Välimeren munakoisopataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren munakoisopata

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo ja kevyt pataruoka syntyy munakoisosta ja muista kasviksista sekä suolaisuutta tuovista juustokuutioista.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

3–4 annosta
n. 10 cm
 
pala purjoa
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 (n. 350 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 (n. 400 g)
 
munakoiso
tai
1 rkl
 
ekstra-neitsytoliiviöljyä
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1/2 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1 tlk (365 g/200 g)
 
tai
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
414 kJ / 99 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
7,4 g
josta sokereita
6,8 g
Proteiini
5,9 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Suikaloi myös sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi.

Kuullota purjoa ja sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja munakoiso. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Kaada joukkoon tomaattimurska. Hauduta kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja, valutettu salaattijuusto ja runsaasti basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,25/kpl
    4,99/kg
  • Munakoiso ulkomainen
    Hinta n. 1,14/kpl
    3,79/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 9,99/kpl
    19,98/l
  • Pirkka pizzamauste 10g
    Hinta 0,45/kpl
    45,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu tomaattimurska 500g
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Pirkka kevyt salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
    Hinta 2,69/kpl
    13,45/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,99/kpl
  • Pirkka purjo pakattu ulkomainen, kausituote
    Hinta n. 1,37/kpl
    5,49/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 0,95/kpl
    3,79/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,80/kpl
    3,19/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,39/kpl
    14,78/l
  • Pirkka Parhaat pizzamauste 20g Pizzanpaistajat
    Hinta 2,19/kpl
    109,50/kg
  • Santa Maria Pizzamauste 16g
    Hinta 3,19/kpl
    199,38/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Mutti tomaattimurska 400g luomu
    Hinta 1,65/kpl
    4,12/kg
  • Mutti Datterini tomaattimurska tomaattimehulla 300g
    Hinta 1,65/kpl
    5,50/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 5,09/kpl
    14,54/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (108 arviota)

  • kotikokki
    4 kuukautta sitten
    lähes samoilla raaka-aineilla löytyy netistä italialainen ”Ciambotta” resepti, joka on kokeilemisen arvoinen jos tästä reseptistä pitää.
  • Mp
    3 vuotta sitten
    Munakoison itkettäminen on vanhanaikaista, nykyäpäivän munakoisosta on jalostettu pois kitkeryys. Hyvä resepti, tosiaan hautua sai hieman kauemmin kuin reseptissä sanotaan. Toki riippuu palan koosta.
  • Kaama
    3 vuotta sitten
    Munakoiso ei kypsy jos tekee ohjeen mukaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kaama, harmillista kuulla, etteivät munakoisopalat ole kysyneet toivotulla tavalla. Kypsymisaikaan vaikuttaa munakoisopalojen koko. Jos palat ovat kovin suuria, voi kypsymisessä kestää kauemmin kuin ohjeessa mainitaan. Palautteesi välittyy tiedoksi reseptien laadinnasta vastaaville henkilöille.
  • Tiina
    3 vuotta sitten
    Lisäsin sekaan kuohukermaa joka toi mukavasti kuohkeutta ja makua. Muuten täydellinen ohje.
  • Kotikokki
    5 vuotta sitten
    Ihmetyttää, ettei näissä resepteissä kerrota, että munakoiso pitää aina itkettää ennen käyttöä eli ripotellaan suolaa paloille kevyesti, annetaan olla noin 15 minuuttia, puolisen tuntia, sitten pyyhitään pinnnalle pungertanut vesi pois. Voi myös esipaistaa sen jälkeen, jos haluaa. Näin munakoisosta saa pehmeämmän ja siitä lähtee turha kitkeryys pois. Munakoisoa pitää aina hauduttaa pitkään ja se ahmii mielellään oliiviöljyä. Pahvinen ja kuminen munakoiso on kauhistus. Valitettavasti niitä saa myös ravintoloissa, jos on huono kokki ja näin munakoiso saa turhaan huonoa mainetta. Sehän on kerrassaan mainio yksilö ja oikein käsiteltynä todella herkullista. Ja pehmeää.
  • Kokkaaja
    6 vuotta sitten
    Reseptissä on mainittu valmistumis aika. Kannattaa katsoa. Itse kypsentäisin munakoisoa ensin mausteiden kanssa ja lisäisin nopeammin kypsyvän kesäkurpitsan n.15-20 min.kypsennyksen loppuvaihessa. Ei tule mössöä. Kannattaa maistella, ja laittaa tomaattimurskaa maun mukaan.
  • Pöperö
    6 vuotta sitten
    Oikein hyvä resepti, paitsi että haudutusaika on vähintään 30min. Muuten jää munakoiso kovaksi ja huonon makuiseksi.
  • Supi
    6 vuotta sitten
    Ihan kauheaa. Oksennus tulee kun tällästä moskaa syö. Tykkään munakoisosta, mutta tässä ne maistuu ihan hirveälle. Kumiselle, ällöttävälle. Tomaattimurskan maku puskee liikaa läpi.
  • Hupsuli
    7 vuotta sitten
    Aivan upee resepti, laitoin pataan chilisalaattijuustoa ja antoi upeaa tulisuutta lisäksi makuja korostamaan. Tarjoilun pastan kera.
  • Aikku
    7 vuotta sitten
    Erittäin hyvä, tyttökin tykkäsi, vaikka ei yleensä ole salaattijuustosta tykännyt.
  • Sini
    7 vuotta sitten
    Hyvää, mutta munakoisoa olisi ilmeisesti pitänyt kypsentää pidempi aika. Isoimmat palat jäivät sitkeiksi. Munakoiso ei ole itselleni kovin tuttu raaka-aine, joten en osannut tätä ennakoida.
  • 007
    7 vuotta sitten
    Hyvä toimiva