Hyppää sisältöön
Valkoinen parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkoinen parsa

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Parsa kuuluu kevääseen. Valkoinen parsa on klassinen ruoka esimerkiksi hollandaisekastikkeen kanssa tarjottuna.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

1 annos
  • n. 250 g tuoretta valkoista parsaa
  • vettä
  • suolaa

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    135 kJ / 32 kcal
  • Rasva
    0,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    2 g
  • josta sokereita
    1,9 g
  • Proteiini
    2,9 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Varaa tuoretta parsaa noin 250 g/henkilö, jos tarjoat parsaa pääruokana. Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Varo rikkomasta nuppuja. Leikkaa parsojen tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Säilytä kuorittu parsa kylmässä vedessä.
  2. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä parsakattilaa tai paistokasaria. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 6–10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä veitsellä tai haarukalla. Älä ylikypsennä.
  3. Nosta parsat kasarista ja valuta hyvin esim. leivinliinan päällä. Jos tarjoat parsat kylminä, jäähdytä ne jäävedessä, jotta kypsyminen lakkaa.
  4. Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa. Keitettyä parsaa syödään usein alkuruokana, mutta yhtä hyvin parsaa voi nauttia pääateriana ja lihan tai kalan lisäkkeenä. Parsa maistuu myös kylmänä erilaisissa salaateissa tai sellaisenaan esimerkiksi sitruunalla maustetun majoneesin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (27 arviota)

  • Pa Ras Ta Par Saa
    5 vuotta sitten
    Hei. Asuttiin ikanaan Etelä-Saksassa muutama vuosi. Siellä parsasesonki oli iso juttu. niin kuin rapukausi meillä. Joka paikassa, missä vierailimme parsakekkereillä meille kerrottiin, että valkoisen parsan keitiveteen pitää laittaa loraus (>10% keitinnesteen määrästä) maitoa. Se oli heille se juttu. Suomessa en ole koskaan törmännyt reseptiin, jossa maidosta mainittaisiin.
  • ruova ystävä
    7 vuotta sitten
    mistä maasta tule valkoinen parsa hauasitietä
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    ruova ystävä, tällä hetkellä K-ruokakaupoissa myytävä valkoinen parsa tulee Unkarista. Tarkin ja ajankohtaisin tieto parsan alkuperämaasta löytyy kaupasta.