• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
LanttusosekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttusosekeitto

Lantuista valmistat helposti ihanan sosekeiton. Maistuu myös jouluna lanttulaatikon sijaan. N. 0,55€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 78,5 kcal / annos (195g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele lanttu kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää lanttukuutiot. Sekoittele hetki.
  2. Lisää kattilaan vesi, suola ja mustapippuri. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Kaada keitinvesi talteen toiseen astiaan. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma ja keitinlientä joukkoon niin paljon, että keitosta tulee sopivan paksuista.
  4. Tarjoa keitto sellaisenaan tai mausta keitto esimerkiksi ripauksella kardemummaa ja kanelia. Koristele pinta hienonnetulla timjamilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile rohkeasti maustaa keitto esimerkiksi ripauksella kanelia, kardemummaa, juustokuminaa, currya tai paprikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 78,5 kcal328 kJ
  • Proteiinia1,31 g
  • Hiilihydraatteja5,95 g
  • Rasvaa5,32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua