• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viherpippurilohi ja fenkolimuhennos

Viherpippurilohi ja fenkolimuhennos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 365 kcal / annos (260g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kglohifileetä
    • 1tlsuolaa
    • 1rklviherpippuria
    • 1-2rklöljyä
    • 2valkosipulinkynttä murskattuna

Fenkolimuhennos

    • 2-3(n. 450g)fenkolia
    • 2(n. 300 g)isoa punasipulia
    • 2rklöljyä
    • 2dlvettä
    • 2tlfenkolinsiemeniä
    • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi lohifileestä pystyruodot pois ja leikkaa filee poikittain annospaloiksi. Lado kalapalat tilavaan uunivuokaan irti toisistaan.
  2. Mausta lohi suolalla. Hierrä viherpippuri hienoksi huhmaressa ja ripottele se kalapaloille. Murskaa valkosipulinkynnet öljyyn ja voitele sillä kalapalat kauttaaltaan.
  3. Kypsennä lohi uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Halkaise fenkolit neljään lohkoon, poista kanta ja vihreät osat. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuullota fenkolia öljyssä tilavassa paistokasarissa käännellen, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää sipulit hetkeksi joukkoon. Lisää vesi, fenkolinsiemenet ja hienonnetut valkosipulit.
  5. Hauduta, kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lusikoi fenkolimuhennos tarjolle kalavadille. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 365 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu