• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi tomaattikastikkeessa

Uunilohi tomaattikastikkeessa on mehevä ja ihanan maukas kalaruoka, jossa maistuu parmesaani ja basilika.
Uunilohi tomaattikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (290g)

Ainekset

n. 5 annosta
    • n. 800glohifileetä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Kastike

    • 2(200 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1prk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsokeria
    • 1 1/2dl(40 g)parmesaania raastettuna
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna

Koristeeksi

    • n. 1/2dlparmesaania lastuina
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta ruodot ja näkyvä rasva. Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Hauduta 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita kastikkeen joukkoon parmesaaniraaste ja basilika. Peitä filee kuumalla kastikkeella mahdollisimman tasaisesti. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  4. Koristele kala parmesaanilastuilla ja basilikalla. Tarjoa lisäksi perunoita tai pastaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kalaa jää yli, tarjoa sitä kylmänä leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14