Pannukakku
Maailman paras pannukakku tuo lapsuusmuistot mieleen. Kokeile erilaisia suolaisia täytteitä tai nauti pannukakku perinteiseen tapaan hillon kanssa. n. 0,25€/annos.
1 pellillinenyli 60 min157 kcal / 100 g
Ainekset
1 pellillinen
- 4 1/2-5dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 50gvoita
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Halutessasi voi voidella leivinpaperin sulatetulla voilla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa pannukakku esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 157 kcal655 kJ
- Proteiinia 5,7 g
- Hiilihydraatteja19,2 g
- Rasvaa6,21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olen tehnyt tällä ohjeella jo muutamia kertoja ja olen onnistunut. Mukava ja hyvä ohoje
Toimii. Se maistuu tosi hyvältä.
Siis jotkut ehdottavat 4-5 kananmunaa? Tämähän on pannukakkuohje, ei munakas.
vegaani, en tiedä en tehnyt reseptiä itse anteeksi
ihana kuulla Iloinen. aattelin kuitenkin kysäistä että voiko normaalin maidon sijasta laittaa kauramaitoa? olen vegaani
vegaani, voit halutessasi käyttää nesteenä myös kaurajuomaa.
Tuli hienon näköiseksi! Jopa ystäväni palasi pannaries takia! :D
Pitäis olla vähintää 4kananmunaa taikinassa ja nyt iha huono "pannari"
Tosi hyvä resepti, toimii aina! Laitan hieman vähemmän sokeria. Paistuu hyvin keskeltäkin 60cm leveällä uunilla. Annan turvota aina väh. 1h, ja vaatii tosiaan kunnon vatkauksen kun käsin tekee.
Hyvä resepti, pannari onnistui ohjeen mukaan toimien täydellisesti ensiyrittämällä. Kannattaa tosiaan vatkata taikina hyvin, muistaa se turvottaminen, laittaa uuni ajoissa lämpenemään, jotta se on kuuma, kun paistoaika alkaa.
Kyllä tulee tosi hyvää. Onnistuu leivinuunissakin tehty useasti.
Sekoitin aineet tehosekoittimella ja kadoin pellille miltei heti, kun uuni oli lämmennyt 200 asteeseen, laitoin uuniin keskitasoon 45 minuutiksi. Ei jäänyt raa’aksi. Tosi hyvää 😋
Mun lempparipannari resepti 💛 Tulee välillä tehtyä ihan hetken mielijohteestakin kun ei oo monimutkainen eikä loppuviimeksi kestä kauan.
Ihan hyvä peruspannari. Kun tekee ohjeen mukaan ja laittaa sen pannukakun uuniin, kun uuni on kuuma, niin onnistuu. Mun uuni paistaa vähän epätasaisesti (takaosasta nopeammin, edestä hitaammin), mutta n. 40min riittää hyvin. Ei jää raa'aksi eikä pala karrelle päältä ja jätä sisältä raa'aksi(?). Tulee sen verran ohut ettei millään voi tarvita tuntia paistamiseen kypsyäkseen.
Tyhmä kysymys: mikä on uunipannu? Onko se eri asia kuin uunipelti? Pitäisikö pannari tehdä pellille vai uunivuokaan? Vai onko jollakulla jotain erikseen uunissa käytettäviä pannuja??
Kysyn vaan, kyllä uunipannulla tässä reseptissä tarkoitetaan tosiaan uunipeltiä. Sellaiseen on kyseinen resepti mitoitettu.
Monta kertaa tehtyy ja aina onnistunut🤩😍🤗Tärkeää on sekin että uuni on kuuma jo kun pannarin sinne heivaa🙈Eli ei ala kylmästä uunista ajastamaan nii kuin jotkut tekevät🙈🤭
Tuli tosi hyvää, useasti käytetty tätä reseptiä. Paistoaikaa kannattaa soveltaa uunista riippuen, kiertoilmauunissamme tuli valmiiksi n. 45 minuutissa. Suosittelemme <3
Hei Minulla onnistunut hyvin tuon ohjeen mukaan, tosi hyvää tuli. Hyvä ohje.
4 eri jauhoa 6 luomumunaa maito rasva ja pannarin päälle voita tietysti suola vanilis.ja rakkautta fagu tuusulasta jos nyt vähän sävelsin
Oikein hyvä resepti. En turvottanut ollenkaan, tulos kuitenkin hyvä. Pienempikin määrä voita riittää.
Ei tule kypsäksi näillä ohjeilla.
Tein ensimmäistä kertaa pannaria itse ja tein tällä ohjeella. Laitoin tosin vain puolet tuosta voin määrästä ja päälle laitoin mustikoita ennenkuin laitoin pannarin uuniin. Voi että tuli hyvä! Niin herkkua, että vois tempaista koko pellillisen! Uunituoreena parasta, myöhemminkin tosi hyvää! ☺️❤️
Mielestäni helppo ja hyvä resepti,vaihtakaa vehnäjauho,karkeavehnäjauhoksi.3-4 kananmunan.Kokeilkaa coocos maidolla,voi kokeilla mitä vain.Hyvää tuli ainakin meillä.Kiertoilmauunissa 200c.kaksipellilistä 45 min.
Aivan susi resepti, täsmälleen ohjeen mukaan ja ei kypsy, 1.5h 200 astetta ja sisältä valkokastiketta, tuplatkaa munien määrä ni mahis onnistua.
Tykäsin
Blenderiin kamat, pyöräyttää antaa asettua sen puolituntia ja uunissa tunti, ensin pidin 200 ja vähensin 175 asteeseen vartiks. Laitoin taikinan vuokaan jossa taikinasta tuli vähän vahvempi ku pellillä mutta hyvin paisti ja kypsäksi tuli palamatta. Ja vaikka en ole leiponut, tämänkin tehnyt vain kaksikertaa, molemmilla kerroilla tosi hyvää joten vaikea kuvitella miten tällä ohjeella ei voi onnistua😉👍🏻
Taikina on kevyt vatkata käsin vispilällä. Säästetään energiaa ja saadaan hyötyliikuntaa.
On hyvä
Näytti pahalta mutta maistui hyvältä 😀