• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rosmariinilohta ja punajuuripyreetä

Rosmariinilohta ja punajuuripyreetä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 531 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2tlkuivattua rosmariinia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1pienisitruuna

Koristeeksi

    • tuoretta rosmariinia

Punajuuripyree

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohifileestä ruodot, jätä nahka paikoilleen. Leikkaa fileeseen noin 2 cm:n välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka.
  2. Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle ja viiltoihin suolaa, rosmariinia ja pippuria.
  3. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lohen pinnalle. (Tähän saakka lohen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin paistamista odottamaan.)
  4. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele tuoreella rosmariinilla.
  5. Valmista punajuuripyree. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota punajuuria ja sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä kannen alla kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  6. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi, lisää kerma ja mausteet. Kuumenna ja tarkista maku. (Ohenna pyreetä tarvittaessa vedellä.) Tarjoa rosmariinilohi ja punajuuripyree keitettyjen perunoiden ja maustekurkkujen kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 531 kcal2 230 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3