PersimonmarmeladiReseptin takana bloggaaja

Persimonmarmeladi

Espanjalaisen persimonin sesonki on juuri alkanut. Monipuolinen, mehukas ja makea persimon on sellaisenaan syötävää, se sopii hyvin myös leivontaan, smoothiehin sekä suolaisiin salaatteihin. Persimonista valmistuu helposti marmeladia, joka maistuu juustojen, keksien sekä paahtoleivän kanssa.

  • alle 30 min

Ainekset

    • 1kg(n. 8 kpl)persimonia
    • 330ghillo-marmeladisokeria
    • 1/2dlsitruunamehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese ja kuori persimonit. Kuutioi hedelmäliha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita kuutiot kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu.
  3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia sekoittaen.
  4. Kuori vaahto ja kaada hillo puhtaisiin purkkeihin.
  5. Säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Ota juustotarjottimen juustot huoneenlämpöön ainakin tunti ennen tarjoilua. Voit lämmittää Brie valkohomejuustoa n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, lusikoi päälle runsaasti persimonmarmeladia ja tarjoa siemennäkkärin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka persimon ulkomainen
    Pirkka persimon ulkomainen
    0,62/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Hillo-marmeladisokeri 330g
    Dansukker Hillo-marmeladisokeri 330g
    1,15/kpl3,48/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna Primofiori 500g
    Sitruuna Primofiori 500g
    1,00/kpl2,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua