Hyppää sisältöön
Välimeren munakoisopataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren munakoisopata

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo ja kevyt pataruoka syntyy munakoisosta ja muista kasviksista sekä suolaisuutta tuovista juustokuutioista.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

3–4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    414 kJ / 99 kcal
  • Rasva
    4,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,7 g
  • Hiilihydraatit
    7,4 g
  • josta sokereita
    6,8 g
  • Proteiini
    5,9 g
  • Suola
    1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Suikaloi myös sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi.
  2. Kuullota purjoa ja sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja munakoiso. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Hauduta kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja, valutettu salaattijuusto ja runsaasti basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (132 arviota)

  • Suvi
    9 kuukautta sitten
    Todella hyvä, helppo ja terveellinen. Juustokuutiot korvasin keitetyillä linsseillä.
  • kotikokki
    1 vuosi sitten
    lähes samoilla raaka-aineilla löytyy netistä italialainen ”Ciambotta” resepti, joka on kokeilemisen arvoinen jos tästä reseptistä pitää.
  • Mp
    5 vuotta sitten
    Munakoison itkettäminen on vanhanaikaista, nykyäpäivän munakoisosta on jalostettu pois kitkeryys. Hyvä resepti, tosiaan hautua sai hieman kauemmin kuin reseptissä sanotaan. Toki riippuu palan koosta.
  • Kaama
    5 vuotta sitten
    Munakoiso ei kypsy jos tekee ohjeen mukaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kaama, harmillista kuulla, etteivät munakoisopalat ole kysyneet toivotulla tavalla. Kypsymisaikaan vaikuttaa munakoisopalojen koko. Jos palat ovat kovin suuria, voi kypsymisessä kestää kauemmin kuin ohjeessa mainitaan. Palautteesi välittyy tiedoksi reseptien laadinnasta vastaaville henkilöille.
  • Tiina
    5 vuotta sitten
    Lisäsin sekaan kuohukermaa joka toi mukavasti kuohkeutta ja makua. Muuten täydellinen ohje.
  • Kotikokki
    6 vuotta sitten
    Ihmetyttää, ettei näissä resepteissä kerrota, että munakoiso pitää aina itkettää ennen käyttöä eli ripotellaan suolaa paloille kevyesti, annetaan olla noin 15 minuuttia, puolisen tuntia, sitten pyyhitään pinnnalle pungertanut vesi pois. Voi myös esipaistaa sen jälkeen, jos haluaa. Näin munakoisosta saa pehmeämmän ja siitä lähtee turha kitkeryys pois. Munakoisoa pitää aina hauduttaa pitkään ja se ahmii mielellään oliiviöljyä. Pahvinen ja kuminen munakoiso on kauhistus. Valitettavasti niitä saa myös ravintoloissa, jos on huono kokki ja näin munakoiso saa turhaan huonoa mainetta. Sehän on kerrassaan mainio yksilö ja oikein käsiteltynä todella herkullista. Ja pehmeää.
  • Kokkaaja
    8 vuotta sitten
    Reseptissä on mainittu valmistumis aika. Kannattaa katsoa. Itse kypsentäisin munakoisoa ensin mausteiden kanssa ja lisäisin nopeammin kypsyvän kesäkurpitsan n.15-20 min.kypsennyksen loppuvaihessa. Ei tule mössöä. Kannattaa maistella, ja laittaa tomaattimurskaa maun mukaan.
  • Pöperö
    8 vuotta sitten
    Oikein hyvä resepti, paitsi että haudutusaika on vähintään 30min. Muuten jää munakoiso kovaksi ja huonon makuiseksi.
  • Supi
    8 vuotta sitten
    Ihan kauheaa. Oksennus tulee kun tällästä moskaa syö. Tykkään munakoisosta, mutta tässä ne maistuu ihan hirveälle. Kumiselle, ällöttävälle. Tomaattimurskan maku puskee liikaa läpi.
  • Hupsuli
    8 vuotta sitten
    Aivan upee resepti, laitoin pataan chilisalaattijuustoa ja antoi upeaa tulisuutta lisäksi makuja korostamaan. Tarjoilun pastan kera.
  • Aikku
    8 vuotta sitten
    Erittäin hyvä, tyttökin tykkäsi, vaikka ei yleensä ole salaattijuustosta tykännyt.
  • Sini
    8 vuotta sitten
    Hyvää, mutta munakoisoa olisi ilmeisesti pitänyt kypsentää pidempi aika. Isoimmat palat jäivät sitkeiksi. Munakoiso ei ole itselleni kovin tuttu raaka-aine, joten en osannut tätä ennakoida.
  • 007
    8 vuotta sitten
    Hyvä toimiva