Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
Kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 86,2 kcal / 100 g
    • Gluteeniton

Ainekset

5-6 annosta

Pinnalle

    • 1rklvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  2. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  3. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,2 kcal361 kJ
  • Proteiinia4,14 g
  • Hiilihydraatteja6,11 g
  • Rasvaa4,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33