Gluteeniton perunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton perunalaatikko

Gluteeniton perunalaatikko maistuu juuri sopivan makealta eli siltä miltä perunalaatikon kuuluukin! Voit pakastaa laatikon raakana joulua varten.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1kgjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 4-5rkltummaa siirappia
    • 50gvoita
    • 1tlsuolaa
    • ripausjauhettua muskottipähkinää

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Älä lisää suolaa keitinveteen.
  2. Kuori perunat ja survo ne sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon siirappi.
  3. Mittaa kattilaan maito ja voi, kuumenna kunnes voi on sulanut. Lisää suola ja muskottipähkinä.
  4. Sekoita maito perunasoseen joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 l).
  5. Paista 150-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alemmalla tasolla 2-2 ½ tuntia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat pakastaa laatikon, tee se ennen kypsennystä.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Peruna jauhoinen kg
    Peruna jauhoinen kg
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    1,09/kg
  • Peruna jauhoinen harjattu
    Peruna jauhoinen harjattu
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    1,98/kpl0,99/kg
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    1,25/kpl
  • Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,85/kpl7,70/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    1,29/kpl56,09/kg
  • Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
    Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
    2,79/kpl87,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • Gluteeniton Imelletty Perunalaatikko7.10.2020

    Gluteeniton imelletty perunalaatikko imelletään "puhdas kaura" kaurajauholla. Ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. . Ainekset: . 1 kg jauhoisia perunoita tai muita hyvin soseutuvia perunoita 3-4 ruokalusikallista gluteenitonta imeltävää aktiivisuutta sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa 4 1/2 dl Pirkka täysmaitoa 50 g voita 1 tl suolaa ripaus jauhettua muskottipähkinää . Valmistus: . 1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä. Suola estää tehokkaasti imeltymisen - myös rasva. 2. Soseuta perunat kuumina keittoveteen. 3. Jäähdytä sose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Sekoita hyvin. 4. Laita sose noin 70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita noin 3 kertaa. Voit halutessa maistaa. 5. Lisää kattilaan voi sulamaan ohuina siivuina. Lisää maito niin että saadaan löysähkö puuromainen sose. Lisää suola ja muskottipähkinä. 6. Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 3 tuntia.