Voileipäkakku saaristolaisleivästä
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Saaristolaisleivästä kootussa helpossa voileipäkakussa maistuvat katkarapu ja raikas kurkku. Mehevä täyte saa näkyä kakun reunoilta.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
2 ps (à 180 g) | tai |
1 (350 g) | kurkku tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 ruukku | ruohosipulia tai |
1 | sitruuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 pkt (300 g) | tai |
versoja (esim. Mimis) tai | |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 481 kJ / 114 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3,5 g |
Hiilihydraatit | 10,2 g |
josta sokereita | 4,4 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata katkaravut ja laita ne siivilään valumaan 15 minuutiksi. Levitä katkaravut talouspaperin päälle lautaselle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Raasta puolikas kurkku ja laita raaste siivilään. Lisää ripaus suolaa ja valuta ylimääräinen neste pois. Puristele raaste kuivemmaksi ja siirrä sivuun.
Ota tuorejuustosta puolikkaan rasian verran toiseen kulhoon. Lisää samaan kulhoon 1/2 dl ranskankermaa. Laita sivuun odottamaan kuorruttamista.
Sekoita loput tuorejuustosta (1 1/2 rasiaa) ja ranskankermasta keskenään. Hienonna puolet katkaravuista ja lisää ne seokseen. Lisää myös kurkkuraaste. Hienonna täytteeseen puolet ruohosipulista ja raasta puolet sitruunan keltaisesta kuoresta. Mausta täyte suolalla.
Leikkaa leipä 15 viipaleeseen. Laita tarjoiluvadille viisi leipäviipaletta tiiviisti peräkkäin.
Levitä päälle puolet täytteestä ja lisää toinen leipäkerros. Lisää loput täytteestä ja leipäviipaleista. Peitä kakku kelmulla ja laita vetäytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Hienonna loput ruohosipulista. Lisää tuorejuustoseokseen.
Levitä kuorrute kakun pinnalle. Ota lopusta kurkusta juustohöylällä siivuja ja rullaa ne. Koristele kakku katkaravuilla, kurkkurullilla, versoilla ja syötävillä kukilla.
Täyttäminen helpottuu ja leipäpalat pysyvät hyvin paikoillaan, kun levität tarjoiluastialle hieman tuorejuustoa leipäviipaleiden leveydeltä. Voit halutessasi kostuttaa leipäviipaleet tilkalla maitoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka isot katkaravut 100-200 kpl / 180g kuorittu MSC pakasteHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,22/kpl3,49/kg
- Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300gHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,49/kpl
- Kurkku SuomiHinta n. 1,71/kpl4,89/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Plussa-etu −20 %Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (8,33/kg)
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(97 arviota)
- alle 30 min3,4(83 arviota)
- yli 60 min3,6(61 arviota)
- yli 60 min4,4(190 arviota)
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min4,4(9 arviota)
- yli 60 min3,9(10 arviota)
- yli 60 min4,4(84 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (20 arviota)
- Pitkästä aikaa6 kuukautta sittenPerus jees, mielestäni kaipaa lisää sitruunaa täytteeseen ja tosiaan vetinen, vaikka itkettää, kuivaa ja puristelee. Täyte pysyi sisällä, mutta yön aikana mallasnestettä oli kertynyt lautaselle. Kuorrute voisi olla jämäkämpää tekoa.
- Leipuri7 kuukautta sittenTäytteestä tuli todella vetinen, ja nestettä valui koko ajan kakun välistä lautaselle, vaikka noudatinkin ohjeita kurkun itkettämisestä ja katkarapujen kuivattamisesta. Tekisin täytteen kokonaan ilman kurkkua.