• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasvis-makaronilaatikko, vegaani

Koko perheen suosikkiruoka onnistuu myös täysin vegaanisena. Vegaanin makaronilaatikko valmistuu helposti kypsästä härkäpapuvalmisteesta.
Kasvis-makaronilaatikko, vegaani
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • 4dlkaurakermaa
    • 1dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Pinnalle

    • 1dlspelttihiutaleita tai korppujauhoja
    • 1/2dlöljyä
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä makaroneja 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (2 litraa vettä + 1 tl suolaa). Valuta makaronit lävikössä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää härkis, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet sekä mausteet.
  3. Sekoita laakeassa uunivuoassa makaronit ja härkäpapuseos. Sekoita kaurakerman joukkoon vesi ja mauseet. Kaada seos vuokaan.
  4. Sekoita öljy ja spelttihiutaleet tai korppujauhot ja levitä seos makaronilaatikon pinnalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella basilikalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi lisätä makaronilaatikon pinnalle korppujauhoseoksen sijaan ohuita tomaattiviipaleita.

Kommentoi

Arvosana reseptille89