Porsaan sisäfilee ja paprikasalsaReseptin teki kumppani

Porsaan sisäfilee ja paprikasalsa

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta
    • 1maustettu tai marinoitu porsaan sisäfilee
    • 1rklöljyä
    • 1ruukkurosmariinia

Paprikasalsa

    • 2eriväristä paprikaa
    • 1punasipuli
    • 100gkirsikkatomaatteja
    • 1/2ruukkuabasilikaa hienonnettuna
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/4sitruunaa
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin paprikasalsa. Halkaise, puhdista ja leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa pestyt kirsikkatomaatit lohkoiksi. Sekoita joukkoon basilika, mausteet, oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu. Anna maustua jääkaapissa mielellään 1-2 tuntia.
  2. Ota porsaanfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistuksen aloittamista.
  3. Pyyhi filee talouspaperilla. Kuumenna öljy ja puolet rosmariininoksista paistinpannussa. Ruskista fileen pinta rosmariinioksien päällä paistaen.
  4. Siirrä filee uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 150 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 70 astetta.
  5. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen alumiinifoliolla ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • jh20.7.2017

    Mitä tarkoittaa punasipulin ja paprikan esikäsittely?

  • K-Kuluttajapalvelu20.7.2017

    Hei jh, esikäsittelyllä tarkoitetaan paprikan pesemistä ja siementen poistamista sekä punasipulin kuorimista.