• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustofondue

Juustofondue on ihanteellinen tarjottava illanistujaisiin.
Juustofondue
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 350gValio Alppi Kreivi-,Turunmaa- tai gruyère-juustoa
    • 250gemmentaljuustoa (puna- tai sinileimaista)
    • 3dlkuivaa valkoviiniä
    • 1rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripausmustapippuria
    • 1valkosipulinkynsi
    • (1 rklkirsikkaviinaa tai vodkaa)

Lisäksi

    • Pirkka maalaiskauraleipää
    • erilaisia kasviksia, kuten porkkanoita, kukkakaa-
    • lia, paprikaa, ananasviipaleita, omenoita ja
    • päärynöitä sekä pikkukurkkuja ja hillosipuleita

Valmistus

alle 30 min
  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan valkoviini, maissitärkkelysjauhot ja sitruunanmehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut. Mausta fondue mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla ja halutessasi kirsikkaviinalla.
  3. Kaada seos lämmitettyyn fonduepataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fonduen kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää. Voit tarjota myös paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.

Ravintosisältö perannos 185g100 g

  • 640 kcal2 690 kJ
  • Proteiinia38 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille