Vohvelit ja mansikkasalaatti
Vohvelit ja mansikkasalaatti on ihana kesäinen herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Vohvelit ja mansikkasalaatti tarjotaan raikkaan tuorejuustokastikkeen kanssa.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(6 kpl/250 g)K-Menu vohveleita
Salaatti
- 1/2l(n.250 g)tuoreita mansikoita
- 1/2(n.1/2 kg)cantaloupe- tai hunajamelonia
- 2nektariinia
- 2kiiviä
- 3rkltuoretta minttua hienonnettuna
Kastike
- 1prk(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2dlkevytkermaa
- 1limetin raastettu kuori ja mehu
- 2–3rklPirkka vaahterasiirappia
- 1tlvanilliinisokeria
- ripausrinkivääriä
Valmistus
30 - 60 min- Puhdista ja halkaise mansikat. Leikkaa melonin puolikas lohkoiksi, poista kuori ja paloittele hedelmäliha. Halkaise nektariinit, poista kivi ja paloittele hedelmät. Kuori kiivit, leikkaa hedelmät ensin paksuiksi viipaleiksi ja sen jälkeen kahtia. Sekoita hedelmäpalojen joukkoon hienonnettu minttu.
- Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Ohenna tuorejuusto kevytkermalla. Mausta kastike vaahterasiirapilla, vanilliinisokerilla, limetin mehulla ja raastetulla kuorella sekä ripauksella inkivääriä.
- Vohvelit voit lämmittää nopeasti 200-asteisessa uunissa pari kolme minuuttia.
- Nosta vohvelit tarjoiluvadille ja lusikoi niiden päälle mansikka-melonisalaatti ja hedelmien päälle kastike. Koristele mintun lehdillä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min4,3(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(54 arvostelua)
- 30 - 60 min
Kommentoi
Ei