Piimäpannari
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Oletko kokeillut tehdä piimästä pannaria? Mausta tulee mukavan hapan. Piimäpannari vie nälän myös välipalana, sillä taikinaan tulee munia jopa viisi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
5 dl | tai |
5 dl | maitoa tai |
5 | kananmunaa tai |
5 dl | tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
mansikkahilloa tai | |
vaniljajäätelöä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita piimä, maito ja munat kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa pannari hillon ja jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(29 arvostelua)
- yli 60 min3,6(48 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(47 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(55 arvostelua)
- yli 60 min4,7(77 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(54 arvostelua)
- yli 60 min3,8(175 arvostelua)
- 30 - 60 min3,3(9 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (151 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOmppu, pannariin voi hyvin lisätä halutessaan omenaa ennen paistamista.
- Omppu2 vuotta sittenVoiko päälle laittaa omenaa?
- Enni2 vuotta sittenTästä tuli ihan todella hyvää! :) Paljon parempaa, ainakin minun mielestäni, kuin 'tavanomaisesta' pannukakusta, joka tehtäisiin vaikkapa litraan täysmaitoa. Tämä piimäpannari oli pumpulinpehmoinen, raikas ja kevyt; silti täyttävä. Kyytipoikana sekalaisia marjoja (mustikka, pensasmustikka, vadelma) ja hiukan hunajaa, ihan sellaisenaankin kyllä maistui eli ilman päällisiä. Muut syöjät nautiskelivat ohella lisäksi vaahdotettua Flora Vispiä, mutta itse en sitä kaivannut. Jämäpiimän käytön yhteydessä löytyikin uusi lempiresepti pannukakulle. :) Oman piimäpannarini tein näin: - nesteenä 6,5 dl A-piimää, 3,5 dl vettä. - yhteensä 0,5 dl öljyä, josta puolet rypsiä (Neito) ja puolet neitsyt-oliivia - 5 munaa - 5 dl jauhoa, josta 3 dl erikoisvehnäjauhoa ja 2 dl Birkkalan puolikarkeaa spelttiä - kardemummaa ei ollut, joten 1 tl ceylon-kanelia, 1 tl piparkakkumaustetta - 0,5 tl ruususuolaa - 2 rkl luomu-täysruokosokeria (Urtekram)