• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ohrainen kaalilaatikko

Ohrainen kaalilaatikko on perinteiseen tapaan valmistettu kaalilaatikko, jossa maistuu viljaisa ohra.
Ohrainen kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 73,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1kgvalkokaalia
    • 1(150 g)iso sipuli
    • 1pkt(400 g)Pirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria rouhittuna
    • 1lvettä
    • 1 1/2lihaliemikuutiota
    • 3/4dlrikottuja ohrasuurimoita
    • 4rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä paistokasarissa. Mausta suolalla, meiramilla ja valkopippurilla.
  2. Kiehauta vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Pane kaalisuikaleet, jauheliha-sipuliseos ja ohrasuurimot isoon, laakeaan uunivuokaan ja sekoita ainekset. Lisää lihaliemi. Valuta pinnalle siirappi.
  3. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia. Anna vetäytyä 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,3 kcal307 kJ
  • Proteiinia3,35 g
  • Hiilihydraatteja5,8 g
  • Rasvaa3,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12