimmat palat jäivät sitkeiksi. Munakoiso ei ole itselleni kovin tuttu raaka-aine, joten en osannut tätä ennakoida.

  • 00710.8.2016

    Hyvä toimiva