Välimeren munakoisopata
- Annosmäärä3–4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo ja kevyt pataruoka syntyy munakoisosta ja muista kasviksista sekä suolaisuutta tuovista juustokuutioista.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
3–4 annosta
- n. 10 cm pala purjoa
- 1 (100 g) sipuli
- 1 (n. 350 g) kesäkurpitsa
- 1 (n. 400 g) munakoiso
- 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 tl Pirkka pizzamaustetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tlk (500 g) Pirkka Luomu tomaattimurskaa
- 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tlk (365 g/200 g) Pirkka kevyt salaattijuustokuutioita
- tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia414 kJ / 99 kcal
- Rasva4,2 g
- josta tyydyttynyttä1,7 g
- Hiilihydraatit7,4 g
- josta sokereita6,8 g
- Proteiini5,9 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Suikaloi myös sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi.
- Kuullota purjoa ja sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja munakoiso. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
- Kaada joukkoon tomaattimurska. Hauduta kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja, valutettu salaattijuusto ja runsaasti basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −35 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl2,00/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (3,10/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(122 arviota)
- 30 - 60 min4,1(51 arviota)
- Video30 - 60 min4,1(50 arviota)
- 30 - 60 min3,3(187 arviota)
- 30 - 60 min4,3(249 arviota)
- 30 - 60 min3,7(92 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (132 arviota)
- Suvi9 kuukautta sittenTodella hyvä, helppo ja terveellinen. Juustokuutiot korvasin keitetyillä linsseillä.
- kotikokki1 vuosi sittenlähes samoilla raaka-aineilla löytyy netistä italialainen ”Ciambotta” resepti, joka on kokeilemisen arvoinen jos tästä reseptistä pitää.
- Mp5 vuotta sittenMunakoison itkettäminen on vanhanaikaista, nykyäpäivän munakoisosta on jalostettu pois kitkeryys. Hyvä resepti, tosiaan hautua sai hieman kauemmin kuin reseptissä sanotaan. Toki riippuu palan koosta.
- Kaama5 vuotta sittenMunakoiso ei kypsy jos tekee ohjeen mukaan
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKaama, harmillista kuulla, etteivät munakoisopalat ole kysyneet toivotulla tavalla. Kypsymisaikaan vaikuttaa munakoisopalojen koko. Jos palat ovat kovin suuria, voi kypsymisessä kestää kauemmin kuin ohjeessa mainitaan. Palautteesi välittyy tiedoksi reseptien laadinnasta vastaaville henkilöille.
- Tiina5 vuotta sittenLisäsin sekaan kuohukermaa joka toi mukavasti kuohkeutta ja makua. Muuten täydellinen ohje.
- Kotikokki6 vuotta sittenIhmetyttää, ettei näissä resepteissä kerrota, että munakoiso pitää aina itkettää ennen käyttöä eli ripotellaan suolaa paloille kevyesti, annetaan olla noin 15 minuuttia, puolisen tuntia, sitten pyyhitään pinnnalle pungertanut vesi pois. Voi myös esipaistaa sen jälkeen, jos haluaa. Näin munakoisosta saa pehmeämmän ja siitä lähtee turha kitkeryys pois. Munakoisoa pitää aina hauduttaa pitkään ja se ahmii mielellään oliiviöljyä. Pahvinen ja kuminen munakoiso on kauhistus. Valitettavasti niitä saa myös ravintoloissa, jos on huono kokki ja näin munakoiso saa turhaan huonoa mainetta. Sehän on kerrassaan mainio yksilö ja oikein käsiteltynä todella herkullista. Ja pehmeää.
- Kokkaaja8 vuotta sittenReseptissä on mainittu valmistumis aika. Kannattaa katsoa. Itse kypsentäisin munakoisoa ensin mausteiden kanssa ja lisäisin nopeammin kypsyvän kesäkurpitsan n.15-20 min.kypsennyksen loppuvaihessa. Ei tule mössöä. Kannattaa maistella, ja laittaa tomaattimurskaa maun mukaan.
- Pöperö8 vuotta sittenOikein hyvä resepti, paitsi että haudutusaika on vähintään 30min. Muuten jää munakoiso kovaksi ja huonon makuiseksi.
- Supi8 vuotta sittenIhan kauheaa. Oksennus tulee kun tällästä moskaa syö. Tykkään munakoisosta, mutta tässä ne maistuu ihan hirveälle. Kumiselle, ällöttävälle. Tomaattimurskan maku puskee liikaa läpi.
- Hupsuli8 vuotta sittenAivan upee resepti, laitoin pataan chilisalaattijuustoa ja antoi upeaa tulisuutta lisäksi makuja korostamaan. Tarjoilun pastan kera.
- Aikku8 vuotta sittenErittäin hyvä, tyttökin tykkäsi, vaikka ei yleensä ole salaattijuustosta tykännyt.
- Sini8 vuotta sittenHyvää, mutta munakoisoa olisi ilmeisesti pitänyt kypsentää pidempi aika. Isoimmat palat jäivät sitkeiksi. Munakoiso ei ole itselleni kovin tuttu raaka-aine, joten en osannut tätä ennakoida.
- 0078 vuotta sittenHyvä toimiva