KaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi. Tarjoa puolukkahillon kanssa. Noin 0,90€/annos.*

5-6 annostayli 60 min86,2 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 1kgkeräkaalia, kiinteää lajiketta
    • n. 5dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 400gnauta-sikajauhelihaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 3rkltummaa siirappia

Pinnalle

    • 1rklvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
  2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.
  3. Lisää joukkoon hautumaan myös hienonnettu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  4. Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.
  5. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.
  6. Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,2 kcal361 kJ
  • Proteiinia 4,14 g
  • Hiilihydraatteja6,11 g
  • Rasvaa4,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Keräkaali Suomi
    Keräkaali Suomi
    1,61/kpl
    1,29/kg
  • Käärylekaali
    Käärylekaali
    2,69/kpl
    2,69/kg
  • Kesäkaali
    Kesäkaali
    0,90/kpl
    1,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl
    1,39/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    13,95/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,85/kpl
    170,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl
    124,00/kg
  • Sallinen Meirami 60g
    Sallinen Meirami 60g
    3,29/kpl
    54,83/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    2,39/kpl
    2,39/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    1,75/kpl
    1,75/kg
  • Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,25/kpl
    2,25/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille643 arvostelua
  • Tatti 30.5.2022

    Kiitos reseptistä oli oikein maukas.Yhden lihaliemen lisäsin ja siirappia reilusti pinnalle.Kaikki ainesosat meni paistinpannun kautta vuokaan.Tästä määrästä minä söin kolme kertaa ja isäntä kaksi.Onhan tässä 1,4 kg aineita että jos syö sen 500g kerralla niin eihän se riitä kun 2-3:lle 😂 Että ihan oikein toi 5-6 annosta 👍 Annosmäärä on annosmäärä,siihen ei lasketa santseja 😁

  • PinkLady5422.2.2022

    Ihan hyvää tuli ja helppo tehdä, mutta tuo annostelu on kyllä pielessä. 2-3 olisi oikeampi. Eihän vuoka täyttynyt edes puoleen väliin. Minäkin laitoin siirappia 1,5 kertaisesti, sillä kaalilaatikon kuuluu olla makeahko. Mausteallergikkona voin käyttää vain yrttejä, joten pippurin jätin pois. Aion tehdä toistekin ja teen oman variaationi lisäten muita aineksia. Kiitos ohjeesta!

  • Mies6827.10.2021

    Olipa helppo tehdä kun on selkeät ohjeet, kokeilin ekan kerran ja hyvin onnistui.

  • K-Kuluttajapalvelu23.9.2021

    meiramia ei ole, voit halutessasi jättää meiramin pois tai koittaa muita mausteita kuten vaikka timjamia. Mausteisempaan versioon voit katsoa ohjetta myös täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-kaalilaatikko.

  • meiramia ei ole23.9.2021

    millä meiramin voi korvata

  • Kaali23.9.2021

    En saa käyttää kaalia koska olen alle 18- vuotias. Vain aikuiset saavat tykätä kaalista :((

  • Rakastan kaalia!19.9.2021

    Aivan mahtavaa kaalilaatikkoa! Laitoin kyllä 4 lusikallista siirappia, toimi oikein hyvin!

  • roopsukka31.5.2020

    Otin käyttöön "ison uunivuoan", kuten ohjeessa neuvottiin. Sain hädintuskin pohjan siitä piiloon, eli n.1/3 koko vuoan tilavuudesta. Samoin tuo 5-6 henkilöä on aika liioiteltua, sillä meillä tästä tulee suurinpiirtein 2-3 annosta, riippuen siitä, kuinka nälkäisiä ollaan. Jos tästä siis haluaa syödä kaksi ihmistä kaksi päivää, suosittelen tuplaamaan annoksen. (ellei sitten ole kyse pienistä lapsista, jotka varmasti syövätkin vähemmän) Hyvää tämä kyllä on. Kaalilaatikkoa on vaikea pilata.

  • MREH3.3.2020

    Kaalin kun paistaa ensin pannulla voissa ja laittaa kylkiviipaleita pinnalle, niin silloin on vasta hyvää.

