Kirjolohi taikinakuoressa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kirjolohi taikinakuoressa valmistuu kätevästi esikaulitusta voitaikinasta ja lisäämällä kalaan pinaatti- tai kermatäytteen. Tarjoa sitruunalohkojen kera.
Ainekset
6 annosta
- 500 g Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
- n. 1 kg (2 kpl) nahatonta kirjolohifileetä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
Pinaattitäyte
- 2 rkl voita
- 100 g sipulia hienonnettuna
- 1 ps (150 g) Pirkka pinaattia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Kermatäyte
- 1 tlk (150 g) crème fraîchea (ranskankerma)
- 1 tl roseepippureita
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia823 kJ / 197 kcal
- Rasva13,3 g
- josta tyydyttynyttä6 g
- Hiilihydraatit8,4 g
- josta sokereita0,6 g
- Proteiini10,2 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista ensin pinaattitäyte. Kuullota sipuli pannulla rasvassa. Lisää pinaattipalat ja sekoita kunnes ne sulavat. Hauduta pinaattia sipulin kanssa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä seos. Valmista kermatäyte sekoittamalla ainekset keskenään.
- Nypi fileistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Valele fileet sitruunamehulla ja ripottele suola tasaisesti fileiden pinnalle.
- Kaaviloi voitaikinalevy jauhotetulla pöydällä fileiden pituiseksi ja kaksi kertaa fileen levyiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä jäähtynyt pinaatti levyn toiselle laidalle fileen muotoon ja nosta toinen filee päälle.
- Levitä puolet kermatäytteestä fileelle. Nosta toinen filee päälle niin, että päällimmäisen fileen paksumpi selkäosa tulee alimmaisen fileen ohutta vatsapuolta vasten. Tällöin kalakerros tulee mahdollisimman tasaiseksi ja kypsyy tasaisemmin. Levitä loput kermatäytteestä päällimmäiselle fileelle.
- Leikkaa taikinalevyn vapaan puolen keskiosaan taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla lyhyitä viiltoja limittäin. Käännä taikina fileiden päälle.
- Kostuta kalan alla olevan taikinan reuna vedellä ja paina sauma kiinni. Leikkaa kalaan muoto taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ja koristele kala halutessasi ylijäämätaikinalla. Harjaa jauhot pois pinnasta ja voitele munalla.
- Paista taikinoitu kirjolohi uunin alatasolla ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa. Varaa jokaiselle sitruunanlohko, josta voi puristaa mehun lisämausteeksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,40/kpl2,67/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Pysyvästi edullinenApetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(23 arviota)
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min3,8(74 arviota)
- yli 60 min3,8(71 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- 30 - 60 min3,9(37 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (7 arviota)