• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Viikunahillo

Viikunahillo on upea makupari vahvoille juustoille kuten manchegolle ja homejuustoille. Hillo sopii hyvin myös lahjaksi.
Viikunahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 75 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä viikunoita
    • 2rklsitruunanmehua
    • 3rklhillo-marmeladisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa viikunoista kovat kannat pois ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi. Pane hedelmäpalat kattilaan.
  2. Mittaa joukkoon karpalojuoma ja sitruunanmehu. Keitä seosta kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää sokeri ja jatka keittämistä vielä 5-7 minuuttia. Kaada hillo puhtaaseen tölkkiin ja säilytä kylmässä. Valmista hilloa tulee noin 300 grammaa. Hillo säilyy hyvin, joten voit valmistaa sen etukäteen.
  4. Tarjoa Pirkka machegon, valko- tai sinihomejuuston, piparkakkujen tai kaurakeksien ja glögin kanssa. Raikkautta tarjoiluun saat rypäleistä ja kypsistä päärynöistä.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 75 kcal314 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5