Churrot vohveliraudalla
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Churrot valmistuvat astetta helpommin vohveliraudalla, ilman uppopaistamista! Dippaa vohvelichurrot paksuun kaakaoon ja nautiskele.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
15 kpl
Churrot
- 2 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 2 rkl Pirkka tomusokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vettä
- 100 g Pirkka voita
- 3 kananmunaa
Paistamiseen
Sokerointiin
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Paksu kaakao
- 4 dl kevytmaitoa
- 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl Pirkka tomusokeria
- 100 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
Ravintosisältö
- Energia2 739 kJ / 798 kcal
- Rasva33,6 g
- josta tyydyttynyttä20,4 g
- Hiilihydraatit77,1 g
- josta sokereita47,3 g
- Proteiini15,2 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita jauhot, sokerit ja suola keskenään.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Nosta kattila liedeltä. Lisää kattilaan jauhoseos ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes taikina kiinteytyy. Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
- Kuumenna vohvelirauta ja lisää rautaan rasvaa. Ota taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja kypsennä vohveliraudalla. Churrot turpoavat paistettaessa. Lisää vohvelirautaan rasvaa jokaisen churron jälkeen. Kääntele juuri paistetut churrot kaneli-sokerissa lämpiminä.
- Sekoita maito, tärkkelys ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
- Tarjoa paksu kaakaojuoma churrojen kanssa.
Churrot voi pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl2,80/lIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (3,10/l)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min4,0(934 arviota)
- 30 - 60 min3,8(2 357 arviota)
- 30 - 60 min4,6(21 arviota)
- 30 - 60 min4,6(110 arviota)
- 30 - 60 min3,9(385 arviota)
- yli 60 min4,4(123 arviota)
- alle 30 min4,2(3 462 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 253 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (149 arviota)
- Loksutin1 kuukausi sittenOn niinku Vohveleita mut parempii
- Vohvelirauta2 kuukautta sittenTodella hyviä!
- En tiiä4 kuukautta sittenOli vähän huonoja mutta hyviä
- Tosi hyvää6 kuukautta sittenOli vähän erilainen vohvelirauta niin piti oottaa paljon mutta hyviä oli
- Vohveliraudalla ihmeitä1 vuosi sittenKaikkien makuun
- Annika1 vuosi sittenTaivaallista jäätelöpallon kera!
- Martsukka2 vuotta sittenOikein hyvät ja paksut vohvelit tuli, jatkoon! Lisäsin taikinaan hieman kardemummaa ja raastettua sitruunankuorta, kuten churroihinkin olen laittanut. Jos kaipaa uppopaistetun makua, niin kannattaa tehdä churronsa perinteiseen tapaan.
- Oltsu2 vuotta sittenChurrot churroina, mutta todettakoon että näistä VOHVELEISTA tuli tällä reseptillä parempia kuin tavanomaisella reseptillä.
- Namii5 vuotta sittenKyllä kun ohjetta seurasi, onnistui todella hyvin! Tuli aivan ihanan makuisia ja teen varmasti uudelleen. Lisukkeeksi sulatin Fazerin sinistä ja pilkoin tuoreita mansikoita. Taivaallista!
- Churros5 vuotta sittenVesi-voiseoksen täytyy kiehahtaa, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.
- Kranttuli5 vuotta sittenTehtiin taikina ohjeen mukaan, paitsi korvattiin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja pienellä määrällä perunajauhoa - ja tuli tosi hyviä! Kuohkeita ja rapeita. Paras ja helpoin resepti ikinä. Kaveriksi vain sulatettiin tummaa suklaata.
- Herkkusuu5 vuotta sittenEi toimiva resepti; ei tarvitse uudestaan kokeilla. Ihan tavanomaisia vohveleita tuli. Mikä niitä edes turvottaisi, kun ei ole leivinjauhetta tms? Taikina oli myös melko ohut.
- Marsipaani55 vuotta sittenEi kyllä onnistunut paksu kaakao tällä ohjeella. Lopputulos oli pahanmakuinen peruskaakao. Samoin taikina jäi vellimäiseksi. Hyvän makuisia vohveleita kuitenkin sai vaikkakin ilman tuota paksua kaakaota.
- Churro5 vuotta sittenHyviä oli Nutellan kanssa!
- Laiska leipoja5 vuotta sittenTuli tosi hyviä churrovohveleita. Lisäsin mieltymyksen mukaan kardemummaa ja limemehua taikinaan. Taikina oli yllättävän paksua mutta toimi. Kokeilin eri yhdistelmillä sokerointia. Sokeri ja tomusokeri. Samat plus kaneli Tai kaakaojauhe. Ei enää uppopaistorasva munkkeja.
- AulikkiL5 vuotta sittenHyvin onnistui kun lisäsin vähän leivinjauhetta
- Churro5 vuotta sittenEi toiminut tämä churro ohje. Kananmunien lisäyksen jälkeen taikina jäi vellimäiseksi ja valmiina tavan vohveleiden tapaisia.
- Munkkihirmu5 vuotta sittenNäistä ei tullut yhtään rapsakoita, missähän vika? Reseptissä sanotaan, että turpoavat paistaessa, mutta meidän churrot jäivät ohuiksi lätyiksi.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMunkkihirmu, harmillista kuulla, ettei churroista ole tullut toivotunlaisia. Lopputulokseen vaikuttaa paitsi taikinan koostumus, myös vohveliraudan kuumuus ja malli. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
- Cc5 vuotta sittenTuli löysä taikina ja melkein perusvohveleita.