Kaffirlohi uunissa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kaffirlohi uunissa on helppoakin helpompi valmistaa. Kaffirlimetin lehdet antavat kivan sitruksisen aromin.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 (n. 1 kg) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 rs (180 g) | Pirkka maustamatonta tuorejuustoa tai |
2 tl | kaffirlimetin lehtiä murennettuina tai |
1 pkt (150 g) | Pirkka kylmäsavustettua kirjolohta viipaleina tai |
Valmistus
30 - 60 min
Nypi fileestä ruodot. Leikkaa fileeseen poikittaisia viiltoja noin 2 cm välein, lähes nahkaan saakka. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele kalan viiltoihin ja pinnalle sitruunanmehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita tuorejuusto ja murennetut kaffirlimetinlehdet keskenään. Levitä seos fileen pinnalle.
Peitä kalan pinta kylmäsavukirjolohiviipaleilla. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja parsakaalia.
Vinkki! Voit käyttää kaffirlimetinlehtien tilalla 1–2 tl sitruunan tai limetin raastettua kuorta. Myös hienonnettu sitruunamelissa sopii täytteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(58 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(62 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(58 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(43 arvostelua)
- yli 60 min5,0(7 arvostelua)
- yli 60 min4,8(9 arvostelua)
- yli 60 min4,0(16 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(10 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (14 arvostelua)