Vohvelikakku
Vohveleista kokoat helposti näyttävän kakun. Vohvelikakku täytetään banoffee tyyliin kinuskilla, banaanilla ja kermalla. Kokeile täytteeksi myös marjoja. Noin 1,20€/annos*
- 6-8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 4dlmaitoa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- n. 1/2tlsuolaa
Kinuski
- 1tlk(2 dl)Arla Luomu kuohukermaa
- 2dlfariinisokeria
Lisäksi
- 2tlk(à 2 dl)Arla Luomu kuohukermaa
- 1-2rklsokeria
- 4(600 g)banaania
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu, noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla 6 vohvelia. Levitä vohvelit yksittäin leivinpaperin päälle, jotta ne pysyvät rapeina. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Jäähdytä vohvelit.
- Vaahdota kerma, mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuori ja viipaloi banaanit. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi.
- Täytä vohvelikakku levittämällä jokaiseen väliin kermaa, banaaniviipaleita, kinuskia ja suolapähkinöitä. Koristele päällimmäinen kerros lisäksi suklaarouheella.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi