Porsaan sisäfilee ja paprikasalsaReseptin takana kumppani

Porsaan sisäfilee ja paprikasalsa

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Raikas paprikasalsa maistuu herkulliselta porsaanfileen kanssa. Täydellistä viikonloppuruokaa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta
1
 
maustettu tai marinoitu porsaan sisäfilee
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 ruukku
 
rosmariinia
tai

Paprikasalsa

2
 
eriväristä paprikaa
tai
1
 
punasipuli
tai
100 g
 
kirsikkatomaatteja
tai
1/2 ruukkua
 
basilikaa hienonnettuna
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/4
 
sitruunaa
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
432 kJ / 103 kcal
Rasva
5,9 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
10 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista ensin paprikasalsa. Halkaise, puhdista ja leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa pestyt kirsikkatomaatit lohkoiksi. Sekoita joukkoon basilika, mausteet, oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu. Anna maustua jääkaapissa mielellään 1–2 tuntia.

Ota porsaanfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistuksen aloittamista.

Pyyhi filee talouspaperilla. Kuumenna öljy ja puolet rosmariininoksista paistinpannussa. Ruskista fileen pinta rosmariinioksien päällä paistaen.

Siirrä filee uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 150 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 70 astetta.

Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen alumiinifoliolla ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Snack paprika mix 200g NL 1lk
    Hinta 1,95/kpl
    9,75/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,69/kpl
    18,45/kg
  • Kirsikkatomaatti 250g Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (1 arvio)

  • jh
    6 vuotta sitten
    Mitä tarkoittaa punasipulin ja paprikan esikäsittely?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei jh, esikäsittelyllä tarkoitetaan paprikan pesemistä ja siementen poistamista sekä punasipulin kuorimista.