Hyppää sisältöön
PannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pannukakku

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maailman paras pannukakku tuo lapsuusmuistot mieleen. Tarjoa pannukakku hillon ja kermavaahdon kanssa tai kokeile erilaisia suolaisia täytteitä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

1 pellillinen

Ravintosisältö

  • Energia
    561 kJ / 134 kcal
  • Rasva
    4,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,5 g
  • Hiilihydraatit
    17,4 g
  • josta sokereita
    5,7 g
  • Proteiini
    6,1 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola.
  2. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Halutessasi voit voidella leivinpaperin sulatetulla voilla.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa pannukakku esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Voit tehdä pannukakkun myös laktoosittomasta maitojuomasta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (2 781 arviota)

  • Tallu
    1 päivä sitten
    Eipähän tuo oikein uunissa kohonnut
  • Neea 10v
    1 kuukausi sitten
    Tosi hyvä nam😋
  • Ennu
    1 kuukausi sitten
    Oli kyllä hyvä ja perinteinen <3
  • Pannari
    1 kuukausi sitten
    Koittakaa maustaa kardemummalla taikina tulee sata kertaa parempi
  • Terhi
    1 kuukausi sitten
    Todella hyvää! Mutta paisto ajaksi laittaisin noin 30 min!
  • Pannukakku
    1 kuukausi sitten
    Hyvä ohje mutta paistoajaksi riitti n. puoli tuntia.
  • Patrik
    2 kuukautta sitten
    Todella hyvä resepti, perheeni tykkäsi. T:11v Patrik
  • Miko
    2 kuukautta sitten
    On hyvä ja nopea itellä pitää vain piettää 30 min 200° uunissa
  • Teija
    2 kuukautta sitten
    Aivan surkea ohje. Tein kaiken ohjeen mukaan sekä paiston ja silti jäi raa'aksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Neea, reseptiin tulee neljä kananmunaa, jotka vatkataan maidon joukkoon kohdassa yksi.
  • Antti Välimäki
    3 kuukautta sitten
    Maitorasvan sijaan voi käyttää öljyjä, sokeriin makua fariinisokerissa, taikinaan voi sekoittaa kaikenlaista suolaista ja makeaa.
  • Tuju
    3 kuukautta sitten
    Hyvä, helppo luotto-ohje ollut jo useamman vuoden. Ei mitään ylimääräisiä kikkailuja kuumilla pannuilla tai voilla. Joskus makeanhimossa laitan vähän vaniljasokeria matkaan ja omassa uunissa valmistuu 200° n. 40min. Mutta sehän on aina uunikohtaista.
  • Azteek
    3 kuukautta sitten
    Hyvä resepti
  • Jouni
    3 kuukautta sitten
    40 minuuttia ei riitä. 55-60 paistoaika
  • Tyyppi
    4 kuukautta sitten
    Nam!
  • Pohjanakka
    4 kuukautta sitten
    Näistä kaikista pannari reseptistä puuttuu oleellinen. Pitää laittaa reilu klöntti voita pannulle ja kuumentaa pannu valmiiksi uunissa ennen taikinan lisäämistä. Muita mausteita ei pidä laittaa kuin vähän suolaa. Voin suola korvaa osan suolasta. Kun pannu on niin kuuma, että voi miltei palaa, taikina kumotaan siihen. Sen pitää paistua jo osittain tässä vaiheessa. Sitten uuniin. Ei saa käyttää kiertoilmas, koska se kuivattaa. Pitää olla aika kuuma uuni. Pannari on kypsä kun pintaan on tullut kiva sävy.
  • Jossu
    4 kuukautta sitten
    Tuolla ilmoitetulla paistoajalla pinta paloi liian tummaksi.
  • Lissu
    5 kuukautta sitten
    Ai niin, ja lisäyksenä paistan 225 asteessa puoli tuntia, tulee nopeammin ja hyvä ruskea pinta. :)
  • Lissu
    5 kuukautta sitten
    Tämä on hyvä ohje pannarille, olen kokeillut monta ohjetta ja nykyään teen aina tällä. Korvaan osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla, jätän sokerin pois ja laitan vähemmän suolaa, niin tulee koko perheelle sopiva iltapala. Ihanaa mansikoiden, omenasoseen, banaanin ja sokerittoman kermavaahdon kanssa! Nyt on taas taikina turpoamassa, ja tällä kertaa kokeilin laittaa 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Saas nähdä! VINKKI: Lisää munat taikinaan vasta viimeisenä niin vältät jauhopaakut. Muna on paakkujen aiheuttaja, nimittäin kun jauhot laittaa maitoon ennen munia, voi kaikki jauhot mitata ensin maidon päälle ja sitten vispata, eikä tule yhtään paakkuja. Äidiltä opittu <3
  • Nm
    5 kuukautta sitten
    Kuumalle pellille sitten se taikina ja annetaan olla eikä availla luukkua 45 minuuttiin.
  • Nm
    5 kuukautta sitten
    Arvon k-keittiön väki, äitini ja mummuni jo neuvoivat laittamaan pellin uuniin ja Uunin 225c, voita reilusti pari rkl jolloin sulaessaan se ruskistuu ja taikina maistuu hyvältä valmiina. Ei tule kuplia muuten jossei ole kunnon kuuma uuni. Ennen vanhaan kun käytettiin nääs leivinuunia m
  • Maaterchef voittaja
    5 kuukautta sitten
    Kuulostaa hyvältä. Lähdetään testaamaan
  • > leipurit 1,2 ja 3
    5 kuukautta sitten
    Kuulostaa hyvältä! Aletaan kokeilemaan, toivottavasti niistä tulee hyviä🥰
  • Kaksis
    5 kuukautta sitten
    Kuulostaapa hyvältä reseptiltä! Aletaan kokeilemaan:) Toivottavasti tulee hyviä🥰
  • Sari
    5 kuukautta sitten
    Todella hyvää!
  • Saitsu
    6 kuukautta sitten
    Laitoin 5,5dl vehnäjauhoja ja uunissa pidin 35min 225 asteessa. Tuli oikein hyvää! Ohjeen jauhomäärällä taikina olisi jäänyt ohueksi.
  • Pancake lover
    6 kuukautta sitten
    Reseptissä korvaan voin terveellisemmällä rypsiöljyllä. Korvaan myös vähintään 1 dl vehnäjauhoja täysjyvävehnäjauhoilla. Lisään myös ripaus leivinjauhetta, vaniljasokeria ja kardemummaa. Leikkaan valmiin pannukakun saksilla. Nam!
  • Ei jatkoon
    6 kuukautta sitten
    2,5h uunissapidon jälkeen ei kypsynyt. Pinta ja pohja oli saanut väriä, mutta keskeltä täysin raaka. Tietääpähän jatkossa olla käyttämättä tätä reseptiä.
  • Un
    7 kuukautta sitten
    Pannukakku paistetaan mummoni ohjeella 225 ja noin 30min. Lisäksi munia ei saa vatkata vaan ne vain sekoitetaan vispilällä joukkoon että rikkoontuvat. Muuten tulee lätty eikä kuplia. Uuni pitää olla kuuma, samoin pellin kun siihen kaataa taikinan. Nämä on vanha kansa opettanut minulle.
  • Peltsulta nääs.💛👌
    7 kuukautta sitten
    Kyllä on hyvä pannari koko perhe tykkää ja helppo tehdä hyviä pannari hetkiä 🙏👀👍🥰