Kirjolohi taikinakuoressa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
500 g | tai |
n. 1 kg (2 kpl) | nahatonta kirjolohifileetä tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
1 tl | suolaa tai |
Pinaattitäyte | |
---|---|
2 rkl | voita tai |
100 g | sipulia hienonnettuna tai |
1 ps (150 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Kermatäyte | |
1 tlk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 tl | roseepippureita tai |
2 rkl | tilliä hienonnettuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 824 kJ / 197 kcal |
Rasva | 13,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,9 g |
Hiilihydraatit | 8,4 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 10,2 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Valmista ensin pinaattitäyte. Kuullota sipuli pannulla rasvassa. Lisää pinaattipalat ja sekoita kunnes ne sulavat. Hauduta pinaattia sipulin kanssa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä seos. Valmista kermatäyte sekoittamalla ainekset keskenään.
Nypi fileistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Valele fileet sitruunamehulla ja ripottele suola tasaisesti fileiden pinnalle.
Kaaviloi voitaikinalevy jauhotetulla pöydällä fileiden pituiseksi ja kaksi kertaa fileen levyiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä jäähtynyt pinaatti levyn toiselle laidalle fileen muotoon ja nosta toinen filee päälle.
Levitä puolet kermatäytteestä fileelle. Nosta toinen filee päälle niin, että päällimmäisen fileen paksumpi selkäosa tulee alimmaisen fileen ohutta vatsapuolta vasten. Tällöin kalakerros tulee mahdollisimman tasaiseksi ja kypsyy tasaisemmin. Levitä loput kermatäytteestä päällimmäiselle fileelle.
Leikkaa taikinalevyn vapaan puolen keskiosaan taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla lyhyitä viiltoja limittäin. Käännä taikina fileiden päälle.
Kostuta kalan alla olevan taikinan reuna vedellä ja paina sauma kiinni. Leikkaa kalaan muoto taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ja koristele kala halutessasi ylijäämätaikinalla. Harjaa jauhot pois pinnasta ja voitele munalla.
Paista taikinoitu kirjolohi uunin alatasolla ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa. Varaa jokaiselle sitruunanlohko, josta voi puristaa mehun lisämausteeksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl5,50/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,45/kpl3,00/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Apetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,15/kpl7,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(14 arviota)
- 30 - 60 min3,7(21 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min5,0(12 arviota)
- 30 - 60 min4,2(51 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)