Valkoinen parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkoinen parsa

 • Valmistusaikaalle 30 min
 • Kasvis (lakto-ovo)
Parsa kuuluu kevääseen. Valkoinen parsa on klassinen ruoka esimerkiksi hollandaisekastikkeen kanssa tarjottuna.
 • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 250 g
 
valkoista parsaa / henkilö
tai
 
vettä
tai
 
suolaa
tai

Lisäksi

 
Knorr Hollandaise -kastikeaineksia
tai

Valmistus

alle 30 min

Varaa tuoretta parsaa noin 250 g/henkilö, jos tarjoat parsaa pääruokana. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Varo rikkomasta nuppuja. Leikkaa parsojen tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Säilytä kuorittu parsa kylmässä vedessä.

Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä parsakattilaa tai paistokasaria. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 6–10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä veitsellä tai haarukalla. Älä ylikypsennä.

Nosta parsat kasarista ja valuta hyvin esim. leivinliinan päällä. Jos tarjoat parsat kylminä, jäähdytä ne jäävedessä, jotta kypsyminen lakkaa.

Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa. Keitettyä parsaa syödään usein alkuruokana, mutta yhtä hyvin parsaa voi nauttia pääateriana ja lihan tai kalan lisäkkeenä. Parsa maistuu myös kylmänä erilaisissa salaateissa tai sellaisenaan esimerkiksi sitruunalla maustetun majoneesin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
 • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
  Hinta 1,19/kpl
  1,19/kg
 • Jozo jodioitu hienosuola 125g
  Hinta 0,99/kpl
  7,92/kg
 • Jozo jodioitu hienosuola 600g
  Hinta 1,75/kpl
  2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (25 arviota)

 • Pa Ras Ta Par Saa
  3 vuotta sitten
  Hei. Asuttiin ikanaan Etelä-Saksassa muutama vuosi. Siellä parsasesonki oli iso juttu. niin kuin rapukausi meillä. Joka paikassa, missä vierailimme parsakekkereillä meille kerrottiin, että valkoisen parsan keitiveteen pitää laittaa loraus (>10% keitinnesteen määrästä) maitoa. Se oli heille se juttu. Suomessa en ole koskaan törmännyt reseptiin, jossa maidosta mainittaisiin.
 • ruova ystävä
  5 vuotta sitten
  mistä maasta tule valkoinen parsa hauasitietä
 • K-Kuluttajapalvelu
  5 vuotta sitten
  ruova ystävä, tällä hetkellä K-ruokakaupoissa myytävä valkoinen parsa tulee Unkarista. Tarkin ja ajankohtaisin tieto parsan alkuperämaasta löytyy kaupasta.