Gluteeniton perunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton perunalaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton perunalaatikko maistuu juuri sopivan makealta eli siltä miltä perunalaatikon kuuluukin! Voit pakastaa laatikon raakana joulua varten.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
jauhoisia perunoita (punainen pussi)
tai
4–5 rkl
 
tummaa siirappia
tai
4 1/2 dl
 
tai
50 g
 
voita
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
jauhettua muskottipähkinää
tai

Ravintosisältö

Energia
574 kJ / 137 kcal
Rasva
4,8 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
19,7 g
josta sokereita
7,3 g
Proteiini
2,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Älä lisää suolaa keitinveteen.
Kuori perunat ja survo ne sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon siirappi.
Mittaa kattilaan maito ja voi, kuumenna kunnes voi on sulanut. Lisää suola ja muskottipähkinä.
Sekoita maito perunasoseen joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 l).
Paista 150-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alemmalla tasolla 2–2 ½ tuntia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Vinkki! Jos haluat pakastaa laatikon, tee se ennen kypsennystä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,43/kpl
    62,17/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (77,83/kg)
  • Peruna jauhoinen pesty
    Hinta 1,29/kg
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24g
    Hinta 3,25/kpl
    135,42/kg
  • Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
    Hinta 3,39/kpl
    105,94/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (69 arviota)

  • Helena
    1 vuosi sitten
    Miksi aina käsketään käyttämään jauhoisia perunoita imellettyyn perunalaatikkoon, minä olen monta vuotta jo käyttänyt kiinteitä perunoita ja käyttänyt gluteenitonta jauhoa esim.Virtasalmen jauhoah
  • Gluteeniton Imelletty Perunalaatikko
    4 vuotta sitten
    Gluteeniton imelletty perunalaatikko imelletään "puhdas kaura" kaurajauholla. Ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. . Ainekset: . 1 kg jauhoisia perunoita tai muita hyvin soseutuvia perunoita 3-4 ruokalusikallista gluteenitonta imeltävää aktiivisuutta sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa 4 1/2 dl Pirkka täysmaitoa 50 g voita 1 tl suolaa ripaus jauhettua muskottipähkinää . Valmistus: . 1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä. Suola estää tehokkaasti imeltymisen - myös rasva. 2. Soseuta perunat kuumina keittoveteen. 3. Jäähdytä sose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Sekoita hyvin. 4. Laita sose noin 70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita noin 3 kertaa. Voit halutessa maistaa. 5. Lisää kattilaan voi sulamaan ohuina siivuina. Lisää maito niin että saadaan löysähkö puuromainen sose. Lisää suola ja muskottipähkinä. 6. Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 3 tuntia.