Helppo voileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo voileipäkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo voileipäkakku kootaan sauvasekoittimella surautetuista herne- ja juustotäytteistä. Tämän osaat vaikka et olisi ennen tehnyt voileipäkakkua!
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta

Juustotäyte

1 pkt (200 g)
 
tai
4 rkl
 
tai

Hernetäyte

2 ps (à 200 g)
 
tai
4 rkl
 
tai
1 1/2 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
1/4 tl
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

16 (500 g)
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Kuorrute

1 pkt (200 g)
 
tai
4 rkl
 
tai

Koristelu

 
ruohosipulia
tai
 
herneenversoja
tai
 
herneitä
tai
 
retiisejä
tai
 
tai
 
syötäviä kukkia
tai

Valmistus

yli 60 min
Murusta salaattijuusto sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 2 rkl turkkilaista jogurttia. Soseuta sauvasekoittimella nopeasti paksuksi tahnaksi. Älä soseuta kauaa, tai rakenne voi löystyä liikaa. Sekoita loppu jogurtti lusikalla joukkoon.
Kuumenna herneet kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla. Soseuta valutetut herneet sauvasekoittimella ja lisää loput aineet. Soseuta tasaiseksi.
Leikkaa leivistä reunat pois.
Vuoraa iso leipävuoka (30 cm x 10 cm) tuorekelmulla. Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta leipäviipaleet sitruunalla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet hernetäytteestä.
Puolita yksi leipäviipale ja aloita seuraava kerros siten, että leipien leikkauskohdat eivät osu päällekkäin. Näin kakku pysyy paremmin koossa. Lado seuraavan kerroksen leivät hernetäytteen päälle. Kostuta leivät. Levitä päälle juustotäyte. Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle loppu hernetäyte.
Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri vuoka tuorekelmuun, laita päälle lautanen painoksi ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Murusta salaattijuusto sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 2 rkl turkkilaista jogurttia. Soseuta sauvasekoittimella nopeasti paksuksi tahnaksi. Älä soseuta kauaa, tai rakenne voi löystyä liikaa. Sekoita loppu jogurtti lusikalla joukkoon. Kuorruta kakku tahnalla.
Koristele helppo voileipäkakku esimerkiksi ruohosipulilla, herneenversoilla, herneillä, retiiseillä, salaattijuustolla ja syötävillä kukilla. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.
Jos haluat kalakakun, kokeile lisätä keskikerrokseen 1 pkt (200 g) kylmäsavulohta hienonnettuna. Jos sinulla ei ole sopivan kokoista vuokaa, voit koota kakun suoraan tarjottimelle, laita silloin pohjalle voi- tai leivinpaperi, jonka voit kääriä kakun ympärille.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Arla apetina juustopala 200g laktoositon
    Arla apetina juustopala 200g laktoositon
    2,79/kpl
    13,95/kg
  • Arla lempi turkkilainen jogurtti 10% 300g laktoositon
    Arla lempi turkkilainen jogurtti 10% 300g laktoositon
    1,65/kpl
    5,50/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    0,89/kpl
    4,45/kg
  • Felix 45g piparjuuritahna
    Felix 45g piparjuuritahna
    1,95/kpl
    43,33/kg
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,85/kpl
    7,85/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Vaasan Isopaahto graham 500 g
    Vaasan Isopaahto graham 500 g
    2,35/kpl
    4,70/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti