Venussimpukat
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kokeile Hannan Soppa-blogin herkullisia venussimpukoita jalapenovoissa
Ainekset
2 annosta
600 g | Venussimpukoita tai |
1 | Jalapeno tai |
4 rkl | Voi tai |
1/2 rkl | Hunaja tai |
2 rkl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
1 | sitruunan kuori raastettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Bataattiranskalaiset | |
---|---|
1 | bataatti tai |
suolaa ja mustapippuria tai | |
1/2 tl | savupaprikajauhetta tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Sinihomejuustodippi | |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
100 g | ranskankermaa tai |
50 g | sinihomejuustoa tai |
1–2 | kevätsipulia tai |
1/2 tl | valkoviinietikkaa tai |
suolaa ja mustapippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa jalapeno pieniksi palasiksi.
Laita kuumaan kasariin voi ja jalapeno ja anna voin sulaa.
Lisää joukkoon jäiset venussimpukat ja sulje kansi. Heiluttele kasaria välillä ja annan simpukoiden kypsyä höyryssä noin 5–8 minuuttia.
Ota pois hellalta, nypi joukosta aukeamattomat yksilöt ja sekoita joukkoon loput ainekset.
Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se sitten etusormen kokoisiksi pölkyiksi. Siirrä bataattipölkyt kulhoon ja sekoita niihin öljy ja mausteet. Levitä pölkyt sitten pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 35–40 minuuttia. Käännä puolivälissä. Bataattiranskalaiset voi korvata myös Pirkka bataattiranskalaisilla.
Hienonna kevätsipuli ja murustele sinihomejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ½-1 h ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta