Kaalilaatikko
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä puolukkahillon kanssa. Tee kerralla iso annos, sillä laatikko sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5–6 annosta
n. 1 kg | keräkaalia, kiinteää lajiketta tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1 1/2 tl | tai |
1 (n. 100 g) | sipuli tai |
400 g | tai |
2 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
3 rkl | tummaa siirappia tai |
1/2 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 368 kJ / 88 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 4,6 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.
Lisää joukkoon hautumaan myös hienonnettu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.
Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.
Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,39/kpl3,39/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka meirami 5gHinta 0,59/kpl118,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- KeräkaaliHinta n. 1,81/kpl1,29/kg
- Keräkaali ulkomainenHinta n. 4,47/kpl3,19/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Atria kevyt jauheliha 9,5% 400gHinta 4,79/kpl11,98/kg
- Snellman 400g Kunnon sika-nauta jauhelihaHinta 3,65/kpl9,13/kg
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,61/kpl122,00/kg
- Santa Maria Meirami, purkki 8gHinta 1,95/kpl243,75/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(30 arviota)
- yli 60 min4,5(227 arviota)
- 30 - 60 min3,9(609 arviota)
- yli 60 min3,7(331 arviota)
- 30 - 60 min3,8(289 arviota)
- yli 60 min4,0(83 arviota)
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
- yli 60 min3,7(87 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (1 305 arviota)
- Jj1 päivä sittenEntä se riisi?
- Pirjo22 päivää sittenHyvä resepti. Lisään kasvis tai yrtti liemikuution. Ruokakermaa käytän kun laitan uuniin. Porkkanaa en käytä ikinä kaalilaatikossa,ei mielestäni sovi. Teen yleensä vähän enemmän ja hyvää tulee
- Onerva30 päivää sittenHyvä resepti, teen vain isomman annoksen , laitoin riisiä kolminkertaisen annoksen ja tein punakaalista, hyvää tulee. Myös 4 valkosipulin kynttä kaalin keittoveteen. Keitän kaalit ja sipulit jo aamulla niin on jo valmiina😃
- Maistuvaa1 kuukausi sittenIhan hyvä perusohje, vähän mausteita kaipaa ja porkkanan lisäsin, hyvä tuli. Hyvää tulee myös kanajauhelihalla.
- Rami1 kuukausi sittenMausteita enemmän porkkanaa vähemmän ja suolaa kiitos.
- 70-kymppinen mummeli2 kuukautta sittenHyvä kombo, ei voi olla tykkäämättä! Mausteita piti lisätä (mutta vasta omaan annokseen). Halpaa ruokaa, helppo valmistaa, täyttävää ja maukasta.
- Sma2 kuukautta sittenHyvä resepti
- J.Holmes2 kuukautta sittenVähän enemmän mausteita niin hyvää tuli!
- LCA3 kuukautta sittenParhaimman ja herkullisemman kaalilaatikkon saa,kun paistat kaalisilpun ja sipulit sekä jauhelihan sitten mausteet ja uuniin 59min siinä herkkulaatikko👍
- Herttamaija3 kuukautta sittenEn todellakaan tekisi tuolla reseptillä. Kaali pilkotaan pieneksi ja paahdetaan voin kanssa padassa niin että se on pehmeää ja saanut väriä, aikaa menee vajaa tunti kun lisää kaalia pataan vähitellen. On makuasia keittääkö riisin vai laittaako pestynä ja raakana. Itse keitän vähän aikaa ja sekoitan ruskistetun jauhelihan ja sipulin joukkoon. Sekoitan ainekset padassa ja paistan 200 asteessa vajaan tunnin, pinnalle tietysti laitan siirappia, josta pinta saa kauniin värin, mausteena käytän vain suolaa ja hiukan valkopippuria.
- Sipe3 kuukautta sittenKaali paistinpannun kautta.👍 Nykyisin olen jättänyt riisin pois ja tykästynyt.
- Kaalilaatikon ystävä3 kuukautta sittenKaalilaatikko näyttää kutterilastulta. Ei kovin myyvä kuva
- Hyvin onnistuu3 kuukautta sittenKaalin voi hyvin laittaa myös ohueksi silputtuna raakana. Paistetun ja maustetun jauhelihan kanssa kerroksittain uunivuokaan. Desi vettä johon kasvisliemikuutio liuotettu kaadetaan päälle. Sitten vaan uuniin.
