Persimonmarmeladi
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Monipuolinen, mehukas ja makea persimon on sellaisenaan herkullinen hedelmä. Persimonista valmistuu helposti marmeladia, joka maistuu juustojen, keksien sekä paahtoleivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kg (n. 8 kpl) | persimonia tai |
330 g | tai |
1/2 dl | sitruunamehua tai |
Valmistus
alle 30 min
Pese ja kuori persimonit. Kuutioi hedelmäliha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Laita kuutiot kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia sekoittaen.
Kuori vaahto ja kaada hillo puhtaisiin purkkeihin.
Säilytä jääkaapissa.
Ota juustotarjottimen juustot huoneenlämpöön ainakin tunti ennen tarjoilua. Voit lämmittää Brie valkohomejuustoa n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, lusikoi päälle runsaasti persimonmarmeladia ja tarjoa siemennäkkärin kanssa.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- alle 30 min3,9(62 arviota)
- alle 5 min3,8(43 arviota)
- yli 60 min4,0(208 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- alle 30 min3,8(38 arviota)
- yli 60 min3,9(122 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (38 arviota)
- Jepa2 vuotta sittenKuinka pitkään marmeladi säilyy hyvänä jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJepa, persimonmarmeladi säilyy puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin säilöttynä muutamia kuukausia ja avattuna joitakin viikkoja.
- christine6 vuotta sittenDen marmeladen va supergod!!