Sinappigratinoitu kukkakaali ja tomaattisalsa
Saat kukkakaalista helposti hyvin maukasta gratinoimalla sen uunissa.
3-4 annostaalle 30 min470 kcal / annos (380g)
Ainekset
3-4 annosta
- 1iso (n. 800 g)kukkakaali
- 1tlk(150 g)Valio crème fraîchea (ranskankerma)
- 1 1/2rklPirkka Parhaat konjakkisinappia
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Tomaattisalsa
- 3-4tomaattia
- 1-2nippusipulia varsineen
- 2rklPirkka kapriksia
Valmistus
alle 30 min- Paloittele kukkakaali. Keitä kukkakaalit juuri ja juuri kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pane kukkakaalit voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita ranskankerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lusikoi seos kukkakaalien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa 5-8 minuuttia.
- Kuutioi tomaatit ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tarjota kukkakaalin ja salsan sellaisenaan kasvisruokana.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 380g100 g
- 470 kcal1 970 kJ
- Proteiinia 27 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa35 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi