KasviskaalilaatikkoReseptin teki kumppani

Kasviskaalilaatikko

Vegaaninen kasviskaalilaatikko saa ruokaisuutta tofusta. Lihaton kaalilaatikko on syksyn edullinen uuniruoka.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 750gvalkokaalia
    • 1palsternakka
    • 1sipuli
    • 2rklöljyä
    • 1pkt(250 g)yrteillä maustettua kiinteää tofua
    • 2rklsoijakastiketta
    • 1tlmustapippurirouhetta
    • 2tlvalkosipuli-yrttimaustesekoitusta

Liemi

Pinnalle

    • tuoretta oreganoa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali, raasta kuoritut palsternakka ja sipuli.
  2. Kuivaa tofupalan pinta talouspaperilla ja murskaa tofu murumaiseksi käsillä.
  3. Kuumenna puolet öljystä laakeassa paistokasarissa, ruskista tofumurut rapeiksi, sekoita soijakastike ja mausteet joukkoon ja siirrä ne lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna loput öljystä ja lisää kaalisuikaleet ja raasteet pannuun. Kypsennä miedolla lämmöllä, silloin tällöin pannun sisältöä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmentyneet.
  5. Sekoita tofumurut joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  6. Kiehauta vesi, liemikuutio ja tomaattisose ja kaada seos vuokaan.
  7. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä vuoka kannella tai leivinpaperilla ja anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Ripottele pinnalle oreganoa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua