• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaffirlohi uunissa

Kaffirlohi uunissa on helppoakin helpompi valmistaa. Kaffirlimetin lehdet antavat kivan sitruksisen aromin. Tämäkin resepti vain n. 2,75€/annos*.
Kaffirlohi uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi fileestä ruodot. Leikkaa fileeseen poikittaisia viiltoja noin 2 cm välein, lähes nahkaan saakka. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Valele kalan viiltoihin ja pinnalle sitruunanmehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita tuorejuusto ja murennetut kaffirlimetinlehdet keskenään. Levitä seos fileen pinnalle.
  3. Peitä kalan pinta kylmäsavukirjolohiviipaleilla. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja parsakaalia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää kaffirlimetinlehtien tilalla 1-2 tl sitruunan tai limetin raastettua kuorta. Myös hienonnettu sitruunamelissa sopii täytteeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia37 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille