• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sinappigratinoitu kukkakaali ja tomaattisalsa

Saat kukkakaalista helposti hyvin maukasta gratinoimalla sen uunissa.
Sinappigratinoitu kukkakaali ja tomaattisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • alle 30 min
  • 470 kcal / annos (380g)

Ainekset

3-4 annosta

Tomaattisalsa

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele kukkakaali. Keitä kukkakaalit juuri ja juuri kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pane kukkakaalit voideltuun uunivuokaan.
  2. Sekoita ranskankerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lusikoi seos kukkakaalien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa 5-8 minuuttia.
  3. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota kukkakaalin ja salsan sellaisenaan kasvisruokana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 470 kcal1 970 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua