Ras el hanout -broileri ja bataattilohkotReseptin takana bloggaaja

Ras el hanout -broileri ja bataattilohkot

Uunissa paahdettu ras el hanout -broileri ja gluteenittomat bataattilohkot tarjotaan raikkaan avokado-jogurttidipin kanssa. Kaikki äitini reseptit -blogin resepti tuo ruokapöytään tuulahduksen marokkolaista keittiötä.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Maustevoi

    • 75gvoita
    • 2rklras el hanout -mausteseosta
    • 1/2sitruunan mehu
    • 2valkosipulinkynttä murskattuna
    • 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna

Avokado-jogurttidippi

    • 2(500 g)Pirkka syöntikypsää avokadoa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1rkltuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja korianteria)
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista maustevoi sekoittamalla voihin ras el hanout -mausteseos, sitruunanmehu, valkosipuli ja timjami.
  2. Kuivaa uunibroileri hyvin sisältä ja päältä talouspaperilla. Irrota nahkaa hiukan ja ujuta maustevoi nahan alle, erityisesti rintalihojen kohdalle. Leikkaa sitruunat lohkoiksi, kuori valkosipulinkynnet ja laitavalkosipuli sekä muutama sitruunanlohko broilerin sisälle. Hiero öljy broilerin pintaan ja sen päälle suolaa sekä ras el hanout -mausteseosta.
  3. Aseta broileri uunivuokaan rintapuoli ylöspäin. Laita loput sitruunanlohkot mukaan paahtumaan leikkuupuoli ylöspäin. Paista 180 asteessa kypsäksi noin 1 ½ tuntia. Kääri folioon vetäytymään.
  4. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja paista bataattilohkot rapeiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Valmista dippi survomalla avokadojen hedelmäliha jogurttiin. Mausta sitruunanmehulla, murskatulla valkosipulilla, yrteillä ja suolalla.
  6. Paloittele broileri ja tarjoa bataattilohkojen ja avokado-jogurttidipin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua