Hyppää sisältöön
Kaalilaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilaatikko

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä puolukkahillon kanssa. Tee kerralla iso annos, sillä laatikko sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta
n. 1 kg
 
keräkaalia, kiinteää lajiketta
tai
n. 5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
tai
1 (n. 100 g)
 
sipuli
tai
400 g
 
tai
2 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
3 rkl
 
tummaa siirappia
tai
1/2 dl
 
tai

Pinnalle

1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
368 kJ / 88 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
2,3 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
4,6 g
Proteiini
4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin.
Lisää joukkoon hautumaan myös hienonnettu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.
Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.
Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,59/kpl
    118,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Keräkaali
    Hinta n. 1,81/kpl
    1,29/kg
  • Keräkaali ulkomainen
    Hinta n. 4,47/kpl
    3,19/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Atria kevyt jauheliha 9,5% 400g
    Hinta 4,79/kpl
    11,98/kg
  • Snellman 400g Kunnon sika-nauta jauheliha
    Hinta 3,65/kpl
    9,13/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,61/kpl
    122,00/kg
  • Santa Maria Meirami, purkki 8g
    Hinta 1,95/kpl
    243,75/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,15/kpl
    6,30/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (1 305 arviota)

  • Jj
    1 päivä sitten
    Entä se riisi?
  • Pirjo
    22 päivää sitten
    Hyvä resepti. Lisään kasvis tai yrtti liemikuution. Ruokakermaa käytän kun laitan uuniin. Porkkanaa en käytä ikinä kaalilaatikossa,ei mielestäni sovi. Teen yleensä vähän enemmän ja hyvää tulee
  • Onerva
    30 päivää sitten
    Hyvä resepti, teen vain isomman annoksen , laitoin riisiä kolminkertaisen annoksen ja tein punakaalista, hyvää tulee. Myös 4 valkosipulin kynttä kaalin keittoveteen. Keitän kaalit ja sipulit jo aamulla niin on jo valmiina😃
  • Maistuvaa
    1 kuukausi sitten
    Ihan hyvä perusohje, vähän mausteita kaipaa ja porkkanan lisäsin, hyvä tuli. Hyvää tulee myös kanajauhelihalla.
  • Rami
    1 kuukausi sitten
    Mausteita enemmän porkkanaa vähemmän ja suolaa kiitos.
  • 70-kymppinen mummeli
    2 kuukautta sitten
    Hyvä kombo, ei voi olla tykkäämättä! Mausteita piti lisätä (mutta vasta omaan annokseen). Halpaa ruokaa, helppo valmistaa, täyttävää ja maukasta.
  • Sma
    2 kuukautta sitten
    Hyvä resepti
  • J.Holmes
    2 kuukautta sitten
    Vähän enemmän mausteita niin hyvää tuli!
  • LCA
    3 kuukautta sitten
    Parhaimman ja herkullisemman kaalilaatikkon saa,kun paistat kaalisilpun ja sipulit sekä jauhelihan sitten mausteet ja uuniin 59min siinä herkkulaatikko👍
  • Herttamaija
    3 kuukautta sitten
    En todellakaan tekisi tuolla reseptillä. Kaali pilkotaan pieneksi ja paahdetaan voin kanssa padassa niin että se on pehmeää ja saanut väriä, aikaa menee vajaa tunti kun lisää kaalia pataan vähitellen. On makuasia keittääkö riisin vai laittaako pestynä ja raakana. Itse keitän vähän aikaa ja sekoitan ruskistetun jauhelihan ja sipulin joukkoon. Sekoitan ainekset padassa ja paistan 200 asteessa vajaan tunnin, pinnalle tietysti laitan siirappia, josta pinta saa kauniin värin, mausteena käytän vain suolaa ja hiukan valkopippuria.
  • Sipe
    3 kuukautta sitten
    Kaali paistinpannun kautta.👍 Nykyisin olen jättänyt riisin pois ja tykästynyt.
  • Kaalilaatikon ystävä
