• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Venäläinen sillivati

Venäläinen sillivati
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • 30 - 60 min
  • 239 kcal / annos (120g)

Ainekset

7 annosta
    • 3kananmunaa
    • n. 250gkevytsuolattua sillifileetä
    • 1-2(n.100 g)etikkapunajuurta
    • 1(n.100 g)maustekurkku

Kastike

    • 1prk(120g)smetanaa
    • 1/2dlkevytmajoneesia
    • 3/4rklsinappia
    • 1/4tlsuolaa

Koristeeksi

    • 1punasipuli
    • tilliä, tuoretta basilikaa tms.

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä kananmunat koviksi. Jäähdytä ja kuori munat, erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna molemmat veitsellä. Viipaloi sillifileet noin sentin levyisiksi vinoviipaleiksi. Kuutioi punajuuret ja kurkku mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Asettele silliviipaleet soikean vadin toiseen reunaan kahdeksi päällekkäin meneväksi pitkäksi raidaksi. Kasaa vadin keskelle punajuurikeko ja sen kahdelle puolelle keltuaisraidat. Pane keltuaisraidan viereen valkuaisraita ja asettele ulommaisiksi kurkkukeot.
  3. Sekoita kastiketta varten smetana, majoneesi, sinappi ja suola. Sekoita mahdollisimman vähän. Valuta kastike silliraidan päälle.
  4. Halkaise kuorittu punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele vati punasipuliviipaleilla ja vihreillä yrteillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 239 kcal998 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja3,1 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille