Churrot vohveliraudalla
Churrot valmistuvat astetta helpommin vohveliraudalla, ilman uppopaistamista! Dippaa vohvelichurrot paksuun kaakaoon ja nautiskele. Noin 0,20 €/annos*
15 kpl30 - 60 min
Ainekset
15 kpl
Churrot
- 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 2rkltomusokeria
- 1/4tlsuolaa
- 2 1/2dlvettä
- 100gPirkka voita
- 3kananmunaa
Paistamiseen
Sokerointiin
- 1dlsokeria
- 2tlkanelia
Paksu kaakao
- 4dlkevytmaitoa
- 1 1/2rklmaissitärkkelystä
- 1rkltomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita jauhot, sokerit ja suola keskenään.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Nosta kattila liedeltä. Lisää kattilaan jauhoseos ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes taikina kiinteytyy. Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
- Kuumenna vohvelirauta ja lisää rautaan rasvaa. Ota taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja kypsennä vohveliraudalla. Churrot turpoavat paistettaessa. Lisää vohvelirautaan rasvaa jokaisen churron jälkeen. Kääntele juuri paistetut churrot kaneli-sokerissa lämpiminä.
- Sekoita maito, tärkkelys ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
- Tarjoa paksu kaakaojuoma churrojen kanssa.
Tiesitkö että...
Churrot voi pakastaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kyllä kun ohjetta seurasi, onnistui todella hyvin! Tuli aivan ihanan makuisia ja teen varmasti uudelleen. Lisukkeeksi sulatin Fazerin sinistä ja pilkoin tuoreita mansikoita. Taivaallista!
Vesi-voiseoksen täytyy kiehahtaa, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.
Tehtiin taikina ohjeen mukaan, paitsi korvattiin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja pienellä määrällä perunajauhoa - ja tuli tosi hyviä! Kuohkeita ja rapeita. Paras ja helpoin resepti ikinä. Kaveriksi vain sulatettiin tummaa suklaata.
Ei toimiva resepti; ei tarvitse uudestaan kokeilla. Ihan tavanomaisia vohveleita tuli. Mikä niitä edes turvottaisi, kun ei ole leivinjauhetta tms? Taikina oli myös melko ohut.
Ei kyllä onnistunut paksu kaakao tällä ohjeella. Lopputulos oli pahanmakuinen peruskaakao. Samoin taikina jäi vellimäiseksi. Hyvän makuisia vohveleita kuitenkin sai vaikkakin ilman tuota paksua kaakaota.
Hyviä oli Nutellan kanssa!
Tuli tosi hyviä churrovohveleita. Lisäsin mieltymyksen mukaan kardemummaa ja limemehua taikinaan. Taikina oli yllättävän paksua mutta toimi. Kokeilin eri yhdistelmillä sokerointia. Sokeri ja tomusokeri. Samat plus kaneli Tai kaakaojauhe. Ei enää uppopaistorasva munkkeja.
Hyvin onnistui kun lisäsin vähän leivinjauhetta
Ei toiminut tämä churro ohje. Kananmunien lisäyksen jälkeen taikina jäi vellimäiseksi ja valmiina tavan vohveleiden tapaisia.
Näistä ei tullut yhtään rapsakoita, missähän vika? Reseptissä sanotaan, että turpoavat paistaessa, mutta meidän churrot jäivät ohuiksi lätyiksi.
Munkkihirmu, harmillista kuulla, ettei churroista ole tullut toivotunlaisia. Lopputulokseen vaikuttaa paitsi taikinan koostumus, myös vohveliraudan kuumuus ja malli. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Tuli löysä taikina ja melkein perusvohveleita.