  • Juki 6912.12.2019

    Tein ekaa kertaa! Lisäsin kinkku suikaleita ja juustoa! Vau hyvää!

  • Satu 6715.11.2019

    Kylläpä oli kerrassaan maukas laatikko ja todella helppo tehdä.Meirami puuttui kun ei sattunut olemaan mutta hyvää oli.Jatkoon menee että heilahtaa ja useimmin tästä lähin kyllä teen.

  • SK29.10.2019

    Todella hyvää tuli! Lisäsin jauhelihaan 2 tl suolaa, muuten noudatin täysin reseptiä.

  • Petri 67v16.10.2019

    En ole vegaani, mutta kasvissyöjä kuitenkin. Raatojauheen voi korvata öljyssä kevyesti ruskistetulla soijarouheella.

  • MSusanna30.5.2019

    Maukas kaalilaatikko. Meiramia en laittanut enkä voinokareita päälle. Lisäsin kuitenki 200g creme fraichea. Hyvää tuli.

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2019

    Hmmmm, jauheliha ruskistuu paremmin mikäli sen paistaa kahdessa erässä. Isolla pannulla voi toki ruskistaa koko jauhelihan kerralla.

  • Hmmmm4.5.2019

    Miksi jauheliha pitää ruskistaa kahdessa erässä?

  • Harrastan hyvää ruokaa itsetehtynä.1.1.2019

    Valmistin ensikeetaa yllätys- olikin hyvää jää varmasti vakituiseksi ruuaksi.

  • Oili13.12.2018

    Okei ihahan plää

  • Merje26.11.2018

    Tein ja tuli tosi hyvää!

  • Merja 9.11.2018

    Aivan mahtava resepti ikinä en oo tehny aikaisemmin kaalilaatikkoa ja onnistui heti kohta syöny koko satsin

  • Niina8.9.2018

    Tämä on ehdottomasti paras kaalilaatikko-ohje! Eikä tule kuivaa! Kiitos K-Ruoka!

  • tuli30.8.2018

    Meilläkin tänään ja huomenna kaalilaatikkoa

  • Malkata23.8.2018

    Tämä on ihan hyvä resepti! Enpä laittaisi kermoaa, mutta omassa versiossani käyn tän rasvatonta maitoa jia paistijauheliaa sekä pari kananmunaa :-)

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2018

    Ekaa kertaa, resepti on testattu K-koekeittiöllä.

  • Ekaa kertaa20.5.2018

    Eikö tule kuivaa ? Toisaalla sivuillanne melko samankaltainen resepti, mutta siinä laitetaan kermaa sekaan ja vielä kehotetaan uunissaolon aikana lisäämään vettä, kermaa tai lihalientä jos vaikuttaa kuivalta.

  • kehuttu on10.5.2018

    Kaalilaatikko vaatii ehdottomasti kermaa. Ja suosin myös sika-nautajauhelihaa, tulee pehmeämpi. Itse ruskistan sipulin ja jauhelihan pannussa, mustapippuria, valkopippuria ja suolaa mausteeksi. Isoon kattilaan silppuan kaalia kiehuvaan, suolaiseen veteen (kattilanpohjalla muutama sentti). Sinne kaalin sekaan heitän jossain vaiheessa puuroriisiä, ei sen tarvitse ehtiä siinä kypsyä. Sitten jauheliha ja sipuli + kaali ja riisi sekaisin, maustetaan siirapilla (ainakin puoli desiä) ja reilusti kermalla. Saa olla aika paljon sitä "lientä", se kyllä haihtuu uunissa kun riisi kypsyy ja laatikosta ei tule kuivaa vaikka se saa olla uunissa puolitoista tuntia.

  • K-Kuluttajapalvelu28.4.2018

    ian, riisejä ei keitetä.

  • ian28.4.2018

    Keitetäänkö riisí vai heitetäänkö raakana vatiin

  • Sylvi22.3.2018

    Ai niin, unohtu mainita, että kaiken kruunaa päälle siloteltu Pirkka hapankaali. Alkaa meinaan tuoksu tulvahtaa nenuun ihanasti.