• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 86,2 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Pinnalle

    • 1rklvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  2. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  3. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,2 kcal361 kJ
  • Proteiinia4,14 g
  • Hiilihydraatteja6,11 g
  • Rasvaa4,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 123 arvostelua
  • Kaalimestari18.2.2018

    Toimiva resepti ehdottomasti, mutta ei tämä aikuiselle kyllä 5-6 annosta ole :D. 2-3 pikemminkin.

  • pöyriäinen keittiössä30.1.2018

    Sipullua kaali ja hauduta se pienissä erissä siirapissa ja suolassa. Sipulille sama. PAISTA älä keitä jauhelihaa. 800g ok määrä sika nauta ok. Sekoita kaikki ja mausta. Siirappia lisää ja paljon. Taputtele vuokaan ja lisää lihaliemimunaliemi (kylämä). Kaalilaatikosta ei saa koskaa muuta kuin herkkua, aikaa ja vaivaa se vaatii. Mausteet maun mukaan, vaikka Ramslan juustoa ....

  • amatöörikokkaaja24.11.2017

    Hmm, ei kyllä kuvannut juurikaan mun käsitystä kaalilaatikosta. Ei tää pahaakaan ollut, mutta en kyllä oo käyttämässä tätä reseptiä toista kertaa. Aika mautonta tuli, eikä tää oikein pysy koossa. Noudatin reseptiä, mutta silti tuli kohtalaista. Suosittelen lämpimästi lisäämään jotain ruokakermaa, se lisää makua ja tekee koostumuksesta paremman!

  • Jussi18.10.2017

    Teimme tämän ohjeen mukaisesti kaalilaatikon. Olimme tulokseen hyvin tyytyväisiä. Resepti on mitä yksinkertaisin, mutta tuloksena on erittäin maittava ruoka. Aikomuksena on tehdä sama ruoka uudelleen, mutta tällä kertaa vain naudanjauhelihalla höystettynä, koska vieraamme eivät käytä sianlihaa. Tarvinneet sitten lisätä vähän voin määrää.

  • Rakastan hyvää ruokaa!1.10.2017

    Vaikuttaa hyvältä. Aion kokeilla pian.

  • Nam!5.9.2017

    Herkullista! Laitoin tosin hieman enemmän mausteita sekä riisit kattilaan jo kaalin ja sipulin kanssa.

  • Kati31.8.2017

    Tällä ohjeella teen, mutta keitän kaalia huomattavasti kauemmin. Erittäin hyvää!! 😋

  • Its me prouuu28.8.2017

    Lelllllölllllu

  • Sanna18.8.2017

    Paistan kaalit voissa hieman ruskeiksi ennen keittämistä, toimii😍

  • Eric o la la kukkuu24.1.2017

    Jämistä teen kaalikeiton

  • matti näsä.7.9.2016

    laitan sekaan peruna viipaleita , tulee mielestäni hyvää.

  • Erkki3723.1.2016

    Helppo ja tosi hyvää!

  • Pinkki6621.1.2016

    Tosi helppo ja herkullinen resepti!

  • Päivi6.1.2016

    Jo vuosia tehty kaalilaatikko tämän ohjeen mukaan. Koko perheen suosikki!

  • Julia18.11.2015

    Vanha liha-kaalilaatikon resepti? Kiitos, tämä on parasta :)

  • minni18.11.2015

    Paras ohje ikinä, kiitos!