• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vegaaniset pavlovat

Sosiaalisesta mediasta noussut idea vegaaniseen ruokavalioon sopivista marengeista taipuu myös juhlavaksi pavlovaksi. Puolukat ja kookos sopivat jouluisiin marenkeihin loistavasti.
Vegaaniset pavlovat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 9 kpl
  • yli 60 min
  • 91,3 kcal / annos (50g)

Ainekset

9 kpl
    • 1dlPirkka kikherneiden suolalientä
    • 1dlsokeria
    • 1tllimetinmehua

Kookosvaahto

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota kikherneistä valutettu liemi sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja limetinmehu. Jaa vaahdosta lusikalla noin yhdeksän pyöreää levyä pellille leivinpaperin päälle. Paina keskelle kuoppa täytettä varten.
  2. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat kovettuneet. Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään uuniin, jotta ne samalla kuivuvat koviksi.
  3. Vaahdota jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kermavaahdon tapaan. Mausta vaniljasokerilla.
  4. Kokoa jäähtyneistä marengeista pienet puolukkapavlovat. Nosta kookosvaahtoa marengin päälle ja ripottele pinnalle puolukoita ja kookoshiutaleita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 91,3 kcal382 kJ
  • Proteiinia0,68 g
  • Hiilihydraatteja9,24 g
  • Rasvaa5,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua