Voileipäkakku saaristolaisleivästäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Voileipäkakku saaristolaisleivästä

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kananmunaton
Saaristolaisleivästä kootussa helpossa voileipäkakussa maistuvat katkarapu ja raikas kurkku. Mehevä täyte saa näkyä kakun reunoilta.
  • Laktoositon
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
2 ps (à 180 g)
 
tai
1 (350 g)
 
kurkku
tai
2 rs (à 180 g)
 
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1 ruukku
 
ruohosipulia
tai
1
 
sitruuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 pkt (300 g)
 
tai
 
versoja (esim. Mimis)
tai
 
syötäviä kukkia
tai

Ravintosisältö

Energia
481 kJ / 114 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
3,5 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
4,4 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata katkaravut ja laita ne siivilään valumaan 15 minuutiksi. Levitä katkaravut talouspaperin päälle lautaselle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Raasta puolikas kurkku ja laita raaste siivilään. Lisää ripaus suolaa ja valuta ylimääräinen neste pois. Puristele raaste kuivemmaksi ja siirrä sivuun.
Ota tuorejuustosta puolikkaan rasian verran toiseen kulhoon. Lisää samaan kulhoon 1/2 dl ranskankermaa. Laita sivuun odottamaan kuorruttamista.
Sekoita loput tuorejuustosta (1 1/2 rasiaa) ja ranskankermasta keskenään. Hienonna puolet katkaravuista ja lisää ne seokseen. Lisää myös kurkkuraaste. Hienonna täytteeseen puolet ruohosipulista ja raasta puolet sitruunan keltaisesta kuoresta. Mausta täyte suolalla.
Leikkaa leipä 15 viipaleeseen. Laita tarjoiluvadille viisi leipäviipaletta tiiviisti peräkkäin.
Levitä päälle puolet täytteestä ja lisää toinen leipäkerros. Lisää loput täytteestä ja leipäviipaleista. Peitä kakku kelmulla ja laita vetäytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Hienonna loput ruohosipulista. Lisää tuorejuustoseokseen.
Levitä kuorrute kakun pinnalle. Ota lopusta kurkusta juustohöylällä siivuja ja rullaa ne. Koristele kakku katkaravuilla, kurkkurullilla, versoilla ja syötävillä kukilla.

Täyttäminen helpottuu ja leipäpalat pysyvät hyvin paikoillaan, kun levität tarjoiluastialle hieman tuorejuustoa leipäviipaleiden leveydeltä. Voit halutessasi kostuttaa leipäviipaleet tilkalla maitoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka isot katkaravut 100-200 kpl / 180g kuorittu MSC pakaste
    Hinta 3,99/kpl
    22,17/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,22/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    4,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300g
    Hinta 2,99/kpl
    9,97/kg
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,71/kpl
    4,89/kg
  • Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lk
    Hinta 1,39/kpl
    4,63/kg
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Juustoportti creme fraiche 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/2 kpl
    6,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl (8,33/kg)
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,79/kpl
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (20 arviota)

  • Pitkästä aikaa
    6 kuukautta sitten
    Perus jees, mielestäni kaipaa lisää sitruunaa täytteeseen ja tosiaan vetinen, vaikka itkettää, kuivaa ja puristelee. Täyte pysyi sisällä, mutta yön aikana mallasnestettä oli kertynyt lautaselle. Kuorrute voisi olla jämäkämpää tekoa.
  • Leipuri
    7 kuukautta sitten
    Täytteestä tuli todella vetinen, ja nestettä valui koko ajan kakun välistä lautaselle, vaikka noudatinkin ohjeita kurkun itkettämisestä ja katkarapujen kuivattamisesta. Tekisin täytteen kokonaan ilman kurkkua.