• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vuohenjuustofondue

Vuohenjuustofondue
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 238 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1valkosipulinkynsi
    • 4dlkuivaa valkoviiniä
    • 250ggruyèrea
    • 200gmustaleima-emmentalia
    • 1rs(150 g)vuohenjuustoa (Chavroux)
    • 2tlperunajauhoja
    • 2rklkirsikkaviinaa tai muuta kirkasta viinaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • (1/2 tljauhettua muskottipähkinää)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan tai paksupohjaisen kattilan reunat ja pohja.
  2. Mittaa viini ja raastetut juustot sekä vuohenjuusto kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pohjaa myöten, kunnes juustot ovat sulaneet.
  3. Sekoita perunajauhot viinaan ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana. Mausta fondue pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.
  4. Nosta fonduepata pienen liekin päälle pöytään. Kasta fondueen leipäpaloja, kasviksia tai hedelmiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 238 kcal998 kJ
  • Proteiinia13,7 g
  • Hiilihydraatteja3,49 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille