PersimonmarmeladiReseptin takana bloggaaja

Persimonmarmeladi

Espanjalaisen persimonin sesonki on juuri alkanut. Monipuolinen, mehukas ja makea persimon on sellaisenaan syötävää, se sopii hyvin myös leivontaan, smoothiehin sekä suolaisiin salaatteihin. Persimonista valmistuu helposti marmeladia, joka maistuu juustojen, keksien sekä paahtoleivän kanssa.

  • alle 30 min

Ainekset

    • 1kg(n. 8 kpl)persimonia
    • 330ghillo-marmeladisokeria
    • 1/2dlsitruunamehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese ja kuori persimonit. Kuutioi hedelmäliha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita kuutiot kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu.
  3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia sekoittaen.
  4. Kuori vaahto ja kaada hillo puhtaisiin purkkeihin.
  5. Säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Ota juustotarjottimen juustot huoneenlämpöön ainakin tunti ennen tarjoilua. Voit lämmittää Brie valkohomejuustoa n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, lusikoi päälle runsaasti persimonmarmeladia ja tarjoa siemennäkkärin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua