Valkoinen parsa
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 250 g | valkoista parsaa / henkilö tai |
vettä tai | |
suolaa tai | |
Lisäksi | |
---|---|
Knorr Hollandaise -kastikeaineksia tai |
Valmistus
Varaa tuoretta parsaa noin 250 g/henkilö, jos tarjoat parsaa pääruokana. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Varo rikkomasta nuppuja. Leikkaa parsojen tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Säilytä kuorittu parsa kylmässä vedessä.
Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä parsakattilaa tai paistokasaria. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 6–10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä veitsellä tai haarukalla. Älä ylikypsennä.
Nosta parsat kasarista ja valuta hyvin esim. leivinliinan päällä. Jos tarjoat parsat kylminä, jäähdytä ne jäävedessä, jotta kypsyminen lakkaa.
Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa. Keitettyä parsaa syödään usein alkuruokana, mutta yhtä hyvin parsaa voi nauttia pääateriana ja lihan tai kalan lisäkkeenä. Parsa maistuu myös kylmänä erilaisissa salaateissa tai sellaisenaan esimerkiksi sitruunalla maustetun majoneesin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(8 arviota)
- 30 - 60 min3,6(34 arviota)
- alle 30 min3,7(101 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min3,9(145 arviota)
- alle 30 min4,1(16 arviota)
- alle 30 min3,8(75 arviota)
- alle 30 min4,9(15 arviota)
Arvostele resepti
- Pa Ras Ta Par Saa4 vuotta sittenHei. Asuttiin ikanaan Etelä-Saksassa muutama vuosi. Siellä parsasesonki oli iso juttu. niin kuin rapukausi meillä. Joka paikassa, missä vierailimme parsakekkereillä meille kerrottiin, että valkoisen parsan keitiveteen pitää laittaa loraus (>10% keitinnesteen määrästä) maitoa. Se oli heille se juttu. Suomessa en ole koskaan törmännyt reseptiin, jossa maidosta mainittaisiin.
- ruova ystävä6 vuotta sittenmistä maasta tule valkoinen parsa hauasitietä
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenruova ystävä, tällä hetkellä K-ruokakaupoissa myytävä valkoinen parsa tulee Unkarista. Tarkin ja ajankohtaisin tieto parsan alkuperämaasta löytyy kaupasta.