VohvelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vohvelikakku

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Vohveleista kokoat helposti näyttävän kakun. Vohvelikakku täytetään banoffee tyyliin kinuskilla, banaanilla ja kermalla. Kokeile täytteeksi myös marjoja.

    Ainekset

    6–8 annosta
    2
     
    tai
    4 dl
     
    maitoa
    tai
    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    n. 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Kinuski

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai

    Lisäksi

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1–2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    4 (600 g)
     
    banaania
    tai
    1 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 025 kJ / 247 kcal
    Rasva
    15,1 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    22,6 g
    josta sokereita
    13,9 g
    Proteiini
    4,4 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

    Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu, noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla 6 vohvelia. Levitä vohvelit yksittäin leivinpaperin päälle, jotta ne pysyvät rapeina. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Jäähdytä vohvelit.

    Vaahdota kerma, mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuori ja viipaloi banaanit. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi.

    Täytä vohvelikakku levittämällä jokaiseen väliin kermaa, banaaniviipaleita, kinuskia ja suolapähkinöitä. Koristele päällimmäinen kerros lisäksi suklaarouheella.