Katkarapuleivokset
Herkulliset katkarapuleivokset toimivat voileipäkakun tapaan juhlapöydässä. Kokeile ja ihastu!
- 20 kpl
- yli 60 min
Ainekset
20 kpl
Pohja
- 12viipalettaPirkka perunalimppua
- 150gvoita
Täyte
- 14liivatelehteä
- 1ps(350 g)Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
- 1ps(180 g)Pirkka isoja katkarapuja (pakaste)
- 4prk(à 200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 2prk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankermaa)
- 1(150 g)punasipuli hienonnettuna
- 1nippu (3 dl)tilliä hienonnettuna
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 1 1/2tlsuolaa
- 3rklsitruunanmehua
Fenkolisalaatti
- 1(n. 240 g)fenkoli
- 2rklöljyä
- 2dlvalkoviiniä
- 2rklomenaviinietikkaa
- 2rklsokeria
- ripaussuolaa
Päälle
- isoja katkarapuja
- tillinoksia
- limettiä
Valmistus
yli 60 min- Ota katkaravut sulamaan jääkappiin jo edellisenä iltana.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Pohja: Leikkaa leipäviipaleista ohuesti reunat pois ja jauha leivät monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja lisää koneen käydessa leipämurujen joukkoon. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka (24 x 32 cm) leivinpaperilla ja taita kulmat suoriksi. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta kylmään kovettumaan.
- Täyte: Hienonna punasipuli hyvin hienoksi. Varaa tillinoksia koristeeksi ja hienonna loput. Hienonna ruohosipuli. Siivilöi katkaravuista liemi, varaa 40 kpl koristeeksi ja hienonna loput veitsellä leikkuulaudan päällä. Sekoita kermaviili ja ranskankerma ja lisää seokseen täytteen hienonnetut ainekset. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Puserra liivatelehdistä liotusvesi pois ja pane ne pienen kasarin pohjalle. Lisää sitruunanmehu ja kuumenna kasaria koko ajan ravistellen, kunnes lehdet ovat täysin liuenneet. Lisää sula liivate melkein jäähtyneenä, mutta juoksevana täytteeseen ja sekoita hyvin. Nostele täyte kauhalla vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään seuraavaan päivään.
- Fenkolisalaatti: Halkaise fenkoli ja leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä ruskistamatta kattilan pohjalla noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini, omenaviinietikka ja sokeri ja keitä kunnes fenkolit ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Nosta ja vedä hyytynyt leivoslevy vuoasta paperin avulla. Leikkaa 6 x 6 cm:n leivoksiksi. Koristele leivokset tillillä, limettiviipaleilla ja katkaravuilla. Tarjoa fenkolisalaatin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi