Gluteeniton perunalaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton perunalaatikko maistuu juuri sopivan makealta eli siltä miltä perunalaatikon kuuluukin! Voit pakastaa laatikon raakana joulua varten.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
4–5 rkl | tummaa siirappia tai |
4 1/2 dl | tai |
50 g | voita tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | jauhettua muskottipähkinää tai |
Valmistus
yli 60 min
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Älä lisää suolaa keitinveteen.
Kuori perunat ja survo ne sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon siirappi.
Mittaa kattilaan maito ja voi, kuumenna kunnes voi on sulanut. Lisää suola ja muskottipähkinä.
Sekoita maito perunasoseen joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 l).
Paista 150-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alemmalla tasolla 2–2 ½ tuntia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Vinkki! Jos haluat pakastaa laatikon, tee se ennen kypsennystä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöist ä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(69 arviota)
- yli 60 min3,8(101 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min4,0(141 arviota)
- yli 60 min4,0(15 arviota)
- alle 30 min4,3(49 arviota)
- 30 - 60 min3,4(5 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (62 arviota)
- Gluteeniton Imelletty Perunalaatikko2 vuotta sittenGluteeniton imelletty perunalaatikko imelletään "puhdas kaura" kaurajauholla. Ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. . Ainekset: . 1 kg jauhoisia perunoita tai muita hyvin soseutuvia perunoita 3-4 ruokalusikallista gluteenitonta imeltävää aktiivisuutta sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa 4 1/2 dl Pirkka täysmaitoa 50 g voita 1 tl suolaa ripaus jauhettua muskottipähkinää . Valmistus: . 1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä. Suola estää tehokkaasti imeltymisen - myös rasva. 2. Soseuta perunat kuumina keittoveteen. 3. Jäähdytä sose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Sekoita hyvin. 4. Laita sose noin 70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita noin 3 kertaa. Voit halutessa maistaa. 5. Lisää kattilaan voi sulamaan ohuina siivuina. Lisää maito niin että saadaan löysähkö puuromainen sose. Lisää suola ja muskottipähkinä. 6. Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 3 tuntia.