• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vohvelit ja mansikkasalaatti

Vohvelit ja mansikkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 154 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(6 kpl)Pirkka vohveleita

Salaatti

    • 1/2l(n.250 g)tuoreita mansikoita
    • 1/2(n.1/2 kg)cantaloupe- tai hunajamelonia
    • 2nektariinia
    • 2kiiviä
    • 3rkltuoretta minttua hienonnettuna

Kastike

    • 1prk(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2dlkevytkermaa
    • 1limetin raastettu kuori ja mehu
    • 2-3rklPirkka vaahterasiirappia
    • 1tlvanilliinisokeria
    • ripausrinkivääriä

Valmistus

30 - 60 min
  1. 1 Puhdista ja halkaise mansikat. Leikkaa melonin puolikas lohkoiksi, poista kuori ja paloittele hedelmäliha. Halkaise nektariinit, poista kivi ja paloittele hedelmät. Kuori kiivit, leikkaa hedelmät ensin paksuiksi viipaleiksi ja sen jälkeen kahtia. Sekoita hedelmäpalojen joukkoon hienonnettu minttu.
  2. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Ohenna tuorejuusto kevytkermalla. Mausta kastike vaahterasiirapilla, vanilliinisokerilla, limetin mehulla ja raastetulla kuorella sekä ripauksella inkivääriä.
  3. Vohvelit voit lämmittää nopeasti 200-asteisessa uunissa pari kolme minuuttia.
  4. Nosta vohvelit tarjoiluvadille ja lusikoi niiden päälle mansikka-melonisalaatti ja hedelmien päälle kastike. Koristele mintun lehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 154 kcal644 kJ
  • Proteiinia2,8 g
  • Hiilihydraatteja19,2 g
  • Rasvaa6,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu