Kirjolohi taikinakuoressa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohi taikinakuoressa

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirjolohi taikinakuoressa valmistuu kätevästi esikaulitusta voitaikinasta ja lisäämällä kalaan pinaatti- tai kermatäytteen. Tarjoa sitruunalohkojen kera.

    Ainekset

    6 annosta
    500 g
     
    tai
    n. 1 kg (2 kpl)
     
    nahatonta kirjolohifileetä
    tai
    1/2
     
    sitruunan mehu
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Pinaattitäyte

    2 rkl
     
    voita
    tai
    100 g
     
    sipulia hienonnettuna
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Kermatäyte

    1 tlk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    1 tl
     
    roseepippureita
    tai
    2 rkl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    824 kJ / 197 kcal
    Rasva
    13,3 g
    josta tyydyttynyttä
    5,9 g
    Hiilihydraatit
    8,4 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    10,2 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin pinaattitäyte. Kuullota sipuli pannulla rasvassa. Lisää pinaattipalat ja sekoita kunnes ne sulavat. Hauduta pinaattia sipulin kanssa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä seos. Valmista kermatäyte sekoittamalla ainekset keskenään.

    Nypi fileistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Valele fileet sitruunamehulla ja ripottele suola tasaisesti fileiden pinnalle.

    Kaaviloi voitaikinalevy jauhotetulla pöydällä fileiden pituiseksi ja kaksi kertaa fileen levyiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä jäähtynyt pinaatti levyn toiselle laidalle fileen muotoon ja nosta toinen filee päälle.

    Levitä puolet kermatäytteestä fileelle. Nosta toinen filee päälle niin, että päällimmäisen fileen paksumpi selkäosa tulee alimmaisen fileen ohutta vatsapuolta vasten. Tällöin kalakerros tulee mahdollisimman tasaiseksi ja kypsyy tasaisemmin. Levitä loput kermatäytteestä päällimmäiselle fileelle.

    Leikkaa taikinalevyn vapaan puolen keskiosaan taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla lyhyitä viiltoja limittäin. Käännä taikina fileiden päälle.

    Kostuta kalan alla olevan taikinan reuna vedellä ja paina sauma kiinni. Leikkaa kalaan muoto taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ja koristele kala halutessasi ylijäämätaikinalla. Harjaa jauhot pois pinnasta ja voitele munalla.

    Paista taikinoitu kirjolohi uunin alatasolla ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa. Varaa jokaiselle sitruunanlohko, josta voi puristaa mehun lisämausteeksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
      Hinta 1,35/kpl
      112,50/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,50/2 kpl
      5,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl
    • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
      Hinta 0,45/kpl
      3,00/kg
    • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
      Hinta 29,99/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,51/kpl
      2,69/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,99/kpl
      Enintään 2 kpl/asiakas
      5,98/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,75/kpl
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
      Hinta 1,45/kpl
      96,67/kg
    • Santa Maria Rosépippuri 21g
      Hinta 2,29/kpl
      109,05/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Apetit kotimainen pinaatti 150g pakaste
      Hinta 1,15/kpl
      7,67/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (7 arviota)