- Miids3 kuukautta sittenParasta kaalilaatikkoa!
- Karre.3 kuukautta sittenTaivaallisen hyvää.
- 60-vuotias3 kuukautta sittenTulee varmaan hyvää laatikkoa.
- Ada isomummi4 kuukautta sittenOli hyvä ja helppo resepti ♥️ Korvasin jauhelihan Boltsi siemenpyöryköillä ja hyvää tuli. Lisäsin vielä valkosipulia, josta paljon pidän.
- Keittäjätär4 kuukautta sittenKorvasin liemestä osan vahvalla lihaliemellä ja ennen uuniinlaittoa tein laatikon päälle ohuita siirappiraitoja. Tuli maukasta!
- Kotikokki4 kuukautta sittenPerusresepti hyvä, mutta makua kaipailee. Lisäksi riisin suosittelen esikeittäväksi. Sekoitusvaiheessa voi sitten lisätä mausteita maun mukaan.
- Kaalia, kiitos4 kuukautta sittenRiisin tilalle sopii erittäin hyvin tattari, ohra tai kaura. Itse usein ruskistan jauhelihan, maustan sen, ohrat tmv jauhelihan sekaan. Kaalin raastan koneella karkeaksi raasteeksi. Sekoitan kypsentämättömän kaalin ja jauhelihaseoksen keskenään, laitan uunivuokaan kaadan päälle siirapin ja lopuksi lisään lihalientä. Sitten uuniin. paistoaikaa enemmän, mutta hyvin toimii. Kaalilaatikko on yksi lasten lempiruuista.
- Auli5 kuukautta sittenKäytän kaalilaatikossa muitten raaka-aineiden lisäksi myös porkkanaa ja hyvää tulee.
- Elsa5 kuukautta sittenPaista kaali pehmeäksi pannulla, lisää kaikki muut aineet, myös riisi kuivana+lihan liemi kuutio tai kaksi. Sekoita sekaisin ja lisää vettä kunnes laatikkoaineet peittyvät. Kypsennä uunissa. Lisää vettä paiston aikana jos kaikki on imeytynyt riisiin. Mitä pidenpään paistat sitä parempaa. Jos pinta vetää mustaksi niin sekoita kaikki aineet uudelleen sekaisin, tuo makua laatikkoon.
- Jenny6 kuukautta sittenTosi hyvä! Lisäsin itse creme fraichen ja käytin korianteripuskan jämät. Itselle ei jäänyt liikaa nestettä vuokaan.
- Nää6 kuukautta sittenNestettä aivan liian paljon. Ehkä kananmunaakin olisi voinut laittaa?
- Mikko Ukki7 kuukautta sittenHyvä tuli kun vielä kasvis- ja lihalirmikuutiot sekä sweet chili kastiketta siirapin sijaan. Mustapippuria itse huhmaroituna ja öljyssä paistettuna niin lähtee kitkeryys.
- Viittiikö edes maistaa7 kuukautta sittenEi mennyt kuin Strömssöössä. Mulla oli uunin keskiosassa eika alaosassa niin kuin ohjeessa sanotaan. En lukenut kunnolla. Tuloksena pinnalta ihan mustaksi palanut ruoka.
- vege9 kuukautta sittentoimii jauhelihan sijaan hyvin myös soijarouheella! käytin 2 dl tummaa soijarouhetta, jonka valmistin ensin paahtamalla paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä, maustoin 1/2 kasvisliemikuutiolla ja mustapippurilla, lisäsin 4 dl vettä ja annoin muhia kannella peitettynä kunnes vesi oli imeytynyt
- Maik10 kuukautta sittenHyvä resipi. Jauhelihaan pitää kyllä lisätä myös suolaa, ohjeen suola riittää vain kaaleille.
- Anu11 kuukautta sittenMakoisa resepti. Minulta puuttui meirami, muut mausteet löytyivät. Jauhelihan tilalla käytin soijarouhetta. Nyt kaalilaatikko uunissa. Saa nähdä, millaista tulee.
- Heini11 kuukautta sittenMN Onhan ne valmistusohjeet tossa. Mä vaan sekoitan kaiken keskenään enkä plättää riisiä yksinään pohjalle.