Vuohenjuustofondue
Juustofondue on ihanteellinen tarjottava illanistujaisiin ja se maistuu etenkin syksyllä ja talevella. Kokeile fondueehen vuohenjuustoa!
- 5 annosta
- alle 30 min
- 238 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1valkosipulinkynsi
- 4dlkuivaa valkoviiniä
- 250ggruyèrea
- 200gmustaleima emmentalia
- 1rs(150 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
- 2tlperunajauhoja
- 2rklkirsikkaviinaa tai muuta kirkasta viinaa
- 1/2tlmustapippuria
- (1/2 tljauhettua muskottipähkinää)
Valmistus
alle 30 min- Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan tai paksupohjaisen kattilan reunat ja pohja.
- Mittaa viini ja raastetut juustot sekä vuohenjuusto kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pohjaa myöten, kunnes juustot ovat sulaneet.
- Sekoita perunajauhot viinaan ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana. Mausta fondue pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.
- Nosta fonduepata pienen liekin päälle pöytään. Kasta fondueen leipäpaloja, kasviksia tai hedelmiä.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 238 kcal998 kJ
- Proteiinia 13,7 g
- Hiilihydraatteja3,49 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi