VenussimpukatReseptin takana bloggaaja

Venussimpukat

Kokeile Hannan Soppa-blogin herkullisia venussimpukoita jalopenovoissa

  • 2 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

2 annosta
    • 600gVenussimpukoita
    • 1Jalapeno
    • 4rklVoi
    • 1/2rklHunaja
    • 2rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 1/2tlsuolaa

Bataattiranskalaiset

    • 1bataatti
    • suolaa & mustapippuria
    • 1/2tlsavupaprikajauhetta
    • 1rkloliiviöljyä

Sinihomejuustodippi

    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 100granskankermaa
    • 50gsinihomejuustoa
    • 1-2kevätsipulia
    • 1/2tlvalkoviinietikkaa
    • suolaa & mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa jalapeno pieniksi palasiksi.
  2. Laita kuumaan kasariin voi ja jalapeno ja anna voin sulaa.
  3. Lisää joukkoon jäiset venussimpukat ja sulje kansi. Heiluttele kasaria välillä ja annan simpukoiden kypsyä höyryssä noin 5-8 minuuttia.
  4. Ota pois hellalta, nypi joukosta aukeamattomat yksilöt ja sekoita joukkoon loput ainekset.
  5. Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se sitten etusormen kokoisiksi pölkyiksi. Siirrä bataattipölkyt kulhoon ja sekoita niihin öljy ja mausteet. Levitä pölkyt sitten pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. Käännä puolivälissä. Bataattiranskalaiset voi korvata myös Pirkka bataattiranskalaisilla.
  6. Hienonna kevätsipuli ja murustele sinihomejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ½-1 h ennen tarjoilua.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua