Juustofondue
Juustofondue on ihanteellinen tarjottava illanistujaisiin.
4 annostaalle 30 min640 kcal / annos (185g)
Ainekset
4 annosta
- 350gValio Alppi Kreivi-,Turunmaa- tai gruyère-juustoa
- 250gemmentalia
- 3dlkuivaa valkoviiniä
- 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
- 1valkosipulinkynsi
- (1 rklkirsikkaviinaa tai vodkaa)
Lisäksi
- Pirkka maalaiskauraleipää
- erilaisia kasviksia, kuten porkkanoita,
- kukkakaalia,
- paprikaa,
- ananasviipaleita,
- omenoita,
- päärynöitä,
- pikkukurkkuja,
- ja hillosipuleita
Valmistus
alle 30 min- Raasta juustot hienoksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan valkoviini, maissitärkkelysjauhot ja sitruunanmehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut. Mausta fondue mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla ja halutessasi kirsikkaviinalla.
- Kaada seos lämmitettyyn fonduepataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fonduen kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää. Voit tarjota myös paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.
Katso video
Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 185g100 g
- 640 kcal2 690 kJ
- Proteiinia 38 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa47 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi