Kaalilaatikko
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi. Tarjoa puolukkahillon kanssa. Noin 0,90€/annos.*
5-6 annostayli 60 min86,2 kcal / 100 g
Ainekset
5-6 annosta
- n. 1kgkeräkaalia, kiinteää lajiketta
- n. 5dlvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1(n. 100 g)sipuli
- 400gnauta-sikajauhelihaa
- 1/2tlmustapippuria
- 3rkltummaa siirappia
- 1/2dlPirkka puuroriisiä
Pinnalle
- 1rklvoita tai margariinia
Valmistus
yli 60 min- Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
- Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.
- Lisää joukkoon hautumaan myös hienonnettu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
- Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.
- Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.
- Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 86,2 kcal361 kJ
- Proteiinia 4,14 g
- Hiilihydraatteja6,11 g
- Rasvaa4,69 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kiitos reseptistä oli oikein maukas.Yhden lihaliemen lisäsin ja siirappia reilusti pinnalle.Kaikki ainesosat meni paistinpannun kautta vuokaan.Tästä määrästä minä söin kolme kertaa ja isäntä kaksi.Onhan tässä 1,4 kg aineita että jos syö sen 500g kerralla niin eihän se riitä kun 2-3:lle 😂 Että ihan oikein toi 5-6 annosta 👍 Annosmäärä on annosmäärä,siihen ei lasketa santseja 😁
Ihan hyvää tuli ja helppo tehdä, mutta tuo annostelu on kyllä pielessä. 2-3 olisi oikeampi. Eihän vuoka täyttynyt edes puoleen väliin. Minäkin laitoin siirappia 1,5 kertaisesti, sillä kaalilaatikon kuuluu olla makeahko. Mausteallergikkona voin käyttää vain yrttejä, joten pippurin jätin pois. Aion tehdä toistekin ja teen oman variaationi lisäten muita aineksia. Kiitos ohjeesta!
Olipa helppo tehdä kun on selkeät ohjeet, kokeilin ekan kerran ja hyvin onnistui.
meiramia ei ole, voit halutessasi jättää meiramin pois tai koittaa muita mausteita kuten vaikka timjamia. Mausteisempaan versioon voit katsoa ohjetta myös täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-kaalilaatikko.
millä meiramin voi korvata
En saa käyttää kaalia koska olen alle 18- vuotias. Vain aikuiset saavat tykätä kaalista :((
Aivan mahtavaa kaalilaatikkoa! Laitoin kyllä 4 lusikallista siirappia, toimi oikein hyvin!
Otin käyttöön "ison uunivuoan", kuten ohjeessa neuvottiin. Sain hädintuskin pohjan siitä piiloon, eli n.1/3 koko vuoan tilavuudesta. Samoin tuo 5-6 henkilöä on aika liioiteltua, sillä meillä tästä tulee suurinpiirtein 2-3 annosta, riippuen siitä, kuinka nälkäisiä ollaan. Jos tästä siis haluaa syödä kaksi ihmistä kaksi päivää, suosittelen tuplaamaan annoksen. (ellei sitten ole kyse pienistä lapsista, jotka varmasti syövätkin vähemmän) Hyvää tämä kyllä on. Kaalilaatikkoa on vaikea pilata.
Kaalin kun paistaa ensin pannulla voissa ja laittaa kylkiviipaleita pinnalle, niin silloin on vasta hyvää.
Tein ekaa kertaa! Lisäsin kinkku suikaleita ja juustoa! Vau hyvää!
Kylläpä oli kerrassaan maukas laatikko ja todella helppo tehdä.Meirami puuttui kun ei sattunut olemaan mutta hyvää oli.Jatkoon menee että heilahtaa ja useimmin tästä lähin kyllä teen.
Todella hyvää tuli! Lisäsin jauhelihaan 2 tl suolaa, muuten noudatin täysin reseptiä.
En ole vegaani, mutta kasvissyöjä kuitenkin. Raatojauheen voi korvata öljyssä kevyesti ruskistetulla soijarouheella.
Maukas kaalilaatikko. Meiramia en laittanut enkä voinokareita päälle. Lisäsin kuitenki 200g creme fraichea. Hyvää tuli.
Hmmmm, jauheliha ruskistuu paremmin mikäli sen paistaa kahdessa erässä. Isolla pannulla voi toki ruskistaa koko jauhelihan kerralla.
Miksi jauheliha pitää ruskistaa kahdessa erässä?
Loistava
Valmistin ensikeetaa yllätys- olikin hyvää jää varmasti vakituiseksi ruuaksi.
Okei ihahan plää
Tein ja tuli tosi hyvää!
Aivan mahtava resepti ikinä en oo tehny aikaisemmin kaalilaatikkoa ja onnistui heti kohta syöny koko satsin
Tämä on ehdottomasti paras kaalilaatikko-ohje! Eikä tule kuivaa! Kiitos K-Ruoka!
Meilläkin tänään ja huomenna kaalilaatikkoa
Tämä on ihan hyvä resepti! Enpä laittaisi kermoaa, mutta omassa versiossani käyn tän rasvatonta maitoa jia paistijauheliaa sekä pari kananmunaa :-)
Ekaa kertaa, resepti on testattu K-koekeittiöllä.
Eikö tule kuivaa ? Toisaalla sivuillanne melko samankaltainen resepti, mutta siinä laitetaan kermaa sekaan ja vielä kehotetaan uunissaolon aikana lisäämään vettä, kermaa tai lihalientä jos vaikuttaa kuivalta.
Kaalilaatikko vaatii ehdottomasti kermaa. Ja suosin myös sika-nautajauhelihaa, tulee pehmeämpi. Itse ruskistan sipulin ja jauhelihan pannussa, mustapippuria, valkopippuria ja suolaa mausteeksi. Isoon kattilaan silppuan kaalia kiehuvaan, suolaiseen veteen (kattilanpohjalla muutama sentti). Sinne kaalin sekaan heitän jossain vaiheessa puuroriisiä, ei sen tarvitse ehtiä siinä kypsyä. Sitten jauheliha ja sipuli + kaali ja riisi sekaisin, maustetaan siirapilla (ainakin puoli desiä) ja reilusti kermalla. Saa olla aika paljon sitä "lientä", se kyllä haihtuu uunissa kun riisi kypsyy ja laatikosta ei tule kuivaa vaikka se saa olla uunissa puolitoista tuntia.
ian, riisejä ei keitetä.
Keitetäänkö riisí vai heitetäänkö raakana vatiin
Ai niin, unohtu mainita, että kaiken kruunaa päälle siloteltu Pirkka hapankaali. Alkaa meinaan tuoksu tulvahtaa nenuun ihanasti.