• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possunfilee ja vihannesraita

Possunfilee ja vihannesraita
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 338 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta

Marinadi

Vihannesraita

    • 2tlk(à 200 g)Bulgarian jogurttia
    • 1/2kurkkua
    • (ripaussuolaa)
    • 2tomaattia
    • nippuretiisejä
    • 2kevätsipulia
    • tai
    • 1/4pientä purjoa
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 1dlminttua tai tilliä
    • 1/2punaista chiliä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset. Pane possunfilee tiiviiseen muovipussiin. Kaada päälle marinadi. Purista ilma pois mahdollisimman hyvin ja sulje pussi tiiviisti. Nosta pussi kulhoon ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli. Käännä pussia maustumisen aikana.
  2. Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Kypsennä fileetä 200-asteisessa uunissa runsaat puoli tuntia. Voit kypsentää fileen myös grillissä välillä käännellen ja marinadikastikkeella voidellen. Kypsän possunfileen sisälämpötila on 70-75 astetta, halutun kypsyysasteen mukaan.
  3. Kääri kypsä filee hetkeksi alumiinifolioon. Leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesraidan kanssa.
  4. Valmista vihannesraita. Valuta jogurtti suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.
  5. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja ripottele kuutioille suolaa. Anna kuutioiden seistä siivilässä ja valuta erottunut vesi pois.
  6. Kuutioi tomaatit ja viipaloi retiisit. Hienonna sipulit, mintunlehdet ja chilipalko, josta on poistettu siemenet.
  7. Mausta valutettu jogurtti sitruunanmehulla, pippurilla, suolalla, chilillä sekä valkosipulilla ja mintulla.
  8. Sekoita kurkku- ja tomaattikuutiot sekä retiisiviipaleet maustettuun jogurttiin. Anna maustua kylmässä. Koristele retiisiviipaleilla ja mintun lehdillä.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 338 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1