Possunfilee ja vihannesraita
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raikastava vihannesraita maistuu murean possunfileen kanssa.
Ainekset
4 annosta
1 (n. 550 g) | tai |
Marinadi | |
---|---|
1/2 dl | öljyä tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | lihafondia tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 tl | inkivääriä tai |
Vihannesraita | |
2 tlk (à 200 g) | Bulgarian jogurttia tai |
1/2 | kurkkua tai |
(ripaus | suolaa) tai |
2 | tomaattia tai |
nippu | retiisejä tai |
2 1/4 | kevätsipulia tai pientä purjoa tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | minttua tai tilliä tai |
1/2 | punaista chiliä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 145 kJ / 271 kcal |
Rasva | 14,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 11,1 g |
josta sokereita | 10,2 g |
Proteiini | 22,7 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita marinadin ainekset. Pane possunfilee tiiviiseen muovipussiin. Kaada päälle marinadi. Purista ilma pois mahdollisimman hyvin ja sulje pussi tiiviisti. Nosta pussi kulhoon ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli. Käännä pussia maustumisen aikana.
Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Kypsennä fileetä 200-asteisessa uunissa runsaat puoli tuntia. Voit kypsentää fileen myös grillissä välillä käännellen ja marinadikastikkeella voidellen. Kypsän possunfileen sisälämpötila on 70–75 astetta, halutun kypsyysasteen mukaan.
Kääri kypsä filee hetkeksi alumiinifolioon. Leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesraidan kanssa.
Valmista vihannesraita. Valuta jogurtti suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.
Leikkaa kurkku kuutioiksi ja ripottele kuutioille suolaa. Anna kuutioiden seistä siivilässä ja valuta erottunut vesi pois.
Kuutioi tomaatit ja viipaloi retiisit. Hienonna sipulit, mintunlehdet ja chilipalko, josta on poistettu siemenet.
Mausta valutettu jogurtti sitruunanmehulla, pippurilla, suolalla, chilillä sekä valkosipulilla ja mintulla.
Sekoita kurkku- ja tomaattikuutiot sekä retiisiviipaleet maustettuun jogurttiin. Anna maustua kylmässä. Koristele retiisiviipaleilla ja mintun lehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen porsaan sisäfilee n. 550 gHinta n. 6,55/kpl11,90/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Keittiön Bulgarian jogurtti 400gHinta 1,99/kpl4,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Tomaatti Dunne Marzano 230g Suomi 1lkHinta 3,89/kpl16,91/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Chilipaprika punainen ulkomainenHinta n. 0,38/kpl18,95/kg
- Atria Possun Sisäfilee Naturell n. 500gEtuhinta n. 5,98/kpl11,95/kgnorm. n. 6,98/kpl (13,95/kg)