Possunfilee ja vihannesraitaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possunfilee ja vihannesraita

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikastava vihannesraita maistuu murean possunfileen kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    1 (n. 550 g)
     
    tai

    Marinadi

    1/2 dl
     
    öljyä
    tai
    1/2 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    lihafondia
    tai
    1 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    inkivääriä
    tai

    Vihannesraita

    2 tlk (à 200 g)
     
    Bulgarian jogurttia
    tai
    1/2
     
    kurkkua
    tai
    (ripaus
     
    suolaa)
    tai
    2
     
    tomaattia
    tai
    nippu
     
    retiisejä
    tai
    2
     
    1/4
     
    kevätsipulia
    tai
    pientä purjoa
    tai
    3–4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 dl
     
    minttua tai tilliä
    tai
    1/2
     
    punaista chiliä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 145 kJ / 271 kcal
    Rasva
    14,2 g
    josta tyydyttynyttä
    3,7 g
    Hiilihydraatit
    11,1 g
    josta sokereita
    10,2 g
    Proteiini
    22,7 g
    Suola
    1,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sekoita marinadin ainekset. Pane possunfilee tiiviiseen muovipussiin. Kaada päälle marinadi. Purista ilma pois mahdollisimman hyvin ja sulje pussi tiiviisti. Nosta pussi kulhoon ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli. Käännä pussia maustumisen aikana.
    Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Kypsennä fileetä 200-asteisessa uunissa runsaat puoli tuntia. Voit kypsentää fileen myös grillissä välillä käännellen ja marinadikastikkeella voidellen. Kypsän possunfileen sisälämpötila on 70–75 astetta, halutun kypsyysasteen mukaan.
    Kääri kypsä filee hetkeksi alumiinifolioon. Leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesraidan kanssa.
    Valmista vihannesraita. Valuta jogurtti suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.
    Leikkaa kurkku kuutioiksi ja ripottele kuutioille suolaa. Anna kuutioiden seistä siivilässä ja valuta erottunut vesi pois.
    Kuutioi tomaatit ja viipaloi retiisit. Hienonna sipulit, mintunlehdet ja chilipalko, josta on poistettu siemenet.
    Mausta valutettu jogurtti sitruunanmehulla, pippurilla, suolalla, chilillä sekä valkosipulilla ja mintulla.
    Sekoita kurkku- ja tomaattikuutiot sekä retiisiviipaleet maustettuun jogurttiin. Anna maustua kylmässä. Koristele retiisiviipaleilla ja mintun lehdillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen porsaan sisäfilee n. 550 g
      Hinta n. 6,55/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,49/kpl
      9,97/kg
    • Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.
      Hinta 3,15/kpl
      19,69/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Valio Keittiön Bulgarian jogurtti 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Tomaatti Dunne Marzano 230g Suomi 1lk
      Hinta 3,89/kpl
      16,91/kg
    • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Chilipaprika punainen ulkomainen
      Hinta n. 0,38/kpl
      18,95/kg
    • Atria Possun Sisäfilee Naturell n. 500g
      Etuhinta n. 5,98/kpl
      11,95/kg
      norm. n. 6,98/kpl (13,95/kg)