Valkoinen parsakeitto
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Samettisen pehmeä parsakeitto käy alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tuore parsa on parhaimmillaan keväällä.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
2 annosta
1 nippu (500 g) | tuoretta valkoista parsaa tai |
3 dl | vettä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 1/2 tl | sokeria tai |
1 | salottisipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | voita tai |
1 dl | tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa ja pippuria tai |
koristeeksi tuoreita yrttejä tai |
Ravintosisältö
Energia | 607 kJ / 146 kcal |
Rasva | 10,9 g |
josta tyydyttynyttä | 6,7 g |
Hiilihydraatit | 5,6 g |
josta sokereita | 5,3 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.
Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(209 arviota)
- 30 - 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min3,7(107 arviota)
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- alle 5 min5,0(1 arvio)
- alle 30 min3,5(59 arviota)
- 30 - 60 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min4,1(80 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (34 arviota)