Rosmariinilohta ja punajuuripyreetä
Tarjoa rosmariinilla ja sitruunalla maustettu uunilohi maukkaan punajuuripyreen kanssa.
6 annosta30 - 60 min531 kcal / annos (300g)
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgPirkka lohifileetä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1 1/2tlkuivattua rosmariinia
- 1/2tlmustapippuria
- 1pienisitruuna
Koristeeksi
- tuoretta rosmariinia
Punajuuripyree
- 1-2(400 g)Pirkka tuoretta punajuurta
- 1(150 g)sipuli
- 1rklöljyä
- 2dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai vispikermaa
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Poista lohifileestä ruodot, jätä nahka paikoilleen. Leikkaa fileeseen noin 2 cm:n välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka.
- Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle ja viiltoihin suolaa, rosmariinia ja pippuria.
- Leikkaa hyvin pesty sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lohen pinnalle. (Tähän saakka lohen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin paistamista odottamaan.)
- Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele tuoreella rosmariinilla.
- Valmista punajuuripyree. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota punajuuria ja sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä kannen alla kypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi, lisää kerma ja mausteet. Kuumenna ja tarkista maku. (Ohenna pyreetä tarvittaessa vedellä.) Tarjoa rosmariinilohi ja punajuuripyree keitettyjen perunoiden ja maustekurkkujen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 531 kcal2 230 kJ
- Proteiinia 33 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa38 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi