Vegaaninen kaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko onnistuu helposti myös täysin vegaanisena. Kaalilaatikon mehevyyden salaisuutena on kaurakerma. Noin 1,45€/annos*

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit suuressa kasarissa tai paistinpannussa öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuutin ajan välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla ja kaada öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 2l).
  2. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kannan kovin osa kannattaa jättää pois.
  3. Kuullota kaalia samassa paistokasarissa. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Sekoittele kaalia kuumassa pannussa muutaman minuutin ajan, kunnes kaali pehmenee hieman.
  4. Lisää pannuun vesi, kaurakerma, puuroriisi, mausteet ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  5. Kaada kaaliseos vuokaan kaurajauhiksen päälle ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa.

Tiesitkö että...

Huom! Vuodenajasta riippuen kaalista saattaa irrota eri määrä nestettä, joten lisää vettä tarvittaessa paistamisen aikana. Voit myös jättää kaalilaatikon foliolla peitettynä jäähtyvään uuniin, sillä lisähaudutus tekee laatikosta entistä mehevämmän. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Kipa9.1.2019

    Mitä keliaakikko voi laittaa kaurajauhis Murun tilalle?

  • K-Kuluttajapalvelu9.1.2019

    Kipa, halutessasi voit korvata Muru kaurajauhiksen jollain muulla gluteenittomalla kasviproteiinilla esimerkiksi Härkiksellä.