• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto

Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto viimeistellään kermavaahdolla ja kuohuviinillä. Tarjoa alkuruokana.
Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1-2(150 g)Pirkka perunaa (punainen tai keltainen pussi)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • n. 7dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1dlPirkka kuohukermaa
    • 1-1 1/2dlkuivaa kuohuviiniä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota ainekset kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon vesi ja fondi. Anna kiehua kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon herneet. Keitä 2-3 minuuttia ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. (Jos haluat keitosta aivan sileän, voit paseerata keiton soseuttamisen jälkeen eli painella sen siivilän läpi.) Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää kerma ja soseuta vielä hetki. Voit myös vatkata kerman erikseen kevyeksi vaahdoksi ja lisätä keittoon juuri ennen tarjoamista. Kaada joukkoon lopuksi kuohuviini. Tarjoa heti.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 153 kcal640 kJ
  • Proteiinia5,57 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa7,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille