Viherpippurilohi ja fenkolimuhennos
Viherpippurilla maustettu uunilohi maistuu herkulliselta fenkolimuhennoksen kanssa. Tämä maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
6 annosta30 - 60 min365 kcal / annos (260g)
Ainekset
6 annosta
- n. 1kglohifileetä
- 1tlsuolaa
- 1rklviherpippuria
- 1-2rklöljyä
- 2valkosipulinkynttä murskattuna
Fenkolimuhennos
- 2-3(n. 450g)fenkolia
- 2(n. 300 g)isoa punasipulia
- 2rklöljyä
- 2dlvettä
- 2tlfenkolinsiemeniä
- 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1 1/2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Nypi lohifileestä pystyruodot pois ja leikkaa filee poikittain annospaloiksi. Lado kalapalat tilavaan uunivuokaan irti toisistaan.
- Mausta lohi suolalla. Hierrä viherpippuri hienoksi huhmaressa ja ripottele se kalapaloille. Murskaa valkosipulinkynnet öljyyn ja voitele sillä kalapalat kauttaaltaan.
- Kypsennä lohi uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
- Halkaise fenkolit neljään lohkoon, poista kanta ja vihreät osat. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuullota fenkolia öljyssä tilavassa paistokasarissa käännellen, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää sipulit hetkeksi joukkoon. Lisää vesi, fenkolinsiemenet ja hienonnetut valkosipulit.
- Hauduta, kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lusikoi fenkolimuhennos tarjolle kalavadille. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 365 kcal1 530 kJ
- Proteiinia 33 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi