• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttiset sieniraviolit

Itse tehdyt raviolit vievät kielen mennessään. Syksyisissä sieniravioleissa maistuvat yrtit, sienet ja pinjansiemenet.
Yrttiset sieniraviolit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 623 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta

Pastataikina

    • 2dl(150 g)vehnäjauhoja
    • 2dl(150 g)durum-vehnäjauhoja
    • 4munaa

Täyte

    • 150gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1lsieniä (kantarelli, suppilovahvero, siitakesieni)
    • 1dlpinjansiemeniä
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1/2dltimjamia hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria

Lisäksi

    • 75gsulatettua voita
    • tai
    • 1dloliiviöljyä
    • basilikaa ja timjamia hienonnettuna
    • parmesaaniraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot keoksi leivinpöydälle tai puiselle kookkaalle leikkuulaudalle. Kaiverra jauhojen keskelle kolo. Rikot munat kolon keskelle. Sekoittele munia jauhojen joukkoon vähitellen spiraalimaisin liikkein. Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia, kunnes saat siitä sileän ja kiiltävän. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Valmista tällä välin täyte.
  2. Paista sieniä kuumalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Hienonna hieman jäähtyneet sienet. Rouhi pinjansiemenet veitsellä. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Jaa taikina neljään palaan. Painele yksi pala mahdollisimman litteäksi ja suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Peitä muut palat leivinliinalla. Aja taikinapala pastakoneen läpi ensin suurimmalla välillä. Jauhota pastataikina tarvittaessa hieman ja aja jälleen koneen läpi, nyt muuttaen väliä yhdellä pienemmäksi. Jauhota taikinalevyä kevyesti. Jatka mankelointia niin monta kertaa, kunnes taikinalevy on noin puolentoista millin paksuinen (toinen käsipari on mankeloinnissa suureksi avuksi). Leikkaa levy puoliksi.
  4. Levitä taikinalevy pöydälle. Nosta noin teelusikallinen täytettä levyn toiseen päähän noin parin sentin päähän reunoista. Nosta täytettä viiden sentin välein levylle. Voitele taikina kananmunalla täytteiden ympäriltä. Asettele toinen taikina levy päälle.
  5. Painele päällä olevaa taikinalevyä täytteen pintaan, jotta saat turhat ilmakuplat välistä pois. Painele levyt kiinni toisiinsa. Leikkaa raviolit irti toisistaan veitsellä tai taikinapyörällä. Älä laita valmiita ravioleja päällekkäin, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Peitä liinalla. Tee lopuista taikinapaloista samoin ravioleja.
  6. Kiehauta vesi suuressa kattilassa. Mausta suolalla. Kypsennä ravioleja kiehuvassa vedessä noin neljä minuuttia. Kaada pastat lävikköön ja siitä tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua voita. Ripottele pinnalle vielä yrttejä ja parmesaanijuustoa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 623 kcal2 610 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa49 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille