Herkkukala
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helppo ahvenherkku maistuu illalliseksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
2 ps (à 300 g) | Pirkka ahvenfileitä (pakaste) tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Vihannesseos | |
---|---|
1/2 (n. 150 g) | purjoa tai |
1–2 (n. 500 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 (n. 200 g) | keltainen paprika tai |
1 rs (200 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (120 g) | smetanaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Pinnalle | |
2 dl | juustoraastetta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ruodot. Asettele kalat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput kasvikset pannulle ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää smetana, suola, pippuri ja tilli.
Levitä vihanneshöystö kalojen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin yläosassa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta saa kauniin värin. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(30 arviota)
- alle 30 min3,9(103 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)
- 30 - 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (1 arvio)