Hyppää sisältöön
Välimeren lihapullavuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren lihapullavuoka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Välimeren lihapullavuoka valmistuu näppärästi yhdessä astiassa. Kesäkurpitsa, munakoiso ja kirsikkatomaatit mehevöittävät vuoan. Reseptillä on Sydänmerkki.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta

Lihapullat

Ravintosisältö

  • Energia
    396 kJ / 94 kcal
  • Rasva
    4,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,2 g
  • Hiilihydraatit
    3,2 g
  • josta sokereita
    2,9 g
  • Proteiini
    9,6 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhdo kasvikset ja kuutioi kesäkurpitsa sekä munakoiso. Kaada kaikki kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon pizzakastike.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa jauheliha, kananmuna, oregano, mustapippuri ja suola kulhossa. Pyörittele massasta reilun kokoisia lihapullia.
  4. Asettele lihapullat kasvisten päälle ja ripottele pinnalle valutetut salaattijuustokuutiot. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  5. Lisää pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa perunasoseen tai tuoreen leivän kanssa.
Resepteiltä löytyvä Sydänmerkki kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta vaihtoehdosta. Resepteissä on kiinnitetty huomiota rasvan laatuun sekä rasvan, suolan ja sokerin määrään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (249 arviota)

  • KotiHanska
    1 kuukausi sitten
    Hyvä ja super helppo resepti. Nuoriso pisteli kasviksia kuin huomaatatta. Lihapullat olivat lihaisia Basilika kruunasi makunautinnon.
  • Vonkka
    1 vuosi sitten
    Hyvää oli. Varioisin joskus kirsikkatomaatin sijaan paprikalla ja lisäisin kuviopastaa .
  • ZinniAnna
    4 vuotta sitten
    Vaikuttaa tosi hyvältä ohjeelta. Munakoisosta meillä ei tykätä, joten sen tilalle vaikka leikkopapuja ja/tai kukkakaalia ja/tai porkkanalantteja ja alle pediksi perunaviipaleita, niin on ruokaisampaa. Ja jauhelihana voi käyttää nautaa, lammasta, riistaa, tipua. Lihapullien ja fetan kaveriksi voi lisätä oliivejakin. Nää on ihania nää uuniruoat: kaikki aineet sekaisin vuokaan ja vuoka uuniin. Mitä vähemmän tiskiä, aina parempi. Huoleton ruoka tuo uuniruoka. Äiti jo aikoinaan opetti uuniruoan teon jalon (ja helpon) taidon, mutta silloin se oli pakon sanelemaa: kaikki sopivat aineet kaapeista uunivuokaan, maustettu munamaito päälle, joskus päälle myös korppujauhoja tai raastetut juuston kannikat. Nam! Kiitos Alexille, kun on aina niin positiivinen ja hyväntuulinen.
  • Pannu
    6 vuotta sitten
    Hyvä ja helppo ohje ja voi vähän tuunailla oman mielen mukaan.
  • Unski
    8 vuotta sitten
    Oikein hyvää tuli! Laitoin kokonaisen kesäkurpitsan ja 2 sipulia sekä purkin tomaattimurskaa pitsasoosin lisäksi. Lihapulliin meni 2 munaa ja mausteita enemmän kuin ohjeessa. Näin tuli tosi hyvää!