Vuohenjuustolohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunilohi on monen perheen suosikkiruokaa. Tarjoa uunilohi vuohenjuustolla kuorrutettuna keitettyjen perunoiden kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (n. 600 g) | kirjolohifileetä tai |
n. 3/4 tl | suolaa tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
1–2 (150 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
4 (400 g) | tomaattia tai |
1 rkl | öljyä tai |
1–2 rkl | tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
n. 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna tai |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
Koristeluun | |
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 451 kJ / 108 kcal |
Rasva | 6,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 1,8 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, sitruunanmehulla, sitruunankuoriraasteella ja pippurilla. Paista 200 asteessa ensin noin 15 minuuttia.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaatit, kaprikset, mausteet ja hienonnettu basilika. Kuumenna.
Levitä tomaattiseos lohen päälle. Viipaloi tai kuutioi vuohenjuusto ja lisää se tomaattiseoksen päälle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto hieman sulaa ja kala on kypsää. Ripottele päälle runsaasti basilikaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,31/kpl3,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,15/kpl32,86/kg
- Royal kapris 105/65 gHinta 2,35/kpl36,15/kg
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(79 arviota)
- alle 30 min4,2(87 arviota)
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- alle 30 min4,1(26 arviota)
- alle 30 min3,5(2 arviota)
- 30 - 60 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)
- alle 30 min3,5(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (14 arviota)
- Lebe3 vuotta sittenNäyttääki niihin herkulliselta, että jos vois silmillä syödä, olisi tyhjää