• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (370g)

Ainekset

5 annosta
    • 2-3(500 g)palsternakkaa
    • (100 g)juuriselleriä
    • 2(200 g)perunaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 3rklöljyä
    • 1lvettä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • mustapippuria
    • 2tlvehnäjauhoja
    • (suolaa)

Päälle

    • 1(150 g)pieni punainen paprika
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori kasvikset ja pane ne kylmään veteen odottamaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kasvikset.
  2. Kuullota sipulit öljyssä tilavassa pinnoitetussa kattilassa. Lisää kasviskuutiot ja kuumenna sekoittaen. Lisää vesi, liemikuutiot ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa ruokajogurtin joukkoon vehnäjauhot ja lisää keittoon. Siirrä keitto levyltä ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Puhdista paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Tarjoa keitto paprika- ruohosipulihakkeluksen ja tuoreen saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3