VenussimpukatReseptin takana bloggaaja

Venussimpukat

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kokeile Hannan Soppa-blogin herkullisia venussimpukoita jalopenovoissa

    Ainekset

    2 annosta
    600 g
     
    Venussimpukoita
    tai
    1
     
    Jalapeno
    tai
    4 rkl
     
    Voi
    tai
    1/2 rkl
     
    Hunaja
    tai
    2 rkl
     
    tuoretta basilikaa hienonnettuna
    tai
    1
     
    sitruunan kuori raastettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Bataattiranskalaiset

    1
     
    bataatti
    tai
     
    suolaa ja mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    savupaprikajauhetta
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai

    Sinihomejuustodippi

    100 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    100 g
     
    ranskankermaa
    tai
    50 g
     
    sinihomejuustoa
    tai
    1–2
     
    kevätsipulia
    tai
    1/2 tl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
     
    suolaa ja mustapippuria
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa jalapeno pieniksi palasiksi.

    Laita kuumaan kasariin voi ja jalapeno ja anna voin sulaa.

    Lisää joukkoon jäiset venussimpukat ja sulje kansi. Heiluttele kasaria välillä ja annan simpukoiden kypsyä höyryssä noin 5–8 minuuttia.

    Ota pois hellalta, nypi joukosta aukeamattomat yksilöt ja sekoita joukkoon loput ainekset.

    Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se sitten etusormen kokoisiksi pölkyiksi. Siirrä bataattipölkyt kulhoon ja sekoita niihin öljy ja mausteet. Levitä pölkyt sitten pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 35–40 minuuttia. Käännä puolivälissä. Bataattiranskalaiset voi korvata myös Pirkka bataattiranskalaisilla.

    Hienonna kevätsipuli ja murustele sinihomejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ½-1 h ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta