Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kirjolohi taikinakuoressaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohi taikinakuoressa

Kirjolohi taikinakuoressa valmistuu kätevästi esikaulitusta voitaikinasta ja lisäämällä kalaan pinaatti- tai kermatäytteen. Tarjoa sitruunalohkojen kera.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Pinaattitäyte

    • 2rklvoita
    • 100gsipulia hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • hiukanmustapippuria

Kermatäyte

    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1tlroseepippureita
    • 2rkltilliä hienonnettuna
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin pinaattitäyte. Kuullota sipuli pannulla rasvassa. Lisää pinaattipalat ja sekoita kunnes ne sulavat. Hauduta pinaattia sipulin kanssa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä seos. Valmista kermatäyte sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Nypi fileistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Valele fileet sitruunamehulla ja ripottele suola tasaisesti fileiden pinnalle.
  3. Kaaviloi voitaikinalevy jauhotetulla pöydällä fileiden pituiseksi ja kaksi kertaa fileen levyiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä jäähtynyt pinaatti levyn toiselle laidalle fileen muotoon ja nosta toinen filee päälle.
  4. Levitä puolet kermatäytteestä fileelle. Nosta toinen filee päälle niin, että päällimmäisen fileen paksumpi selkäosa tulee alimmaisen fileen ohutta vatsapuolta vasten. Tällöin kalakerros tulee mahdollisimman tasaiseksi ja kypsyy tasaisemmin. Levitä loput kermatäytteestä päällimmäiselle fileelle.
  5. Leikkaa taikinalevyn vapaan puolen keskiosaan taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla lyhyitä viiltoja limittäin. Käännä taikina fileiden päälle.
  6. Kostuta kalan alla olevan taikinan reuna vedellä ja paina sauma kiinni. Leikkaa kalaan muoto taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ja koristele kala halutessasi ylijäämätaikinalla. Harjaa jauhot pois pinnasta ja voitele munalla.
  7. Paista taikinoitu kirjolohi uunin alatasolla ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa. Varaa jokaiselle sitruunanlohko, josta voi puristaa mehun lisämausteeksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    2,75/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,78/kpl4,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
    Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
    0,39/kpl2,60/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Apetit kotimainen pinaatti 150g pakaste
    Apetit kotimainen pinaatti 150g pakaste
    0,99/kpl6,60/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    1,09/kpl7,27/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    0,71/kpl3,55/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,39/kpl9,27/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka roseepippuri kokonainen 12g
    Pirkka roseepippuri kokonainen 12g
    1,09/kpl90,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    1,35/kpl90,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen rosepippuri 220g kokonainen
    Sallinen rosepippuri 220g kokonainen
    15,29/kpl69,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    1,89/kpl37,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Järvikylä tilli rkk FI
    Järvikylä tilli rkk FI
    1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille