Vegaaninen perunalaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen perunalaatikko

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteisestä imelletystä perunalaatikosta saa helposti vegaanisen vaihtamalla kasviperäisiin tuotteisiin.

    Ainekset

    8–10 annosta
    1 kg
     
    Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
    tai
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    50 g
     
    tai
    3 dl
     
    Pirkka kaurajuomaa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    (1/2 tl
     
    muskottipähkinää tai kanelia tai kardemummaa)
    tai
     
    tarvittaessa 2 - 3 rkl siirappia tai sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    983 kJ / 236 kcal
    Rasva
    10,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,1 g
    Hiilihydraatit
    29,6 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    1,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella.
    Ripottele lämpimän soseen pinnalle jauhot ja painele ne soseen joukkoon. Peitä kattila liinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4–5 tuntia. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Sose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena. Voit imeltää perunalaatikon uunin jälkilämmössä. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen, kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä. (Älä kuumenna uunia liian kuumaksi. Imeltyminen lakkaa soseen lämpötilan ylittäessä 80 astetta).
    Lisää soseeseen sulatettu margariini, kaurajuoma ja kasvirasva. Mausta suolalla ja halutessasi muskottipähkinällä, kanelilla tai kardemummalla. Jos perunasose ei ole riittävästi imeltynyt, lisää hiukan siirappia tai sokeria.
    Kaada seos voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 l). Jätä vuoka vähintään 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään.
    Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa 2–3 tuntia.
    Vinkki! Imelletty perunalaatikko on parasta vastapaistettuna, joten sen paistaminen kannattaa tehdä vasta jouluaattona. Sen voi pakastaa vuoissa paistamattomana ja paistaa sulatettuna suoraan joulupöytään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Pirkka kaura kasvirasvasekoite 15 % 2dl UHT
      Hinta 0,69/kpl
      3,45/l
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
      Hinta 1,89/kpl
      82,17/kg
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
      Hinta 1,29/kg
    • Peruna jauhoinen pesty
      Hinta 1,29/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,65/kpl
      5,30/kg
    • Juustoportti kaurajuoma 1l gluteeniton
      Hinta 1,89/kpl
      1,89/l
    • Pirkka kaurajuoma 1L UHT
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/l
    • Oddlygood Cooking Oat 2dl original gluteeniton
      Hinta 0,99/kpl
      4,95/l
    • Oatly iMat ruokaan 13% 2,5dl
      Hinta 0,99/kpl
      3,96/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24g
      Hinta 3,25/kpl
      135,42/kg
    • Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
      Hinta 3,39/kpl
      105,94/kg
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,59/kpl
      3,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (30 arviota)

    • Helena FK
      11 kuukautta sitten
      KYSYMYS: mitä voi käyttää vehnäjauhon sijasta, kun on allerginen vehnäproteiinille?
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      Helena FK, voit korvata vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Huomaathan myös, että kaurajuomaksi tulee valita gluteeniton vaihtoehto.