Gluteeniton perunalaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton perunalaatikko maistuu juuri sopivan makealta eli siltä miltä perunalaatikon kuuluukin! Voit pakastaa laatikon raakana joulua varten.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
4–5 rkl | tummaa siirappia tai |
4 1/2 dl | tai |
50 g | voita tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | jauhettua muskottipähkinää tai |
Ravintosisältö
Energia | 574 kJ / 137 kcal |
Rasva | 4,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 19,7 g |
josta sokereita | 7,3 g |
Proteiini | 2,9 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Älä lisää suolaa keitinveteen.
Kuori perunat ja survo ne sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon siirappi.
Mittaa kattilaan maito ja voi, kuumenna kunnes voi on sulanut. Lisää suola ja muskottipähkinä.
Sekoita maito perunasoseen joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (tilavuus 2 l).
Paista 150-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alemmalla tasolla 2–2 ½ tuntia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Vinkki! Jos haluat pakastaa laatikon, tee se ennen kypsennystä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −20 %Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 1,43/kpl62,17/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (77,83/kg)
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(206 arviota)
- yli 60 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min3,7(330 arviota)
- yli 60 min3,3(33 arviota)
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- yli 60 min3,2(125 arviota)
- yli 60 min3,8(125 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (69 arviota)
- Helena1 vuosi sittenMiksi aina käsketään käyttämään jauhoisia perunoita imellettyyn perunalaatikkoon, minä olen monta vuotta jo käyttänyt kiinteitä perunoita ja käyttänyt gluteenitonta jauhoa esim.Virtasalmen jauhoah
- Gluteeniton Imelletty Perunalaatikko4 vuotta sittenGluteeniton imelletty perunalaatikko imelletään "puhdas kaura" kaurajauholla. Ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. . Ainekset: . 1 kg jauhoisia perunoita tai muita hyvin soseutuvia perunoita 3-4 ruokalusikallista gluteenitonta imeltävää aktiivisuutta sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa 4 1/2 dl Pirkka täysmaitoa 50 g voita 1 tl suolaa ripaus jauhettua muskottipähkinää . Valmistus: . 1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä. Suola estää tehokkaasti imeltymisen - myös rasva. 2. Soseuta perunat kuumina keittoveteen. 3. Jäähdytä sose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Sekoita hyvin. 4. Laita sose noin 70 asteiseen uuniin imeltymään noin 3 tunniksi. Sekoita noin 3 kertaa. Voit halutessa maistaa. 5. Lisää kattilaan voi sulamaan ohuina siivuina. Lisää maito niin että saadaan löysähkö puuromainen sose. Lisää suola ja muskottipähkinä. 6. Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 3 tuntia.