Kaffirlohi uunissa
Kaffirlohi uunissa on helppoakin helpompi valmistaa. Kaffirlimetin lehdet antavat kivan sitruksisen aromin. Tämäkin resepti vain n. 2,75€/annos*.
6 annosta30 - 60 min350 kcal / annos (200g)
Ainekset
6 annosta
- 1(n. 1 kg)Pirkka lohifilee ASC
- 1rklsitruunanmehua
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2tlkaffirlimetin lehtiä murennettuina
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavustettua kirjolohta viipaleina
Valmistus
30 - 60 min- Nypi fileestä ruodot. Leikkaa fileeseen poikittaisia viiltoja noin 2 cm välein, lähes nahkaan saakka. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele kalan viiltoihin ja pinnalle sitruunanmehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita tuorejuusto ja murennetut kaffirlimetinlehdet keskenään. Levitä seos fileen pinnalle.
- Peitä kalan pinta kylmäsavukirjolohiviipaleilla. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja parsakaalia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää kaffirlimetinlehtien tilalla 1-2 tl sitruunan tai limetin raastettua kuorta. Myös hienonnettu sitruunamelissa sopii täytteeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 350 kcal1 460 kJ
- Proteiinia 37 g
- Hiilihydraatteja2 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi