Kaalilaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilaatikko

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta
n. 1 kg
 
keräkaalia, kiinteää lajiketta
tai
n. 5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
tai
1 (n. 100 g)
 
sipuli
tai
400 g
 
tai
2 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
3 rkl
 
tummaa siirappia
tai
1/2 dl
 
tai

Pinnalle

1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
368 kJ / 88 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
2,3 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
4,6 g
Proteiini
4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.

Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.

Lisää joukkoon hautumaan myös hienonnettu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.

Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.

Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.

Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,85/kpl
    170,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200g
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Santa Maria Meirami, purkki 8g
    Hinta 1,95/kpl
    243,75/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,61/kpl
    122,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,69/kpl
    3,59/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Hinta 2,99/kpl
    2,99/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (1 009 arviota)

  • Anu
    1 päivä sitten
    Makoisa resepti. Minulta puuttui meirami, muut mausteet löytyivät. Jauhelihan tilalla käytin soijarouhetta. Nyt kaalilaatikko uunissa. Saa nähdä, millaista tulee.
  • Heini
    2 päivää sitten
    MN Onhan ne valmistusohjeet tossa. Mä vaan sekoitan kaiken keskenään enkä plättää riisiä yksinään pohjalle.
  • Holmes
    26 päivää sitten
    Riisin ja kaalin kun keittää lihaliemessä niin tulee todellakin maukkaampaa.
  • Eve
    1 kuukausi sitten
    Laitoin kermaa + kananmunan sotkettuna uuniin laittaessa. Ja aromisuolaa, valkopippuri käy paremmin kaalin kansa. Ei meimaria.. Nyt uunissa kohta 2 tuntia ollu ja vielä jälki lämmöllä. Pitäs olla sitten mintissän
  • Tokkekokki
    2 kuukautta sitten
    Hitsin hyvää laitoin vielä porkkanoita paloiksi hautuun ja 2 kasvisliemikuutiota tein kauramuruun
  • Marina
    3 kuukautta sitten
    Kiitos! Erinomainen resepti👏👌
  • Vesku
    3 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo ohje. Naudan jauhelihan sijaan myös kanajauheliha toimii. Riisin sijaan voi käyttää rikottuja ohrasuurimoita ja ne voi sekoittaa mukaan kaalisipulilihasekoitukseen, niin ei jää puuromaiseksi pohjalle. Soijakastike antaa lisämakua.
  • MN
    3 kuukautta sitten
    Ois ne valmistusoheetkin olleet ihan kätsyt.
  • MITU
    3 kuukautta sitten
    KOKEILEMISEN ARVOINEN
  • Kaalilaatikko helena
    3 kuukautta sitten
    On tosi hyvä
  • Kaalilaatikko mummeli
    3 kuukautta sitten
    Todella hyvä vanhanajan resepti👍
  • zuka
    4 kuukautta sitten
    Mauton lopputulos jos tekee ohjeen mukaan.
  • Pulmu
    5 kuukautta sitten
    Kaali kannattaa keittää lihaliemessä. Ohra riisin tilalla on paljon maukkaampaa. Paistoaika ainakin 2 tuntia 180 asteessa. Hiljaa muhien tulee maukkaampaa.
  • Senja
    5 kuukautta sitten
    Hyvää tuli, vettä laitoin kyllä ainakin 8 desiä ja siirappiakin reilusti.
  • Mökkeilijä
    6 kuukautta sitten
    Ihan loistava peruskaalilaatikko. Lisäsin kyllä kasvisliemikuution ja soijaa jauhelihan sekaan.
  • Varakeittiön päällikkö
    9 kuukautta sitten
    Tästä tuli aivan mielettömän hyvää, helpot viisi tähteä! Käytin varhaiskaalia (vähän vajaa kg) ja laitoin sinne kaalien sekaan yhden kasvisliemikuution. Pidin tunnin kiertoilmalla 150 asteessa.
  • Kai-De
    9 kuukautta sitten
    Tulee vielä parempaa kun korvaa sika-naudan Karitsan jauhelihalla, Suosittelen kokeilemaan
  • Epeli
    9 kuukautta sitten
    Teen kaalilaatikon Riisipuuroon, ja paistan kaalit ja muutaman porkkanan pilkottuna , savupekonilla . Tulee kyl hyvää
  • Kotikokkari
    9 kuukautta sitten
    Ei jatkoon. Liikaa kermaa, liian vähän happoja ja makua.
  • Pettynyt
    10 kuukautta sitten
    Tämän ohjeen mukaan tein kaalilaatikon ja ajattelin sen olevan hyvä MUTTA kaalilaatikko ei maistunut oikeastaan miltään , oliko niin että olisi pitänyt itse keksiä mausteita siihen että jotakin makua olisi ollut.
  • Kaalilootahöperö
    10 kuukautta sitten
    Kannasta tulee parhaat maut laatikkoon, älä poista
  • Kirsberry
    10 kuukautta sitten
    Tällä ohjeella tuli ennemmin kaalikeittoa kuin laatikkoa.
  • Nam
    11 kuukautta sitten
    Keitin kaalit miedossa lihaliemessä ja tuli niin hyvää. Jätin suolan pois. Kiitos maukkaasta reseptistä!
  • Kaaliruokien ystävä
    1 vuosi sitten
    Ohraa laitan kaalilaatikkoon on maukas ja kotimainen.
  • Mamma
    1 vuosi sitten
    Käytän lihalientä nesteenä myös jauhelihamaustetta.Silloin voi jättää suolan pois.Ja paistan kaalit jauhelihan,sipulin jälkeen tulee makua.Eli keitto vaihe jää pois ja on silloin pitempi uuni aika.
  • Pamppula
    1 vuosi sitten
    Aivan loistava , paistoin kaakeli uunissa ja maltoin odottaa ,että uuni ei ollut liian kuuma. Hyvää tuli !
  • Sirpa
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti, lisäsin lihaliemikuution, jauhelihaan muitakin mausteita ja siirappia enemmän. Hyvä koostumus ja maku tuli. Jatkoon.
  • venkula
    1 vuosi sitten
    Iha jees vankilassa tätä tehtiin
  • Peetu
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti!
  • Milja
    1 vuosi sitten
    Hyvää ja halpaa. Puolukan sijaan laitoin punajuuri salaattia lisukkeeksi, molemmat punaista