Pannukakku
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Maailman paras pannukakku tuo lapsuusmuistot mieleen. Tarjoa pannukakku hillon ja kermavaahdon kanssa tai kokeile erilaisia suolaisia täytteitä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pellillinen
- 1 l Pirkka kevytmaitoa
- 4 1/2–5 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 4 Pirkka Luomu kananmunaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Ravintosisältö
- Energia561 kJ / 134 kcal
- Rasva4,5 g
- josta tyydyttynyttä2,5 g
- Hiilihydraatit17,4 g
- josta sokereita5,7 g
- Proteiini6,1 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola.
- Sulata rasva ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Halutessasi voit voidella leivinpaperin sulatetulla voilla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa pannukakku esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Voit tehdä pannukakkun myös laktoosittomasta maitojuomasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 574 arviota)
- yli 60 min4,0(925 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 662 arviota)
- 30 - 60 min3,8(2 336 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min3,5(101 arviota)
- yli 60 min4,7(78 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (2 781 arviota)
- Tallu1 päivä sittenEipähän tuo oikein uunissa kohonnut
- Neea 10v1 kuukausi sittenTosi hyvä nam😋
- Ennu1 kuukausi sittenOli kyllä hyvä ja perinteinen <3
- Pannari1 kuukausi sittenKoittakaa maustaa kardemummalla taikina tulee sata kertaa parempi
- Terhi1 kuukausi sittenTodella hyvää! Mutta paisto ajaksi laittaisin noin 30 min!
- Pannukakku1 kuukausi sittenHyvä ohje mutta paistoajaksi riitti n. puoli tuntia.
- Patrik2 kuukautta sittenTodella hyvä resepti, perheeni tykkäsi. T:11v Patrik
- Miko2 kuukautta sittenOn hyvä ja nopea itellä pitää vain piettää 30 min 200° uunissa
- Teija2 kuukautta sittenAivan surkea ohje. Tein kaiken ohjeen mukaan sekä paiston ja silti jäi raa'aksi.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenNeea, reseptiin tulee neljä kananmunaa, jotka vatkataan maidon joukkoon kohdassa yksi.
- Antti Välimäki3 kuukautta sittenMaitorasvan sijaan voi käyttää öljyjä, sokeriin makua fariinisokerissa, taikinaan voi sekoittaa kaikenlaista suolaista ja makeaa.
- Tuju3 kuukautta sittenHyvä, helppo luotto-ohje ollut jo useamman vuoden. Ei mitään ylimääräisiä kikkailuja kuumilla pannuilla tai voilla. Joskus makeanhimossa laitan vähän vaniljasokeria matkaan ja omassa uunissa valmistuu 200° n. 40min. Mutta sehän on aina uunikohtaista.
- Azteek3 kuukautta sittenHyvä resepti
- Jouni3 kuukautta sitten40 minuuttia ei riitä. 55-60 paistoaika
- Tyyppi4 kuukautta sittenNam!
- Pohjanakka4 kuukautta sittenNäistä kaikista pannari reseptistä puuttuu oleellinen. Pitää laittaa reilu klöntti voita pannulle ja kuumentaa pannu valmiiksi uunissa ennen taikinan lisäämistä. Muita mausteita ei pidä laittaa kuin vähän suolaa. Voin suola korvaa osan suolasta. Kun pannu on niin kuuma, että voi miltei palaa, taikina kumotaan siihen. Sen pitää paistua jo osittain tässä vaiheessa. Sitten uuniin. Ei saa käyttää kiertoilmas, koska se kuivattaa. Pitää olla aika kuuma uuni. Pannari on kypsä kun pintaan on tullut kiva sävy.
- Jossu4 kuukautta sittenTuolla ilmoitetulla paistoajalla pinta paloi liian tummaksi.
- Lissu5 kuukautta sittenAi niin, ja lisäyksenä paistan 225 asteessa puoli tuntia, tulee nopeammin ja hyvä ruskea pinta. :)
- Lissu5 kuukautta sittenTämä on hyvä ohje pannarille, olen kokeillut monta ohjetta ja nykyään teen aina tällä. Korvaan osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla, jätän sokerin pois ja laitan vähemmän suolaa, niin tulee koko perheelle sopiva iltapala. Ihanaa mansikoiden, omenasoseen, banaanin ja sokerittoman kermavaahdon kanssa! Nyt on taas taikina turpoamassa, ja tällä kertaa kokeilin laittaa 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Saas nähdä! VINKKI: Lisää munat taikinaan vasta viimeisenä niin vältät jauhopaakut. Muna on paakkujen aiheuttaja, nimittäin kun jauhot laittaa maitoon ennen munia, voi kaikki jauhot mitata ensin maidon päälle ja sitten vispata, eikä tule yhtään paakkuja. Äidiltä opittu <3
- Nm5 kuukautta sittenKuumalle pellille sitten se taikina ja annetaan olla eikä availla luukkua 45 minuuttiin.
- Nm5 kuukautta sittenArvon k-keittiön väki, äitini ja mummuni jo neuvoivat laittamaan pellin uuniin ja Uunin 225c, voita reilusti pari rkl jolloin sulaessaan se ruskistuu ja taikina maistuu hyvältä valmiina. Ei tule kuplia muuten jossei ole kunnon kuuma uuni. Ennen vanhaan kun käytettiin nääs leivinuunia m
- Maaterchef voittaja5 kuukautta sittenKuulostaa hyvältä. Lähdetään testaamaan
- > leipurit 1,2 ja 35 kuukautta sittenKuulostaa hyvältä! Aletaan kokeilemaan, toivottavasti niistä tulee hyviä🥰
- Kaksis5 kuukautta sittenKuulostaapa hyvältä reseptiltä! Aletaan kokeilemaan:) Toivottavasti tulee hyviä🥰
- Sari5 kuukautta sittenTodella hyvää!
- Saitsu6 kuukautta sittenLaitoin 5,5dl vehnäjauhoja ja uunissa pidin 35min 225 asteessa. Tuli oikein hyvää! Ohjeen jauhomäärällä taikina olisi jäänyt ohueksi.
- Pancake lover6 kuukautta sittenReseptissä korvaan voin terveellisemmällä rypsiöljyllä. Korvaan myös vähintään 1 dl vehnäjauhoja täysjyvävehnäjauhoilla. Lisään myös ripaus leivinjauhetta, vaniljasokeria ja kardemummaa. Leikkaan valmiin pannukakun saksilla. Nam!
- Ei jatkoon6 kuukautta sitten2,5h uunissapidon jälkeen ei kypsynyt. Pinta ja pohja oli saanut väriä, mutta keskeltä täysin raaka. Tietääpähän jatkossa olla käyttämättä tätä reseptiä.
- Un7 kuukautta sittenPannukakku paistetaan mummoni ohjeella 225 ja noin 30min. Lisäksi munia ei saa vatkata vaan ne vain sekoitetaan vispilällä joukkoon että rikkoontuvat. Muuten tulee lätty eikä kuplia. Uuni pitää olla kuuma, samoin pellin kun siihen kaataa taikinan. Nämä on vanha kansa opettanut minulle.
- Peltsulta nääs.💛👌7 kuukautta sittenKyllä on hyvä pannari koko perhe tykkää ja helppo tehdä hyviä pannari hetkiä 🙏👀👍🥰