• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaniljainen marjakerrospikari

Vaniljaisen marjakerrospikarin reseptin laati Kahvia & Kasvisruokaa - blogin Liisa Soul.
Vaniljainen marjakerrospikari
Reseptin takana bloggaaja
  • 2-3 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2-3 annosta

Rapea kaurakerros

    • 2dlPirkka kaurahiutaleita
    • 1rklsiirappia tai hunajaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/2vaniljatanko

Kookoskermavaahto

    • 1tlkPirkka kookosmaitoa
    • 1/2vaniljatanko
    • sokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota marjat sulamaan pakkasesta.
  2. Paahda kaurahiutaleita pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pannu pois levyltä.
  3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kauran joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja ja öljy, sekoittele kunnes hunaja on sulanut joukkoon.
  4. Siirrä jäähtymään astiaan jotta kaura voi jähmettyä rapeaksi ja herkulliseksi.
  5. Valmista täyteen yksi osa, kookoskermavaahto: Avaa jääkaappikylmä kookosmaitotölkki, kaavi erottunut jähmeä osa kulhoon ja lisää vaniljatangosta raaputetut siemenet.Vatkaa seos kovalla teholla kunnes siitä tulee pehmeää, lusikoitavaa kermaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  6. Kasaa ainekset valitsemaasi astiaan ja nauti!

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille1