Vegejauhispyörykät
Ihanan pehmeät vegejauhispyörykät on helppo tehdä ja ne maistuvat kaikille. Noin 1,15€/annos.*
3-4 annosta30 - 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 1/2rklöljyä
- 1dlPirkka kaurajuomaa tai vettä
- 1/2dlkorppujauhoja tai hienonnettua leipää
- 1rs(250 g)Pirkka vegejauhista
- 1/2dltuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1tltimjamia
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se rasvassa pehmeäksi. Sekoita kaurajuoma ja korppujauhot. Anna turvota hetki.
- Lisää sipulit, vegejauhis ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile massa pyöryköiksi leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225 asteessa ensin 10 minuuttia, käännä pyörykät ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia. (Kun käännät pyörykät paistamisen aikana, saat niihin paremman paistovärin.)
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tuunasin vähän. Lisäsin yhden raastetun porkkanan, palan vuohenjuustoa ja kananmunan. Mausteeksi lisäsin reseptin lisäksi paprikaa, minttua, jauhettua maustepippuria ja cayannepippuria. Olin tyytyväinen lopputulokseen.
Pullien koostumus oli hyvä ja pysyivät hyvin kasassa (kokeilin tehdä vastaavanlaisia pullia "omalla" reseptillä joskus ja ne eivät pysyneet pullan muodossa, vaan paiston aikana niistä tuli kasoja). Kuitenkin itse laittaisin enemmän mausteita. Nyt pullista tuli aika mauttomia/jauhoisen makuisia. Ehdottomasti kokeilen uudestaankin reilummalla kädellä maustettuna!