    3 kuukautta sitten
    Kaalilaatikko näyttää kutterilastulta. Ei kovin myyvä kuva
  • Hyvin onnistuu
    3 kuukautta sitten
    Kaalin voi hyvin laittaa myös ohueksi silputtuna raakana. Paistetun ja maustetun jauhelihan kanssa kerroksittain uunivuokaan. Desi vettä johon kasvisliemikuutio liuotettu kaadetaan päälle. Sitten vaan uuniin.
  • Miids
    3 kuukautta sitten
    Parasta kaalilaatikkoa!
  • Karre.
    3 kuukautta sitten
    Taivaallisen hyvää.
  • 60-vuotias
    3 kuukautta sitten
    Tulee varmaan hyvää laatikkoa.
  • Ada isomummi
    4 kuukautta sitten
    Oli hyvä ja helppo resepti ♥️ Korvasin jauhelihan Boltsi siemenpyöryköillä ja hyvää tuli. Lisäsin vielä valkosipulia, josta paljon pidän.
  • Keittäjätär
    4 kuukautta sitten
    Korvasin liemestä osan vahvalla lihaliemellä ja ennen uuniinlaittoa tein laatikon päälle ohuita siirappiraitoja. Tuli maukasta!
  • Kotikokki
    4 kuukautta sitten
    Perusresepti hyvä, mutta makua kaipailee. Lisäksi riisin suosittelen esikeittäväksi. Sekoitusvaiheessa voi sitten lisätä mausteita maun mukaan.
  • Kaalia, kiitos
    4 kuukautta sitten
    Riisin tilalle sopii erittäin hyvin tattari, ohra tai kaura. Itse usein ruskistan jauhelihan, maustan sen, ohrat tmv jauhelihan sekaan. Kaalin raastan koneella karkeaksi raasteeksi. Sekoitan kypsentämättömän kaalin ja jauhelihaseoksen keskenään, laitan uunivuokaan kaadan päälle siirapin ja lopuksi lisään lihalientä. Sitten uuniin. paistoaikaa enemmän, mutta hyvin toimii. Kaalilaatikko on yksi lasten lempiruuista.
  • Auli
    5 kuukautta sitten
    Käytän kaalilaatikossa muitten raaka-aineiden lisäksi myös porkkanaa ja hyvää tulee.
  • Elsa
    5 kuukautta sitten
    Paista kaali pehmeäksi pannulla, lisää kaikki muut aineet, myös riisi kuivana+lihan liemi kuutio tai kaksi. Sekoita sekaisin ja lisää vettä kunnes laatikkoaineet peittyvät. Kypsennä uunissa. Lisää vettä paiston aikana jos kaikki on imeytynyt riisiin. Mitä pidenpään paistat sitä parempaa. Jos pinta vetää mustaksi niin sekoita kaikki aineet uudelleen sekaisin, tuo makua laatikkoon.
  • Jenny
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyvä! Lisäsin itse creme fraichen ja käytin korianteripuskan jämät. Itselle ei jäänyt liikaa nestettä vuokaan.
  • Nää
    6 kuukautta sitten
    Nestettä aivan liian paljon. Ehkä kananmunaakin olisi voinut laittaa?
  • Mikko Ukki
    7 kuukautta sitten
    Hyvä tuli kun vielä kasvis- ja lihalirmikuutiot sekä sweet chili kastiketta siirapin sijaan. Mustapippuria itse huhmaroituna ja öljyssä paistettuna niin lähtee kitkeryys.
  • Viittiikö edes maistaa
    7 kuukautta sitten
    Ei mennyt kuin Strömssöössä. Mulla oli uunin keskiosassa eika alaosassa niin kuin ohjeessa sanotaan. En lukenut kunnolla. Tuloksena pinnalta ihan mustaksi palanut ruoka.
  • vege
    9 kuukautta sitten
    toimii jauhelihan sijaan hyvin myös soijarouheella! käytin 2 dl tummaa soijarouhetta, jonka valmistin ensin paahtamalla paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä, maustoin 1/2 kasvisliemikuutiolla ja mustapippurilla, lisäsin 4 dl vettä ja annoin muhia kannella peitettynä kunnes vesi oli imeytynyt
  • Maik
    10 kuukautta sitten
    Hyvä resipi. Jauhelihaan pitää kyllä lisätä myös suolaa, ohjeen suola riittää vain kaaleille.
  • Anu
    11 kuukautta sitten
    Makoisa resepti. Minulta puuttui meirami, muut mausteet löytyivät. Jauhelihan tilalla käytin soijarouhetta. Nyt kaalilaatikko uunissa. Saa nähdä, millaista tulee.
  • Heini
    11 kuukautta sitten
    MN Onhan ne valmistusohjeet tossa. Mä vaan sekoitan kaiken keskenään enkä plättää riisiä yksinään pohjalle.