Piimäpannari
Oletko kokeillut tehdä piimästä pannaria? Mausta tulee mukavan hapan. Piimäpannari vie nälän myös välipalana, sillä taikinaan tulee munia jopa viisi. Noin 7,35€/pellillinen.
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 5dlmaitoa
- 5kananmunaa
- 1/2dlrypsiöljyä
- 2rklsokeria
- 1tlkardemummaa
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- Muumimamman hillokellari Pikku Myyn mansikka-limehilloa
- Ingman Muumi-jäätelöä, Muumiperheen huviretki
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita piimä, maito ja munat kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
- Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa pannari hillon ja jäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Omppu, pannariin voi hyvin lisätä halutessaan omenaa ennen paistamista.
Voiko päälle laittaa omenaa?
Tästä tuli ihan todella hyvää! :) Paljon parempaa, ainakin minun mielestäni, kuin 'tavanomaisesta' pannukakusta, joka tehtäisiin vaikkapa litraan täysmaitoa. Tämä piimäpannari oli pumpulinpehmoinen, raikas ja kevyt; silti täyttävä. Kyytipoikana sekalaisia marjoja (mustikka, pensasmustikka, vadelma) ja hiukan hunajaa, ihan sellaisenaankin kyllä maistui eli ilman päällisiä. Muut syöjät nautiskelivat ohella lisäksi vaahdotettua Flora Vispiä, mutta itse en sitä kaivannut. Jämäpiimän käytön yhteydessä löytyikin uusi lempiresepti pannukakulle. :) Oman piimäpannarini tein näin: - nesteenä 6,5 dl A-piimää, 3,5 dl vettä. - yhteensä 0,5 dl öljyä, josta puolet rypsiä (Neito) ja puolet neitsyt-oliivia - 5 munaa - 5 dl jauhoa, josta 3 dl erikoisvehnäjauhoa ja 2 dl Birkkalan puolikarkeaa spelttiä - kardemummaa ei ollut, joten 1 tl ceylon-kanelia, 1 tl piparkakkumaustetta - 0,5 tl ruususuolaa - 2 rkl luomu-täysruokosokeria (Urtekram)