Välimeren lihapullavuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Välimeren lihapullavuoka valmistuu näppärästi yhdessä astiassa. Kesäkurpitsa, munakoiso ja kirsikkatomaatit mehevöittävät vuoan. Reseptillä on Sydänmerkki.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
- 1 (120 g) sipuli
- 1/2 (200 g) kesäkurpitsaa
- 1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2 (150 g) munakoisoa
- 1 tlk (390 g) Pirkka Parhaat pizzakastiketta
- 1/2 tlk (à 365 g/200 g) Pirkka kevyt salaattijuustokuutioita
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Lihapullat
- 1 rs (600 g) Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 kananmuna
- 3 tl Pirkka oreganoa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia396 kJ / 94 kcal
- Rasva4,5 g
- josta tyydyttynyttä2,2 g
- Hiilihydraatit3,2 g
- josta sokereita2,9 g
- Proteiini9,6 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhdo kasvikset ja kuutioi kesäkurpitsa sekä munakoiso. Kaada kaikki kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon pizzakastike.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa jauheliha, kananmuna, oregano, mustapippuri ja suola kulhossa. Pyörittele massasta reilun kokoisia lihapullia.
- Asettele lihapullat kasvisten päälle ja ripottele pinnalle valutetut salaattijuustokuutiot. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Lisää pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa perunasoseen tai tuoreen leivän kanssa.
Resepteiltä löytyvä Sydänmerkki kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta vaihtoehdosta. Resepteissä on kiinnitetty huomiota rasvan laatuun sekä rasvan, suolan ja sokerin määrään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl4,49/kgIlman Plussa-korttia 1,85/kpl (4,74/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(131 arviota)
- 30 - 60 min4,0(115 arviota)
- 30 - 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min2,6(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- 30 - 60 min3,7(9 arviota)
- 30 - 60 min4,8(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (249 arviota)
- KotiHanska1 kuukausi sittenHyvä ja super helppo resepti. Nuoriso pisteli kasviksia kuin huomaatatta. Lihapullat olivat lihaisia Basilika kruunasi makunautinnon.
- Vonkka1 vuosi sittenHyvää oli. Varioisin joskus kirsikkatomaatin sijaan paprikalla ja lisäisin kuviopastaa .
- ZinniAnna4 vuotta sittenVaikuttaa tosi hyvältä ohjeelta. Munakoisosta meillä ei tykätä, joten sen tilalle vaikka leikkopapuja ja/tai kukkakaalia ja/tai porkkanalantteja ja alle pediksi perunaviipaleita, niin on ruokaisampaa. Ja jauhelihana voi käyttää nautaa, lammasta, riistaa, tipua. Lihapullien ja fetan kaveriksi voi lisätä oliivejakin. Nää on ihania nää uuniruoat: kaikki aineet sekaisin vuokaan ja vuoka uuniin. Mitä vähemmän tiskiä, aina parempi. Huoleton ruoka tuo uuniruoka. Äiti jo aikoinaan opetti uuniruoan teon jalon (ja helpon) taidon, mutta silloin se oli pakon sanelemaa: kaikki sopivat aineet kaapeista uunivuokaan, maustettu munamaito päälle, joskus päälle myös korppujauhoja tai raastetut juuston kannikat. Nam! Kiitos Alexille, kun on aina niin positiivinen ja hyväntuulinen.
- Pannu6 vuotta sittenHyvä ja helppo ohje ja voi vähän tuunailla oman mielen mukaan.
- Unski8 vuotta sittenOikein hyvää tuli! Laitoin kokonaisen kesäkurpitsan ja 2 sipulia sekä purkin tomaattimurskaa pitsasoosin lisäksi. Lihapulliin meni 2 munaa ja mausteita enemmän kuin ohjeessa. Näin tuli tosi hyvää!