Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto

Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto viimeistellään kermavaahdolla ja kuohuviinillä. Tarjoa alkuruokana.

Ainekset

6 annosta
    • 1–2(150 g)Pirkka perunaa (punainen tai keltainen pussi)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • n. 7dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1–1 1/2dlkuivaa kuohuviiniä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota ainekset kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon vesi ja fondi. Anna kiehua kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää joukkoon herneet. Keitä 2–3 minuuttia ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. (Jos haluat keitosta aivan sileän, voit paseerata keiton soseuttamisen jälkeen eli painella sen siivilän läpi.) Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää kerma ja soseuta vielä hetki. Voit myös vatkata kerman erikseen kevyeksi vaahdoksi ja lisätä keittoon juuri ennen tarjoamista. Kaada joukkoon lopuksi kuohuviini. Tarjoa heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille34 arvostelua