• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Herkkukala

Herkkukala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 94,2 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Vihannesseos

    • 1/2(n. 150 g)purjoa
    • 1-2(n. 500 g)kesäkurpitsaa
    • 1(n. 200 g)keltainen paprika
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dltilliä hienonnettuna

Pinnalle

    • 2dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ruodot. Asettele kalat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput kasvikset pannulle ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää smetana, suola, pippuri ja tilli.
  4. Levitä vihanneshöystö kalojen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin yläosassa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta saa kauniin värin. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 94,2 kcal394 kJ
  • Proteiinia8,98 g
  • Hiilihydraatteja1,7 g
  • Rasvaa5,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille