Välimeren munakoisopata
- Annosmäärä3–4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo ja kevyt pataruoka syntyy munakoisosta ja muista kasviksista sekä suolaisuutta tuovista juustokuutioista.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
3–4 annosta
n. 10 cm | pala purjoa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 (n. 350 g) | kesäkurpitsa tai |
1 (n. 400 g) | munakoiso tai |
1 rkl | ekstra-neitsytoliiviöljyä tai |
2 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1/2 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 tlk (365 g/200 g) | tai |
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 414 kJ / 99 kcal |
Rasva | 4,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 7,4 g |
josta sokereita | 6,8 g |
Proteiini | 5,9 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Suikaloi myös sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi.
Kuullota purjoa ja sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja munakoiso. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Kaada joukkoon tomaattimurska. Hauduta kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja, valutettu salaattijuusto ja runsaasti basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Munakoiso ulkomainenHinta n. 1,14/kpl3,79/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,45/kpl45,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Luomu tomaattimurska 500gHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Pirkka kevyt salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositonHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka purjo pakattu ulkomainen, kausituoteHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,95/kpl3,79/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Pirkka Parhaat pizzamauste 20g PizzanpaistajatHinta 2,19/kpl109,50/kg
- Santa Maria Pizzamauste 16gHinta 3,19/kpl199,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Mutti tomaattimurska 400g luomuHinta 1,65/kpl4,12/kg
- Mutti Datterini tomaattimurska tomaattimehulla 300gHinta 1,65/kpl5,50/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- 30 - 60 min4,2(44 arviota)
- yli 60 min4,3(71 arviota)
- 30 - 60 min4,1(47 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min4,3(506 arviota)
- 30 - 60 min4,5(80 arviota)
- 30 - 60 min3,6(41 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (108 arviota)
- kotikokki4 kuukautta sittenlähes samoilla raaka-aineilla löytyy netistä italialainen ”Ciambotta” resepti, joka on kokeilemisen arvoinen jos tästä reseptistä pitää.
- Mp3 vuotta sittenMunakoison itkettäminen on vanhanaikaista, nykyäpäivän munakoisosta on jalostettu pois kitkeryys. Hyvä resepti, tosiaan hautua sai hieman kauemmin kuin reseptissä sanotaan. Toki riippuu palan koosta.
- Kaama3 vuotta sittenMunakoiso ei kypsy jos tekee ohjeen mukaan
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKaama, harmillista kuulla, etteivät munakoisopalat ole kysyneet toivotulla tavalla. Kypsymisaikaan vaikuttaa munakoisopalojen koko. Jos palat ovat kovin suuria, voi kypsymisessä kestää kauemmin kuin ohjeessa mainitaan. Palautteesi välittyy tiedoksi reseptien laadinnasta vastaaville henkilöille.
- Tiina3 vuotta sittenLisäsin sekaan kuohukermaa joka toi mukavasti kuohkeutta ja makua. Muuten täydellinen ohje.
- Kotikokki5 vuotta sittenIhmetyttää, ettei näissä resepteissä kerrota, että munakoiso pitää aina itkettää ennen käyttöä eli ripotellaan suolaa paloille kevyesti, annetaan olla noin 15 minuuttia, puolisen tuntia, sitten pyyhitään pinnnalle pungertanut vesi pois. Voi myös esipaistaa sen jälkeen, jos haluaa. Näin munakoisosta saa pehmeämm än ja siitä lähtee turha kitkeryys pois. Munakoisoa pitää aina hauduttaa pitkään ja se ahmii mielellään oliiviöljyä. Pahvinen ja kuminen munakoiso on kauhistus. Valitettavasti niitä saa myös ravintoloissa, jos on huono kokki ja näin munakoiso saa turhaan huonoa mainetta. Sehän on kerrassaan mainio yksilö ja oikein käsiteltynä todella herkullista. Ja pehmeää.
- Kokkaaja6 vuotta sittenReseptissä on mainittu valmistumis aika. Kannattaa katsoa. Itse kypsentäisin munakoisoa ensin mausteiden kanssa ja lisäisin nopeammin kypsyvän kesäkurpitsan n.15-20 min.kypsennyksen loppuvaihessa. Ei tule mössöä. Kannattaa maistella, ja laittaa tomaattimurskaa maun mukaan.
- Pöperö6 vuotta sittenOikein hyvä resepti, paitsi että haudutusaika on vähintään 30min. Muuten jää munakoiso kovaksi ja huonon makuiseksi.
- Supi6 vuotta sittenIhan kauheaa. Oksennus tulee kun tällästä moskaa syö. Tykkään munakoisosta, mutta tässä ne maistuu ihan hirveälle. Kumiselle, ällöttävälle. Tomaattimurskan maku puskee liikaa läpi.
- Hupsuli7 vuotta sittenAivan upee resepti, laitoin pataan chilisalaattijuustoa ja antoi upeaa tulisuutta lisäksi makuja korostamaan. Tarjoilun pastan kera.
- Aikku7 vuotta sittenErittäin hyvä, tyttökin tykkäsi, vaikka ei yleensä ole salaattijuustosta tykännyt.
- Sini7 vuotta sittenHyvää, mutta munakoisoa olisi ilmeisesti pitänyt kypsentää pidempi aika. Isoimmat palat jäivät sitkeiksi. Munakoiso ei ole itselleni kovin tuttu raaka-aine, joten en osannut tätä ennakoida.
- 0077 vuotta sittenHyvä toimiva