• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkoinen parsakeitto

Samettisen pehmeä parsakeitto käy alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tuore parsa on parhaimmillaan keväällä.
Valkoinen parsakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

2 annosta
    • 1nippu(500 g)tuoretta valkoista parsaa
    • 3dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1 1/2tlsokeria
    • 1salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa ja pippuria
    • koristeeksi tuoreita yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
  2. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.
  4. Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 140 kcal589 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10