• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkoinen parsa

Parsa kuuluu kevääseen. Valkoinen parsa on klassinen ruoka esimerkiksi hollandaisekastikkeen kanssa tarjottuna.
Valkoinen parsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 250gvalkoista parsaa / henkilö
    • vettä
    • suolaa

Lisäksi

    • Knorr Hollandaise -kastikeaineksia

Valmistus

alle 30 min
  1. Varaa tuoretta parsaa noin 250 g/henkilö, jos tarjoat parsaa pääruokana. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Varo rikkomasta nuppuja. Leikkaa parsojen tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Säilytä kuorittu parsa kylmässä vedessä.
  2. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä parsakattilaa tai paistokasaria. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 6-10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä veitsellä tai haarukalla. Älä ylikypsennä.
  3. Nosta parsat kasarista ja valuta hyvin esim. leivinliinan päällä. Jos tarjoat parsat kylminä, jäähdytä ne jäävedessä, jotta kypsyminen lakkaa.
  4. Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa. Keitettyä parsaa syödään usein alkuruokana, mutta yhtä hyvin parsaa voi nauttia pääateriana ja lihan tai kalan lisäkkeenä. Parsa maistuu myös kylmänä erilaisissa salaateissa tai sellaisenaan esimerkiksi sitruunalla maustetun majoneesin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3